Hírmorzsák 2017-11-25 (10:50)

Westbrook triplája pontosan az volt, amit a Thunder látni akart a Pistons elleni végjátékban. Paul George szerint nem ismerik el eléggé a védekezésben nyújtott teljesítményét. Kanter sírt a Hawks elleni vereség után, őt lehet okolni a zakó miatt. Isaiah Thomas örül, hogy a Celticsnek és Irvingnek is jól megy, de nem kellene vele tiszteletlennek lenni. Brad Stevens szerint taktikai oldalon kell fejlődnie a Bostonnak. A Warriors szezoncsúcsot döntött, LeBron Bird nyomdokaiba lépett. James és Lue szerint is mindenben támogatja Rose-t a Cavs, akárhogyan döntsön. Olynyk nem foglalkozik az 1 millió dolláros bónuszával. Brett Brown tiszteletből nem játszatja Jahlil Okafort a garbage time-ban. Kendall Marshall visszavonult.

Ma hajnalban az Oklahoma City Thunder kikapott a Detroit Pistonstól, a végjátékban pedig Russell Westbrook triplájával próbáltak fordítani 99-98-as detroiti vezetésnél - ezen a linken megnézhetitek a dobást. A találkozó után Billy Donovan vezetőedző azt nyilatkozta, hogy Westbrook hármasa pontosan az volt, amit szerettek volna - szerinte elég jól elszakadt a védőjétől a sztár, és magával a mozdulattal sem volt gond. A tréner azt is hozzátette, hogy bízik játékosa döntéshozói képességében, és ha úgy érzi, hogy tiszta helyzetben tud vállalni, akkor dobjon - úgy gondolja Donovan, hogy nem volt olyan nagyon komolyan megnehezítve Westbrook dobása a védő által.

Ugyancsak a Thunderhez kapcsolódik, hogy Paul George úgy érzi, nem kapja meg a megfelelő elismerést a védekezésben nyújtott teljesítményéért. George Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy Indianában is kiválóan teljesített, de ezt a trófeát a média dönti el, ő pedig nem kapott elég nyilvánosságot a Pacersnél, hiába rakták össze a klub történetének egyik legjobb védelmét. George hozzátette, hogy rengeteg segítséget kapott a többiektől Indianában, de ő már a pályafutása elején is úgy gondolta, hogy ő a legjobb védő 1-1-ben, ezt pedig most van lehetősége be is bizonyítani.

Szintén fájó vereséget szenvedett a New York Knicks, amely az Atlanta Hawks otthonában bukott el. A mérkőzésen nem szerepelt Enes Kanter hátfájdalmai miatt, de saját elmondása szerint úgy sírt az öltözőben, mint egy kisgyerek - ezek azok a mérkőzések, amiket nem veszíthetnek el, ha PO-ba akarnak jutni. A török magasember hozzátette, hogy ha valakit okolni akarnak, akkor az legyen ő, mert a hátát kellett kezeltetnie - nagyon nehéz volt számára, hogy azt kellett néznie, ahogy a társai küzdenek, harcolnak, és ő nem volt ott velük. Kanter elmondása szerint ez nem ő, és nem is fogadhatja el ezt, de nem akarta hosszabb távon rosszabb helyzetbe hozni az együttest - azt mondták neki, hogy ha ma hajnalban játszott volna, akkor a következő 3-4 hétben nem. Ezért nem akarta hátráltatni a klubot, ettől függetlenül elviszi a bűnbak szerepét.

Elvitte a balhét Chris Forsberg (ESPN) is, akinek az egyik cikke olyan címmel ment ki, aminek az eleje az volt, hogy "Isaiah who?", és arról volt szó benne, hogy Kyrie Irving Boston új királya és a végjátékok mestere. A nyáron a Celticstől a Cleveland Cavaliershez cserélt Isaiah Thomas azt írta twitteren, hogy nagyon örül neki, hogy volt csapatának és Irvingnek is ilyen jól megy, de nem kellene tiszteletlennek lenni vele, mert nagyon is jól tudják, ki ő és mit tett. Forsberg annyit írt erre reagálva, hogy nem ő írja a címeket, de elviszi a balhét, és azt is hozzátette, hogy egyetlen Celtics-drukker sem fogja elfelejteni, hogy mit tett az együttesért Thomas.

A Bostonhoz kapcsolódik, hogy Brad Stevens vezetőedző azt nyilatkozta, hogy kicsit délibáb volt ez a 16 mérkőzéses győzelmi sorozatuk, és megmondta már korábban is, hogy nem jók ennyire. Odatették magukat, ezzel abszolút nem volt gond, de fejlődniük kell a jövőben a taktikai részt illetően.

Lássuk a napi statisztikákat. A Golden State Warriors 143-94-re győzte le a Chicago Bullst, a 49 pontos diadal pedig szezoncsúcs - a korábbi rekordot a Portland TrailBlazers állította fel, mikor a szezonnyitón 48 ponttal múlták felül a Phoenix Sunsot. A Clevelandnél LeBron James 27/16/13-as számsort hozott ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen, és volt emellett 3 blokkja is - 1963 óta egyetlen játékos tudott ilyen statisztikát felmutatni Jamesen kívül, Larry Bird, aki kétszer hozott ilyen mutatókat.

Ha már LeBron, akkor maradjunk még egy kicsit nála, és térjünk át a Derrick Rose-témára - tegnap este olvashattatok arról, hogy az irányító nincs a Cavsszel jelenleg, és a jövőjén gondolkodik. James azt mondta a dologról, hogy bárhogyan döntsön Rose, azt szeretnék, ami számára a legjobb, mert a boldogságot semmivel nem lehet helyettesíteni, ráadásul mind nagyon jól tudják, mennyi és milyen szintű sérüléseken esett át Rose. Nem szeretnék, ha befejezné, de ha úgy alakul, hogy mégis, akkor nagyon örül annak, hogy volt lehetősége pár hónapot együtt játszani vele, és látni azt a nagyszerű játékost, aki fénykorában volt. Tyronn Lue vezetőedző annyit tett ehhez hozzá tegnap este, hogy annyi ideje van Rose-nak gondolkodni, amennyit akar, mind mellette állnak. Lue azt is hozzátette, hogy jelenleg úgy számolnak, hogy vissza fog térni az irányító.

A Miami Heatnél Kelly Olynyk a nyáron 4 évre 50 millió dollárért írt alá, de idén "csak" 10.6 millió dollárt keres - 1 millió dollár bónusza van, ha 1700 percet tölt a pályán, eddig azonban csak 18.5 perces átlaga van, ami 82 mérkőzésre kivetítve 1520 perc lenne. A kanadai magasember annyit mondott erről, hogy persze nagyon jó lenne, ha sikerülne megszereznie a bónuszt, de nem igazán törődik a dologgal - akármennyi percre küldik a pályára, odateszi magát, minden tőle telhetőt kiad magából, és abszolút nem foglalkozik azzal a parketten, hogy a bónuszáért hajtson.

A Philadelphia Sixersnél Jahlil Okafor teljesen kiszorult a rotációból, Brett Brown vezetőedző pedig azt mondta, hogy csak azért nem fog néhány percet adni a centernek a garbage time-ban (eldőlt mérkőzések legvégén), hogy egy kicsit jobb helyzetbe kerüljön, és ezt abszolút az Okafor iránt érzett tisztelete miatt mondja - nem hiszi, hogy azzal, ha beküldi őt 1-2 percre, olyan helyzetben használhatja játékosát, amilyenben akarja.

A végére pedig Kendall Marshall maradt, aki 26 évesen befejezte az aktív kosárlabdázást - 2012-ben még az 1/12-es pickkel választotta ki őt a Phoenix Suns.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus