Hírmorzsák 2017-11-27 (11:15)

Olajuwon szerint Porzingis olyan képzett, hogy bármit meg tud csinálni a pályán. Tony Parker ma éjszaka megkezdheti a szezont. Megműtötték Millsap csuklóját, több hónapot kihagy. Teodosic karácsonyig nem lép pályára. A Cavs abban reménykedik, hogy Isaiah Thomas még decemberben bevethető lesz. Marc Gasol szerint ha nincs a pályán, az azt jelenti, hogy nem értékelik - Fizdale szerint nem akart üzenni a spanyolnak, csak kockáztatott. Antetokounmpo összebalhézott az egyik segédedzővel, de egyikük szerint sem történt semmi különös. Brett Brown szerint az az egyetlen dolog, ami szét tud szedni egy csapatot, ha nem járatják eleget a labdát - Redick ezért is igazolt a Sixershez. Okafor azt szeretné, ha a Philly elengedné őt valahova, ahol lehetőséget kaphat. Rose folyamatosan kapcsolatban van a Cavs vezetőségével.

Minden idők (egyik) legjobb centere, Hakeem Olajuwon a minap a New York Post egyik munkatársának Kristaps Porzingist dicsérte. Olajuwon szerint nagyon képzett és okos a lett, a magasságát pedig szépen az előnyére fordítja a post up mozgásoknál - a palánk alatti mozdulatokat is nagyon tudja Porzingis, már most is fantasztikus, és csak még jobb lesz. Olajuwon szerint mindenki lehet persze fizikálisan erősebb, de Porzingis nagyon magabiztos most is, borzasztóan széles repertoárja van, jól dobja a hármasokat is. Szerinte Porzingis post up játéka a legfontosabb a magassága miatt, és annyira képzett a lett, hogy bármit meg tud csinálni.

A ma reggeli összefoglalóban olvashattatok már arról, hogy Marc Gasolnak kifejezetten nem tetszett, hogy nem küldte őt vissza a parkettre David Fizdale, a Memphis Grizzlies trénere a Brooklyn Nets elleni vereség alkalmával a negyedik negyed során. Gasol azt mondta, hogy abszolút nem tetszett ez neki, és mérgesebb volt annál, mint ahogy kimutatta, a csapat érdekében azonban jó vezetőként viselkedik majd, és teszi a dolgát továbbra is. Ha elkezdene emiatt most sírni, az nagyon kontraproduktív lenne, de ugyanakkora versenyszellem van benne, mint a többiekben - utálja, ha nem játszhat. Ezt értékeli a legtöbbre, és ha nem lehet a pályán, akkor úgy érzi, hogy nem értékelik őt - szerinte a csapat is tudja, hogy ez fáj neki a legjobban.

Fizdale annyit mondott, hogy ha gond lesz ebből, akkor majd orvosolni fogják, de ő egy nagyon egyszerű döntést hozott - nem Gasol ellen szólt ez a dolog, csak nyerni akart, kicsit kétségbeesett volt, és kockáztatott, ilyen esetben pedig mindig van egy-két ember, akinek ez nem tetszik. Fizdale szerint ez is hozzátartozik az edzői szakmához - ő döntött, és megvolt az oka annak, hogy miért ezt választotta, csak a győzelem érdekli.

Ha már csapaton belüli feszültség, akkor itt említhetjük meg a Milwaukee Bucksot is, ahol vasárnap hajnalban, a Utah Jazz elleni vesztes mérkőzésen Giannis Antetokounmpo és az egyik segédedző, Sean Sweeney majdnem egymásnak mentek - a görög az egészen költői "I will fuck you up" refrént ismételgette a trénernek. A hírek szerint egyébként ők ketten egészen szoros barátságot ápolnak, Sweeney pedig azt is elmondta, hogy volt már ilyen, csak azt nem vette videóra senki, ezt az összetűzésüket meg igen. Antetokounmpo hozzátette, hogy olyan vita volt ez köztük, mint amikor a testvérével veszekszik az ember.

Hasonló témakörről beszélt a Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown is Rich Hofmann-nak (The Athletic) - a Sixers 2014/15-ben negyedik, 2015/16-ban harmadik, tavaly és idén pedig első a mérkőzésenkénti passzok számában. Brown szerint az az egyetlen dolog, ami szét tud szedni egy csapatot, ha nem járatják a labdát, és ennek a védekezésben ugyanolyan hatásai vannak, mint támadásban. A Phillyhez a nyáron aláíró JJ Redick azt mondta, hogy ennek is köze volt ahhoz, hogy a Sixerst választotta - látta, hogyan játszanak, és nagyon tetszett neki, szeretett volna ilyen hangulatban kosárlabdázni még akkor is, ha a múltban nem mindig a győzelem volt a legfontosabb a csapat számára.

Maradjunk még a Sixersnél: Jahlil Okafor az ESPN-nek elmondta, hogy annyit szeretne mindössze, hogy a Philly elengedje egy olyan helyre, ahol lehetőséget kaphat. Mindent megcsinált, amit a csapat kért tőle, és szeretne egy sanszot csere vagy kivásárlás útján - reményei szerint mihamarabb történni fog valami az ügyben. Tudja, hogy az NBA egy üzlet is, de abban nem biztos, hogy ez így fair-e, amit a Sixers csinál vele - beszélt több idősebb vagy visszavonul játékossal is, akik azt mondták neki, hogy egyáltalán nem igazságos, ami vele történik, és soha nem láttak még ilyen korábban. 

Térjünk át a sérülésekre. A Denver Nuggets erőcsatárának, Paul Millsapnek megműtötték a bal csuklóját - hogy mikor térhet vissza arról most sincs pontosabb info, de az első jelentések szerint pár hónapot ki kell hagynia. A San Antonio Spursnél Tony Parker ma éjszaka, a Dallas Mavericks ellen elkezdheti a szezont. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliersnél abban bíznak, hogy Isaiah Thomas decemberben bemutatkozhat új csapatában - a korábbi hírek még arról szóltak, hogy január vagy február lehet a visszatérése időpontja az előző idényben elszenvedett csípősérülését követően. A Los Angeles Clippersnél Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy Danilo Gallinari akkor tér vissza, ha meggyógyult, senkit nem siettetnek, mert csak újra megsérülne, másrészt az LA Times értesülései szerint Milos Teodosic karácsonyig biztosan nem tér vissza.

Ha már szóba került a Cavs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Wojnarowski hozta azt a hírt is velük kapcsolatban, hogy Derrick Rose folyamatosan kapcsolatban van a klub vezetőségével - mint ismert, az irányító aközött vacillál, hogy rehabra menjen-e sérült bokájával vagy befejezze pályafutását, de döntés egyelőre továbbra sem született. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus