Hírmorzsák 2017-11-27 (21:30)

Wade szerint egyértelmű a hasonlóság LeBron és Ben Simmons között, James nem szeretné, ha az ausztrált párhuzamba vonnák vele. LeBron dicsérte Embiidet és a humorát is. A Sixers egy második körös picket kér Okaforért, de kivásárolni nem akarják. Dragic és Anthony Davis lettek a hét játékosai. Kawhi Leonard 2-3 héten belül visszatérhet Tony Parker szerint. Mirotic már Denverbe is együtt utazik a Bullsszal, Portisszal még mindig nem beszélnek. Curry és Durant sem játszik ma este a Golden State-nél. Már LeBron vezeti a PER-listát, a Cavs net ratingben a 20-ról a 14. helyre ugrott előre.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédjétől, Dwyane Wade-től kérdeztek rá a LeBron James - Ben Simmons párhuzamra, Wade pedig azt válaszolta Chris Fedornak (cleveland.com), hogy egyértelműen van hasonlóság köztük, elég megnézni a statisztikákat - egy nagydarab hátvéd, aki rengeteg dologban hozzátesz a játékhoz és csapata eredményességéhez. LeBron Dave McMenaminnek (ESPN) azt mondta, hogy nem nagyon szeretné ezt az összehasonlítást, mert ezt az újságírók szokták csinálni - Ben Simmons Ben Simmons, és nem más, vele és a többi játékossal pedig ugyanez a helyzet, mindenki a saját játékát játssza a saját adottságaival és stílusában.

James a Sixers másik feltörekvő sztárjáról, Joel Embiidről is beszélt, akiről annyit mondott Jessica Cameratónak (NBC Sport Philadelphia), hogy nagyon jó, borzasztóan tehetséges, többdimenziós játékos, aki tud kintről is dobni, a palánk alatti centermozgásai is kiválóak, kitűnő a lábmunkája, és nagyon vicces is egyben. Nem mindenki tartja annyira poénosnak Embiidet, de erre annyit mondott LeBron, hogy ez kit érdekel? Miért, mit fognak vele csinálni, majd megverekszenek Embiiddel? Azt is hozzátette, hogy túl érzékenyek az emberek.

A Sixershez kapcsolódik az is, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Jahlil Okaforért már csak egy második körös picket várnak cserébe, kivásárolni viszont nem akarják - korábban két első köröst, majd egy első köröst és egy jó játékost akartak érte kapni, azóta "némileg" lejjebb ment az ára.

A Miami Heat irányítója, Goran Dragic és a New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A szlovén Eb-hős 3-0-s hetet futott a floridaiakkal, ami alatt 23.7 pontot, 3.7 pattanót és 4.3 gólpasszt átlagolt, míg Davis 3-1-es héten van túl a Pelicansszel, és neki 29.5 pontos és 12.8 pattanós mutatói voltak ez idő alatt. 

A San Antonio Spurs ma éjszaka visszatérő irányítója, Tony Parker az ESPN-nek elmondta, hogy Kawhi Leonard jól nézett ki az edzéseken - el is felejtette, mennyire jó játékos. Még mindig van hátra a kiscsatár rehabjából, a Spurs természetesen semmit nem fog kockáztatni, de Parker elmondása szerint Leonard 2-3 héten belül elkezdheti a szezont

A Chicago Bullsnál Nikola Mirotic egyre közelebb van a visszatéréshez, Denverbe már el is utazik az együttessel, de Bobby Portisszal továbbra sem beszélnek - Fred Hoiberg vezetőedző azt nyilatkozta Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times), hogy a többiek egyre többet kommunikálnak Mirotic-csal, aki továbbra is egyedül edz, folytatja a rehabját. A tréner elmondása szerint nagyon jól sikerült az előző hét a spanyol-montenegrói erőcsatárnak - az erőnléti edzésekben szépen halad előre, egyre többet tréningezik pályán is, úgyhogy hamarosan számítanak a játékára.

Maradjunk még a témánál: Steph Curry és Kevin Durant sem játszik ma este a Sacramento Kings ellen.

A PER-listán a Cavs ikonja, LeBron James (30.7) átvette az első helyet Giannis Antetokounmpótól (30.1), James Harden pedig továbbra is ott van a görög nyomában (30.0) - a Top25-öt ezen a linken eléritek! A net-ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) az első hét sorrendje nem változott, a Golden State Warriors (+11.0) vezet a Houston Rockets (+10.2) és a Boston Celtics (+8.1) előtt - a Cleveland a 20-ról a 14. helyre ugrott előre, a teljes listát pedig ezen a linken megtaláljátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus