Hírmorzsák 2017-11-29 (12:45)

LeBron Tony Parker és Pau Gasol mögött maradt - szerinte tempók dobálására akarják rávenni a játékvezetők - Fizdale memphisi menesztéséről is elmondta a véleményét. A Jamest kiszóró bíró elmondta indokait. Bickerstaff szerint arra van szükségük, hogy Marc Gasol önmaga legyen. Covingtonnak és JR Smith-nek is nehéz volt a Sixers-Cavs. Isaiah Thomast december közepére várja vissza a Cleveland. Kanter bunyóra próbálta rávenni csapattársait a Blazers ellen, aztán elnézést kért. Steph Curry ma éjszaka játszik. Nick Young szerint ő a Lakersnél is passzolt, csak nem dobták be a társak a helyzeteket. Bosh még nyitva hagyja a lehetőségeit játékosként is - edző nem lesz, de fiatalokkal szívesen foglalkozna.

Azt a ma reggel Visszajátszásban láthattátok, hogy a Cleveland Cavaliers ikonját, LeBron Jamest kiállították, pályafutása során először, az 1082. alapszakasz meccsén - csak Tony Parker (1144) és Pau Gasol (1139) játszottak több találkozót anélkül, hogy egyetlen egyszer is kiküldték volna őket.

James annyit mondott a találkozó után, hogy legalább annyiszor tör be a festékbe, mint más, az ott szerzett pontok tekintetében ő vezeti a ligát, de úgy tűnik számára, hogy a játékvezetők azt szeretnék, ha egy jump-shooter lenne, ha tempókat dobálna, ő azonban nem ilyen stílusú játékos. Nézi a meccseket, és a tempódobásból élő kosarasok is odaállhatnak 10-szer a vonalra, őt meg ugyanúgy faultolják a palánk alatt, mindenki mást, és egy büntetője van egész meccsen. A LeBront kiállító bíró azt mondta, hogy több dolog miatt szórta ki a sztárt - egyrészt a kihagyott helyzet után James azonnal megfordult, és az irányába tett egy ütő mozdulatot, majd nagy sebességgel közelített felé, gyakorlatilag lerohanta, aztán pedig nyomdafestéket nem tűrő módon beszélt vele. Ezek összessége miatt került kiállításra a Cavs vezére.

LeBron még a Philadelphia Sixers elleni győzelem után nyilatkozott volt segédedzője, David Fizdale memphisi menesztéséről. James elmondása szerint valószínűleg mindenkit meglepett ez a húzás azt az embert kivéve, aki végül meghozta ezt a döntést. Nem nagyon tudja kommentálni a történteket, mivel nem ismeri a részleteket, nincs a Grizzlies környékén, de azt tudja, milyen edző Fizdale, hogy miben hisz, és hogy a játékosok hogyan viszonyulnak hozzá. Aztán elkezdett gondolkodni, és azt mondta, hogy valószínűleg az lehetett a probléma, hogy a Fizdale nem fogja kinyalni senkinek a fenekét, ő nem ez a típusú ember.

A Memphishez kapcsolódik, hogy tegnap egy sajtótájékoztatón bemutatták az új vezetőedzőt, az eddig segédedzőként dolgozó JB Bickerstaffot, aki elmondta, hogy szükségük van Marc Gasolra és arra, hogy a legjobbját nyújtsa, mert ő a vezérük - az kell nekik, hogy Gasol önmaga legyen. Chris Wallace GM elismerte, hogy volt probléma Gasol és Fizdale között, aminek köze volt a döntéshez, hogy kirúgták az edzőt, de nem ez volt a legfőbb indok - nagyjából ugyanakkor beszéltek már a játékossal, amikor a trénerrel, nem Gasol kérésére történt a menesztés.

Az előbb említett Cavs-Sixers mérkőzés egyébként két játékosnak is nagyon nehezen telt - Robert Covingtonnak az egyik gyerekkori barátja hunyt el, lelőtték, és ezt pont a meccs előtt tudta meg, JR Smith-nek pedig egy nappal korábban halt meg az unokatestvére egy tűzben, végül azonban mindketten vállalták a játékot.

Maradjunk még a Clevelandnél egy kicsit: Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy Isaiah Thomas esetében a december közepét tűzték ki visszatérési időpontnak, legalábbis ebben reménykednek.

A New York Knicksnél Enes Kanter hátfájdalmai miatt nem játszhatott tegnap hajnalban a Portland TrailBlazers ellen, ettől függetlenül megpróbálta feltüzelni csapatát - a török magasember a találkozó után elmesélte, hogy két csapattársának azt mondta a mérkőzés közben, hogy menjen és üssön meg valakit, verekedjen. Kanter elmondása szerint kifizette volna a pénzbírságot, ha kiállítják az illetőt, de valahogy több energiát kellett volna adni a csapatnak, mert szükségük lett volna erre. Kanter később bocsánatot kért, mikor a vezetőség szólt neki, hogy ilyet nem nyilatkozhat - ez még egy tanulási folyamat számára, mert az angol csak a második nyelve, és a "fight" szó alatt ő azt értette, hogy keményen kellett volna küzdeni, aztán ha technikait kapnak érte, akkor azt. Mondták neki, hogy ezt így ne nagyon erőltesse, úgyhogy elnézést kért mindenkitől.

A Golden State Warriors ma éjszaka a Los Angeles Lakersszel játszik majd, ehhez a találkozóhoz pedig két hír tartozik. Egyrészt Steve Kerr vezetőedző úgy számol, hogy Steph Curry játszani fog az aranysárga-lilák ellen - az előző találkozót azért ülte ki, mert megzúzódott a jobb keze. Másrészt az előző csapatához visszatérő Nick Young azt mondta poénkodva, hogy megy és ki fogja nyírni a Lakerst - folyamatosan megy majd tőle a trash talk, de élvezni fogja. Azt is hozzátette Swaggy P, mikor megkérdezték tőle, hogy miért nem volt olyan önzetlen előző együttesénél, mint most, hogy passzolt ő a Lakersnél is, csak a többiek nem tudták bedobni a labdát a gyűrűbe, míg a Warriorsnál elég sok kosarat dobnak.

A Chicago Bullsnál Nikola Mirotic megjelent első meccsén, mióta kiütötte őt Bobby Portis - a spanyol-montenegrói erőcsatár hétfőn elkezdett együtt edzeni a csapattal, és az ESPN értesülései szerint Portisszal egymás ellen is játszottak a tréningek során.

A végére pedig Chris Bosh maradt, aki az NBA TV-nek adott interjújában a jövőjét firtató kérdésre elmondta, hogy nem tudja még, mi lesz, de valószínűleg edző nem lesz. Mindig a kosárlabda környékén fog maradni, és nyitva hagyja a lehetőségeit játékosként is, de biztos nem trénerként folytatja - elképzelhető, hogy vezetőségi munkát vállal, vagy esetleg fiatal játékosokat tanít majd, ez utóbbi nagy álma. Bosh elmondása szerint nem kezdőjátékosokkal, hanem cserékkel vagy 4-5. opciókkal szeretne dolgozni. Nézi a mai játékot, és látja, hogy milyen jól ki tudná használni a nagyobb sebességet, a több triplát és ezáltal a több területet a festékben. Szeretné megtanítani a játékosoknak, hogyan legyenek hatékonyak úgy is, hogy nincsenek rájuk figurák hívva.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus