Hírmorzsák 2017-11-29 (21:30)

A Sixers jövő nyáron rámegy LeBronra? Kanter Jamesszel trollkodott a ma hajnali kiállítása után. Wade nem biztos benne, hogy mindenki le akarta őt igazolni a Cavsnél - a statisztikái nem érdeklik már. Oladipót elbizonytalanította, hogy nyáron megint elcserélték, és idegesítette is a George-csere megítélése. Vége a Bulls szappanoperájának: Mirotic elfogadta Portis bocsánatkérését. Marc Gasolt meglepte Fizdale menesztése. Noah-t a G-Ligába küldte a Knicks. Seth Curry még két hétig biztosan nem játszik. Lonzo Ballt védte egyetemi edzője, Steph Curry és Durant is. 24%-kal nőttek a nézettségi adatok.

Jeff Zillgitt (USA Today) értesülései szerint liga szerte úgy gondolják, hogy a Philadelphia Sixers rá fog menni jövő nyáron LeBron Jamesre - elég könnyen csinálhatnak helyet a 34 millió dollárról induló maximum szerződésének. James a ma hajnali, Sixers elleni találkozó előtt elmondta, hogy a Philly nagyon jó munkát végzett, hittek Brett Brown vezetőedző elképzeléseiben, és elég időt is adtak neki.

LeBronhoz szorosan kapcsolódik mostanában Enes Kanter, aki Jamesszel trollkodott a ma hajnali kiállítás után: twitterre kirakott egy képet, amin bekarikázta a játékvezetőt, aki kiszórta LeBront, majd odaírta, hogy "Cleveland Királya", és mellérakta a James által nagyon sokszor használt #StriveForGreatness hashtaget - mint ismert, abból volt egy kis szájkarate, hogy James a New York Knicks elleni mérkőzés után kitette magát twitterre, hogy "New York Királya". James annyit reagált a dologra, hogy Kanternek csak az a lényeg, hogy odafigyeljenek rá.

Ha már James, maradjunk a Cleveland Cavaliersnél: Dwyane Wade Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy nem tudja, hogy a csapatnál mindenki szerette volna-e, hogy leszerződtessék, de azt tudta, hogy LeBron igen - egy olyan ember, akivel korábban nyert több gyűrűt is, aki a barátja, akit tisztel és akivel szeretett együtt játszani. Minden lehetőségen elgondolkodott, de végül úgy döntött, hogy Clevelandben lesz a legjobb helye. Wade arról is beszélt, hogy utoljára akkor volt csere, amikor az általános iskolában hatodikos volt és egy nyolcadikosokból álló csapatban szerepelt. Hozzászokott ahhoz, hogy kezdő, kicsit változtatnia kell, de nem érdeklik már a statisztikái, csak egy különleges dolog részese akar lenni.

A nyáron az Indiana Pacershez cserélt és új csapatánál eddig kiugró szezont futó Victor Oladipo Yaron Weitzmannak (Bleacher Report) elmondta, hogy kétszer is elcserélték rövid időn belül, és ilyenkor az ember úgy érzi, hogy nem akarják, elkezd kételkedni magában. Zavarta az is, hogy rengetegen kritizálták azt a cserét, de az emberek véleményét nem tudja kontrollálni, csak a saját teljesítményét. Nate McMillan vezetőedző elmesélte, hogy a csere után annyit mondott Oladipónak, hogy ezzel a lépéssel azt mutatta meg a Pacers menedzsmentje, hogy köré akarnak építkezni, de nem akarja, hogy új játékosa túl nagy nyomást rakjon magára, csak azt, hogy a saját játékát játssza. Oladipo saját elmondása szerint most van a legjobb helyzetben, mióta az NBA-be került.

Úgy tűnik, vége van a Chicago Bulls szappanoperájának - Nikola Mirotic elvileg a jövő héten visszatér, és ma azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy elfogadja Bobby Portis bocsánatkérését. Megkérdezték tőle, hogy tud-e már erről Portis, amire annyit mondott, hogy majd maximum most megtudja. Egy csapatban játszanak, egy csapatért harcolnak, úgyhogy meg fogják találni a módját, hogy együtt tudjanak dolgozni. Kérdeztek nála Portis eltiltásáról is, amire annyit mondott, hogy nem szeretné kommentálni.

Történés volt a Memphis Grizzliesnél is a napokban, hiszen mint tudjátok, Marc Gasolt előbb padoztatta David Fizdale egy teljes negyedik negyeden keresztül, másnap menesztették az edzőt, és azóta folyamatosan az a téma, hogy milyen rossz kapcsolatban voltak a centerrel. Gasol Ronald Tillerynek (Memphis Commercial Appeal) elmondta, hogy senki nem számít szezon közben edzőváltásra, és meg is lepte a hír. A spanyol játékos hozzátette, hogy senki nem szeret olyan helyzetben lenni, amilyenben most ők vannak - nem mindig voltak beszélőviszonyban Fizdale-lel, de mindketten azért dolgoztak, hogy együtt egy erős egységet alkosson a csapat, sajnos azonban ezt nem sikerült elérniük.

A New York Knicks a G-Ligába küldte Joakim Noah-t, viszont még a ma esti, Miami Heat elleni összecsapás előtt vissza is tér a francia center, csak játékban akarják tartani - eltiltása letöltése után mindössze egy mérkőzésen lépett pályára.

A Dallas Mavericks hátvédje, Seth Curry még legalább két hétig nem játszik - Rick Carlisle vezetőedző nyilatkozta le, hogy december 11-e előtt nem várható pályára a dobóhátvéd.

A Los Angeles Lakers idei 1/2-esét, Lonzo Ballt védték többen is. Egyetemi edzője, a UCLA trénere, Steve Alford azt nyilatkozta Tania Gangulinak (Los Angeles Times), hogy az tetszik neki igazán, hogy védekezésben odateszi magát, mert egy újoncnak hátul a legnehezebb teljesíteni. Alford szerint Ball mindenkit jobbá tesz maga körül, és minél jobban bíznak majd benne, annál könnyebb dobóhelyzetei lesznek, és annál jobban fog dobni. Jelenleg egyébként is a tempóját kritizálja mindenki, de az nem Lonzo játéka, ő nem egy dobóhátvéd. A Golden State Warriors két sztárja, Kevin Durant és Steph Curry pedig azt fejtegették, hogy Ball még csak újonc, és mint minden elsőévesnek, neki is át kell esnie egy tanulási folyamaton.

A végére egy kis nézettségi statisztika maradt: az ESPN-en átlagban 1.920.000 néző látta az alapszakasz eddigi mérkőzéseit, ami az előző szezon első negyedéhez képest 24%-os emelkedést jelent. Az Oklahoma City Golden State elleni győzelme átlag 3.282.000 nézőt vonzott a képernyők elé, ezzel a legnézettebb alapszakasz meccs volt a tavaly karácsonyi találkozók óta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus