Hírmorzsák 2017-12-01 (21:15)

Whiteside 1-2 hétre dőlt ki (térd), John Collins 2-3 hétre (váll), Shumpert 6-8 hétre (térd). A Nuggets optimista Jokic bokasérülésével kapcsolatban. Anthony Davist 25.000 dollárra büntette a liga. Austin Rivers József Attila-díjat kapott a Jazz elleni találkozó előtt és után - szerinte Donovan Mitchell a legjobb újonc Tatum és Simmons mellett. LeBron bedobott mezőnykosarakban is All-Time Top10-ben. A Memphisnél tulajdonosváltás lehet hamarosan, két kisebbségi tulaj beindított egy folyamatot. Fizdale nem volt annyira közkedvelt a Grizzlies játékosainak körében. Miroticot és LaVine-t is a G-Ligába küldte a Bulls.

A sérülésekkel kezdjük, többen is kidőltek ugyanis hetekre. A Miami Heat centere, Hassan Whiteside 1-2 hétig nem játszhat a térdsérülése miatt - csontzúzódása van a bal térdében, de a napokban már le is nyilatkozta, hogy gyakorlatilag az egész idény során zavarta ez. Az Atlanta Hawks magasembere, John Collins 2-3 hétre esett ki, a vállában az egyik szalag húzódott meg. A Cleveland Cavaliersnél Iman Shumpert bal térdét meg kellett műteni - artroszkópos beavatkozáson kellett átesnie, Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint pedig 6-8 hetet is kihagyhat. A Denver Nuggetsnél Nikola Jokic ma hajnalban bokasérülést szenvedett a Chicago Bulls ellen, de a csapatnál úgy számolnak, hogy nincs nagyobb gondja - egyelőre annyit tudni, hogy a röntgen negatív lett.

A Bulls közben Zach LaVine-t és Nikola Miroticot a G-Ligába, a Windy City Bullshoz küldte - ez azt jelenti, hogy közeledik mindkettejük visszatérése, Mirotic már elvileg a jövő héten el is kezdi a szezont.

A liga 25.000 dollárra büntette a New Orleans Pelicans sztárját, Anthony Davist, miután verbálisan inzultálta a játékvezetőt, és nem hagyta el időben a pályát a Minnesota Timberwolves elleni, tegnap hajnali kiállítása után. Büntetésre számíthat a Los Angeles Clippers hátvédje, Austin Rivers is, aki a ma hajnali, Utah Jazz elleni zakó közben az egyik nézőnek annyit üzent, hogy "shut the fuck up".

Riversnek voltak kedves szavai is, méghozzá a Jazz újoncához, Donovan Mitchellhez, aki szerinte Jayson Tatum mellett a legjobb újonc, ha nem számoljuk Ben Simmonst - bár ezt a "beszédét" is azzal kezdte, hogy "ez a kis anyab*szó nagyon jó", a lényege a mondandójának az volt, hogy Mitchell első évesen vezeti a csapatát, és jóval nagyobb teher van rajta, mint másokon.

A Cavs ikonja, LeBron James hozta a napi statisztikát - fellépett az örökranglista 10. helyére a bedobott mezőnykosarakat tekintve, a 10.659 mezőnykosárral álló Alex English-t előzte meg.

A Memphis Grizzliesnél továbbra is áll a bál, miután két kisebbsége tulajdonos, Steve Kaplan és Daniel Straus is lehívta az ún. buy/sell opcióját. Ez annyit tesz, hogy vagy megveszi a részüket Robert Pera, az első számú tulaj, és akkor ő marad a többségi tulajdonos, vagy el kell adnia a saját részesedését a két ember valamelyikének egy meghatározott áron. Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint a kisebbségi tulajdonosok nem kifejezetten nézik jó szemmel, hogy Pera alig van Memphisben, és erősen kérdéses az odaadása a klub iránt.

Közben Memphisből jött ki az a hír is Ken Bergertől (Bleacher Report), hogy nemcsak Marc Gasollal volt baja az előző vezetőedzőnek, David Fizdale-nek, hanem több más játékossal is - a csapaton belül sokkal kevésbé volt kedvelt a tréner, mint amennyire a külvilág elismerte. Berger forrása szerint nemhogy nem ezen a héten kezdődtek a gondok, hanem ez a múlt évre nyúlik vissza - ez egyébként egybevág a korábbi híradásokkal. Berger informátora úgy tudja, hogy Fizdale Gasol negyedik negyedes ültetésével válaszút elé állította a vezetőséget, hogy vagy ő, vagy a spanyol center - a menedzsment világosan döntött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus