Hírmorzsák 2017-12-02 (12:35)

A Raptors, a Wizards, a Timberwolves és a Bucks érdeklődik DeAndre Jordan iránt - az is megvan, hogy a Buckstól mit akar a Clippers, de a Milwaukee Tyson Chandlert és Jahlil Okafort is nézegeti. LeBron és Harden lettek a hónap játékosai, Ben Simmons és Kuzma a hónap újoncai, Brad Stevens és D'Antoni pedig a hónap edzői. Kawhi Leonard már a Spursszel együtt edz, nagyjából két héten belül visszatérhet. Jokic pár meccset kihagy (boka). Anthony Davis lágyéksérülést szenvedett. Durant szerint csendben kell maradnia, mert a játékvezetők döntenek - Steve Kerr szerint a legbizarrabb néma síp volt a Durant "elleni", amit valaha látott. Steven Adams Chris Mullin nyomdokaiba lépett.

Gery Woelfel (Woelfe's Press Box) értesülései szerint a Toronto Raptors, a Washington Wizards, a Minnesota Timberwolves és a Milwaukee Bucks érdeklődnek leginkább DeAndre Jordan iránt. A hírek szerint a Clippersnek a John Henson, Malcolm Brogdon, Khris Middleton trióból legalább kettő kellene ahhoz, hogy a Buckshoz cseréljék a centert. Szintén Woelfel hozta a hírt, hogy Jordan mellett Tyson Chandler és Jahlil Okafor iránt is érdeklődik a Milwaukee.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James és a Houston Rockets sztárja, James Harden lettek október-november hónap(ok) játékosai. LeBron 15-7-et ment a Cavsszel, de 10 meccses győzelmi sorozattal zárták novembert - 28.0 pontot, 8.1 pattanót és 8.5 gólpasszt átlagolt James, aki az egyetlen ember volt 25/8/8-as mutató fölött. Harden 17-4-es mérleget produkált a texasiakkal, és ő vezette a ligát dobott pontokban (31.5), gólpasszokban (9.8), bedobott triplákban (94) és bedobott büntetőkben (168) is - mind a 21 meccsen eljutott legalább 20 pontig, és november 5-én, a Utah Jazz ellen 56 pontos karriercsúcsot szórt.

A Philadelphia Sixers irányítója, Ben Simmons, illetve a Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma lettek október-november hónap(ok) újoncai. A tavalyi 1/1-es vezetésével 12-9-et produkált a Sixers, az ausztrál kosaras pedig a legjobb elsőéves volt dobott pontokban (18.6), lepattanókban (9.4), szerzett labdákban (2.25) és holtversenyes első a gólpasszok tekintetében (7.2) - első 9 meccséből kétszer tripla-duplázott, erre csak Oscar Robertson volt képes rajta kívül. Kuzma 8-13-at produkált az aranysárga-lilákkal, a legjobb nyugati újonc volt pontokban (16.7) és mezőnymutatóban (50.4%), a második pattanókban (6.1) és a harmadik tripladobásban (37.9%).

A Boston Celtics mestere, Brad Stevens, valamint a Houston trénere, Mike D'Antoni lettek október-november hónap(ok) edzői keleten és nyugaton. Stevens 19-4-es mérleghez segítette hozzá a Celticset, ami a legjobb az NBA-ben - 9-2-t mentek otthon, 10-2-t idegenben, és az első két mérkőzés elvesztése után 16 győzelmet gyűjtöttek be zsinórban, ez holtversenyben a negyedik legjobb streak volt a patinás franchise történetében. Az előző idényben az év edzőjének választott D'Antoni 17-4-et produkált a Houstonnal - otthon 8-3-at, idegenben 9-1-et, novemberben pedig 12-1 volt a mutatójuk úgy, hogy átlagban 16.8 ponttal voltak jobbak ellenfeleiknél.

Térjünk át a sérülésekre. A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard pénteken együtt edzett a csapattal, először az idény folyamán - 5-5 elleni gyakorlatokban is részt vett. Gregg Popovich vezetőedző el is mondta, hogy ezek az utolsó lépések a rehab során, Tony Parker is ugyanezeken ment keresztül. A tréner hozzátette, hogy egyre jobb állapotban van a kiscsatár, és egyre magabiztosabb - elvileg nagyjából két héten belül el is kezdheti a szezont. A Denver Nuggetsnél Nikola Jokic MRI-je negatív lett, de Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint néhány mérkőzést így is kihagy a szerb magasember. A New Orleans Pelicansnél Anthony Davisnek a lágyéka sérült meg - nem is tudta terhelni a bal lábát, így le kellett vinni a pályáról. MRI ma lesz, de Alvin Gentry vezetőedző szerint nagyon valószínű, hogy ma este nem játszik Davis a Portland ellen.

A Golden State Warriorsnél Kevin Durantet kiállították, amint azt már láthattátok a ma reggeli Visszajátszásban - Durant nem kapott meg egy fújást, ami után kireklamálta magának, hogy kiszórják. A kiscsatár a találkozó után elmondta, hogy a játékvezetők döntenek, úgyhogy okosabbnak kell lennie következőleg, és be kell fognia a száját. Szerinte egyértelműen két büntetőt kellett volna ítélni a javára, de nem nagyon adott neki magyarázatot a játékvezető, így valószínűleg ezért állították ki, mert ő meg folyamatosan erről kérdezett. Steve Kerr vezetőedző szerint ez volt az egyik legbizarrabb néma síp, amit valaha látott, teljesen világos volt, hogy szabálytalankodtak Durant ellen. Nem lepődött meg azon, hogy játékosa mérges volt, mert ő is az volt.

A végére pedig a napi statisztika maradt - az Oklahoma City Thunder centere, Steven Adams Chris Mullin után a második játékos lett a liga történetében, aki legalább 11 mezőnykísérlettel és legalább 5 büntetővel zárt egy meccset, és nem hibázott egy dobást sem. Az új-zélandi játékos egyébként 27 ponttal karriercsúcsot szórt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus