Hírmorzsák 2017-12-04 (10:30)

Rose közel a visszatéréshez. Embiid 32 millió dollárral többet kaphat, ha All-NBA első csapattag lesz idén - direkt szól be az ellenfeleinek, hogy a magasemberek James Hardenje legyen, Drummonddal mindketten nyilatkoztak a másikról. Tim Hardaway Jr.-nak fáradásos törése van, Porzingis bokasérülést szenvedett és beteg is. Kyle Anderson MCL-húzódással esett ki. Gobert ma éjszaka visszatérhet. Anthony Davis ágyékhúzódásáról még mindig nem tudni többet. Livingstont kiállították, de ki kezdeményezte a kontaktot (videó)? George Hill nem örült, hogy a teljes negyedik negyedben padozott. Noel elment hot dogért a félidőben.

Joe Vardon (Cleveland.com) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers irányítója, Derrick Rose egyre közelebb van ahhoz, hogy visszatérjen az együtteshez - nincs túl sok konkrétum, csak annyi, hogy pozitív beszélgetéseket folytatott az irányító és a vezetőség, de a The Athletic is lehozta, hogy Rose vissza akar térni, ezt tudatta Koby Altman GM-mel is. LeBron James annyit mondott a dologgal kapcsolatban, hogy ő nem beszél Rose-zal, mert a játékosok semmit nem akarnak siettetni - a csapat nyilván más helyzetben van, nekik azért kell majd valamikor válasz, hogy mi a helyzet, de a játékosoknak csak az a fontos, hogy jól legyen Rose, legelőször a pályán kívül.

Térjünk át a sérülésekre. A San Antonio Spurs játékosa, Kyle Anderson MCL-húzódást szenvedett ma hajnalban, az Oklahoma City Thunder ellen - egyelőre nem tudni pontosabbat, hogy mennyit kell kihagynia. A New York Knicksnél Tim Hardaway Jr.-nak fáradásos törése van a sípcsontjában - a csapatnál reménykednek benne, hogy nem kell hosszabb időt kihagynia, mert elég korán észrevették a problémát. A Knicksnél egyébként Kristaps Porzingis sincs és az Indiana Pacers ellen sem lesz bokaproblémái és betegsége miatt. A Utah Jazznél Rudy Gobert ma éjszaka visszatérhet jobb térdsérülését követően - elvileg úgy volt, hogy minimum négy hetet ki kell hagynia, de alig több mint három hét telt el, mióta utoljára játszott. A New Orleans Pelicansnél pedig egyelőre nem tudni, hogy Anthony Davisnek mennyit kell kihagynia ágyéksérülése miatt - akkor lesznek pontosabb eredmények, ha a gárda visszatért New Orleansba, és el tudtak végezni más vizsgálatok is, ami elvileg megtörtént már.

Egy érdekesség: Joel Embiid 5 évre 146 millió dollárért hosszabbított a Philadelphia Sixersszel, de ez az összeg lehet 178 millió dollár is, amennyiben a center ebben az idényben az All-NBA első csapatának tagja lesz. Ez a capspace miatt is fontos lehet a csapatnak, hiszen így jövő nyáron 5 millió dollárral kevesebb sapka alatti helyük lenne.

Embiiddel kapcsolatban van más hír is - mint ismert, Andre Drummondnak beszólt a Detroit Pistons elleni mérkőzés előtt. Még a meccs előtt Drummond annyit mondott erről, hogy nincs miről beszélgetni egy olyan játékossal, aki nem tud back-to-backek (egymási után rendezett találkozók) mindkét felén játszani - ő 6 éve van a ligában, talán 4-5 meccsről hiányzott, úgyhogy ha majd végigbír egy szezont Embiid pihentetés nélkül, akkor magyarázhat.

A meccsen aztán kipontozódott a Pistons játékos, Embiid pedig azt mondta, hogy ez is volt a célja, meg is mondta a csapattársainak, hogy Drummond ki fog pontozódni, és így is történt - ettől függetlenül a végén megölelték egymást Drummonddal. A Detroit játékosa annyit mondott, hogy megpróbálta megnehezíteni ellenfele dolgát, de Embiid láthatóan jobban eladta a faultot, mint amennyire ő védekezett. Azt is hozzátette, hogy szerinte jó kis párharcuk volt, és nagyon várja már a következő egymás elleni meccsüket. Embiid az NBA TV-nek is beszélt a dologról, és elmondása szerint nem is tudja, hogy miért árulja el a titkát, de az igazság az, hogy azért szól be mindenkinek, mert tudja, hogy ettől mérgesek, idegesek lesznek az ellenfelei. Nagyon meg akarják ellene mutatni, és ilyenkor extra agresszívek, márpedig ő ezt a saját malmára tudja hajtani - a magasemberek James Hardenje lehet, mert tudja, hogyan harcoljon ki személyi hibákat, és emiatt idegesíti fel direkt azt, aki ellen játszani fog.

A Golden State Warriorsnél ma hajnalban is volt egy kiállítás, ezúttal Shaun Livingstont szórták ki, miután hozzáért egy játékvezetőhöz - a dolog érdekessége az, hogy a bíró ment Livingston felé, és nem is egyértelmű, hogy ki kezdeményezte a kontaktot.

A Sacramento Kingsnél George Hill nem kifejezetten volt elégedett azzal, hogy a Milwaukee Bucks elleni összecsapás negyedik negyedében végig ültette őt Dave Joerger vezetőedző - twitteren jelezte, hogy nem boldog.

A végére pedig jöjjön a Dallas Mavericks centere, Nerlens Noel, aki a Los Angeles Clippers elleni derbi félidejében bement a médiaszobába, és evett egy hot dogot. Mikor rákérdeztek nála, hogy ez mi volt, akkor annyit mondott, hogy kellett neki az energia a második félidőre - ő volt az egyetlen, aki nem lépett pályára a Mavsnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus