Hírmorzsák 2017-12-04 (21:15)

Hardent nem az MVP díj, hanem a bajnoki cím érdekli. Harden és LeBron lettek a hét játékosai. Rose visszatért Clevelandbe, a csapatnál folytatja rehabját - Wade szerint nehéz lesz újra kiépíteni a bizalmat. D'Antoni felesége trollkodott Magic Johnsonnal. Anthony Davisnek nem súlyos a lágyéksérülése. Eldőlt, hogy Gobert ma visszatér. Gallinari talán szerdán már újra játszhat. Kyle Anderson 2-3 hetet hagy ki (MCL-húzódás). A Rockets lenyomta a Warriorst a net rating lista éléről, a PER-nél az első három helyezett egy kupacban.

A Houston Rockets sztárját, James Hardent kérdezték arról, hogy meg akarja-e nyerni az MVP címet idén, amire annyit válaszolt, hogy ő bajnoki címet akarja begyűjteni ebben a szezonban, ez az egész gárda célja. Harden szerint egy hosszabb folyamat, minden nap rengeteget kell melózniuk érte, és lesznek hullámvölgyek az idényükben, de amíg a végső célra koncentrálnak mindannyian, addig rendben lesznek.

Ha már Harden, akkor itt térhetünk ki arra, hogy ő és LeBron James lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Harden 3-0-t hozott a Houstonnal, mialatt 34.0 pontot, 7.3 pattanót és 9.0 gólpasszt átlagolt, míg James 4-0-t ment a Cleveland Cavaliersszel, és neki 27.3 pont, 8.3 pattanót és 9.0 gólpassz voltak a mutatói ezen időszak alatt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette a délután folyamán, hogy Derrick Rose ma Clevelandbe utazott, és a tervek szerint ma jelentkezik a Cavs edzőközpontjában - beszélni fog a vezetőkkel személyesen is, játszani még nem fog, mert továbbra is a rehabját kell végeznie a bokaproblémái miatt. Koby Altman GM annyit mondott a dologgal kapcsolatban, hogy ez egy nehéz és embertpróbáló időszak Rose számára - ők továbbra is türelmesek és segítőkészek vele. A szokásos körökön kívül azért Dwyane Wade elmondta, hogy nehéz lesz újra kialakítani a bizalmat, de ő is hozzátette, hogy amint visszatér Rose, a Cavs tagja lesz.

Ugyanehhez a sérülés témakörhöz tartozik, hogy a New Orleans Pelicansnél Anthony Davis MRI-je negatív lett, tehát nincs strukturális problémája - állapota day-to-day, bármelyik nap visszatérhet. A Utah Jazz centere, Rudy Gobert részt vett a délelőtti dobóedzésen, és eldőlt, hogy játszhat ma este a Washington Wizards ellen. A Los Angeles Clippers Danilo Gallinarit és Milos Teodosicot is a G-Ligába küldte - ez még nem jelent semmi konkrétumot, de az olasz swingman esetében Brad Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy elképzelhető, hogy szerdán, a Minnesota Timberwolves ellen visszatérhet. A San Antonio Spurs játékosa, Kyle Anderson 2-3 hetet hagy ki bal MCL-húzódása miatt.

Hétfő van, úgyhogy természetesen kijöttek a heti statisztikák. A PER-listán a Top3-ban egymás sarkát tapossa LeBron James (31.3), Giannis Antetokounmpo (31.2) és James Harden (30.8) - a Top25-öt ezen a linken megtaláljátok! A net ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) a Rockets (+11.4) lenyomta az első helyről a Golden State Warriorst (+11.2) - a harmadik helyen a Boston Celtics (+7.9) és a Toronto Raptors (+7.9) állnak, mögöttük pedig újabb szakadéknyi távolság van az ötödik helyett Wizards előtt (+3.9), a teljes listát ezen a linken láthatjátok!

A végére pedig Mike D'Antoni felesége maradt, akitől megkérdezték, milyen újra Los Angelesben, amire annyit mondott, hogy "nagyon rangon aluli lenne, ha azt mondaná, hogy visszatértek a régi szép idők?". Azért troll ez egy kicsit, mert Magic Johnson 2014-ben ezt tweetelte ki, mikor kirúgták D'Antonit a Los Angeles Lakerstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus