Hírmorzsák 2017-12-05 (10:00)

Steph Curry bokasérülést szenvedett, miután a liga nyolcadik játékosa lett, aki elérte a 2000 bedobott triplát. Dwight Howard Top20-ban az All-Time pattanólistán. Livingston 1 meccses, a vele összefejelő játékvezető 1 hetes eltiltást kapott. Kris Dunn sokszor szégyellte magát a családja előtt is a Minnesotánál töltött évében. Wade nem fogadta volna el, ha a Bullsnál a padról kellett volna jönnie - szerinte Korver az Év Hatodik Embere. DeAndre Jordan ügynököt fogadott. Nazr Mohammed a Thunder vezetőségében - GM akar lenni. Lonzo Ball mindkét testvére profi játékos lehet még ebben az idényben.

A Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry ma hajnalban súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett - egyelőre annyi biztos, hogy a röntgen negatív lett, az MRI-re még szokás szerint várni kell magyar idő szerint ma délutánig/estig, de annyit azért tudni, hogy még rendesen fájt és fel is volt duzzadva Curry bokája a meccs után is. Maga az érintett elmondta, hogy jó ideje nem történt már meg ez vele - meglátja, hogy ma hogy érzi magát, aztán onnantól kezdve tudnak majd számolgatni, és persze elég rossz helyzet ez, de vissza fog térni.

Ha már Curry, akkor itt jegyezzük meg, hogy a liga történetében ő lett a nyolcadik játékos, aki elérte a 2000 bedobott triplát, méghozzá 597 meccs alatt - a második leggyorsabban Ray Allen ért el idáig, de neki is 824 találkozó kellett hozzá. A Charlotte Hornets centeréé, Dwight Howardé a másik napi statisztika - ő az All-Time lepattanólista 20 legjobbja közé került be, miután előbb Paul Silast, majd Dikembe Mutombót is megelőzte a vonatkozó rangsorban, így már a 19. helyen áll.

Arról tegnap délelőtt olvashattatok már, hogy Shaun Livingstont kiszórták a Miami Heat elleni találkozón, mikor fizikailag kontaktust teremtett az egyik játékvezetővel, csak az nem volt tiszta a felvételek alapján, hogy ő ment neki a Courtney Kirkland bírónak vagy fordítva. A liga döntött - Livingstont egy meccsre meszelték el, amit ma hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen le is töltött, Kirkland pedig egy hétig nem vezethet meccset.

A Chicago Bulls irányítója, Kris Dunn Sam Smith-nek (Bulls.com) elmondta, hogy nagyon nehéz időszaka volt a Minnesota Timberwolvesnál - a családja folyamatosan eljárt a meccsekre, hogy lássa őt, ő meg folyamatosan a padon ült. Soha korábban nem történt meg ez velük, és sokszor szégyellte magát - egész életében felnézett rá a családja, úgy tekintettek rá, mint a sztárra, és úgy érezte, hogy cserben hagyta őket. Volt, hogy a meccsek után nem tudott velük személyesen találkozni és a szemükbe nézni, mert azt gondolta, hogy nem az az ember, akit korábban megismertek. Dunn szerint az előző idény egy tanulási folyamat volt számára, mert soha korábban nem volt csere, és nem is kapott túl sok lehetőséget. Most sokkal jobb helyzetben van, és megpróbál nem is gondolni az előző évre.

A Cleveland Cavaliersnél a kispadon kifejezetten jó teljesítményt nyújtó Dwyane Wade pont a Bullstól érkezett a csapathoz, és KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy nagyon nem örült volna, ha egy újjáépülő együttesnél rakják a kispadra - Fred Hoiberg, a Chicago trénere elmondta, hogy beszéltek erről Wade-del, de nem túl sokat, mivel nem kifejezetten tetszett neki az ötlet. A dobóhátvéd azt mondta, hogy kosárlabda szempontból nagyon nem lett volna boldog, és ha az nem stimmel, akkor semmi más sem stimmel, és nem akarta ilyen helyzetbe hozni a családját. Wade azt is hozzátette, hogy a Cavsnél azért is nyugodott bele ebbe a szerepbe, mert nagyszerű a második ötösük, sokat segítenek az egész gárdának. Kyle Korvernek van az egész csapatból a legjobb +/- mutatója, úgyhogy szerinte ő az Év Hatodik Embere.

A Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan ügynököt fogadott, az Excel Sports Managementtől Jeff Schwartz képviseli innentől az érdekeit. Jordannek az elmúlt két évben nem volt ügynöke, de mivel a Clippers a hosszabbításról is tárgyal vele, közben az is benne van a pakliban, hogy elcserélik, ezért több mint hasznos ebben az időszakban, ha nem vele, hanem egy ügynökkel kell beszélgetnie a vezetőségnek.

Közben Nazr Mohammed egy The Players' Tribune-nak írt cikkében bejelentette, hogy az Oklahoma City Thunder vezetőségében fog dolgozni a jövőben - azt is leírta, hogy célja az, hogy egy nap NBA GM legyen.

A végére pedig a Ball-család maradt - Lonzo mellett a 19 éves LiAngelo és a 16 éves LaMelo is elkezdheti profi karrierjét hamarosan. Mint ismert, apjuk előbb LaMelót vette ki a Chino Hills középsuliból az ősz folyamán, majd tegnap este LiAngelót is kiszedte a UCLA-ről, mondván majd ő jobban felkészíti fiát az NBA draftra, mint azt az egyetem bármikor is meg tudná tenni - kis szépséghiba, hogy az egyik NBA csapat GM-je Adrian Wojnarowskinak (ESPN) elmondta, hogy sem a szűkített, sem a bő listájukon nincs rajta LiAngelo. A The Vertical úgy tudja, hogy a két fiatalabb Ball-tesó esetében elkezdték felmérni a tengerentúli lehetőségeket, tehát elképzelhető, hogy akár Európában, akár Kínában profinak áll még ebben a szezonban LaMelo és LiAngelo is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus