Hírmorzsák 2017-12-06 (11:00)

Kórházblokk: Steph Curry (boka) és Tim Hardaway Jr. (fáradásos törés) is legalább 2-2 hetet kihagy. Devin Booker bal adductora meghúzódott. Whiteside a következő 3 meccsen még biztosan nem lesz. Nikola Jokic ma éjszaka nem játszik a Pelicans ellen. LaVine valószínűleg csak januárban kezdi el a szezont, nem decemberben. A Clippers kapott egy 2.75 milliós DPE-t. James Dolan Jerry Westet akarta a Knicks élére. Cousins szerint a Warriors kezdeményezte a balhét, amiért kiállították - ő megpróbálja elkerülni az ilyen eseteket. Durant szerint ő és az NBA-ben más sem akar soha verekedni, csak a szövegelés megy mindig.

A mai morzsát a kórházzal kezdjük. Tegnap este meglettek Steph Curry MRI eredményei - strukturális gond nincs a Golden State Warriors sztárjának bokájával, de még mindig fáj neki, így hosszabb időt kihagyhat. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint nagyjából két hétig nem játszik Curry, pár hét múlva nézik meg újra, hogy játékra kész állapotban van-e. Ugyanígy legalább két hetet lesz kénytelen kihagyni Tim Hardaway Jr. a fáradásos törés miatt a bal sípcsontjában. A Phoenix Suns legnagyobb csillaga, Devin Booker bal adductora húzódott meg ma hajnalban, a Toronto Raptors elleni összecsapáson - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog, majd a mai vizsgálatok után lehet erről többet tudni.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside még legalább három mérkőzést kihagy a bal térde miatt, és december 13-án, a Portland TrailBlazers ellen térhet majd talán vissza. A Denver Nuggetsnél Nikola Jokic ma éjszaka biztosan nem játszik majd a New Orleans Pelicans ellen a bokasérülése okán. A Chicago Bullsnál pedig Zach LaVine valószínűleg januárban tér vissza, nem decemberben - egyelőre csak minden második nap dolgozik a dobóhátvéd, és Fred Hoiberg többször is látni szeretné őt egymás utáni napokon edzeni, illetve hogy erre hogyan reagál a szervezete.

A sérülésekhez kapcsolható a Los Angeles Clippers is, amely kapott egy 2.75 millió dolláros DPE-t Patrick Beverley kiesése miatt - ezt igazolásra vagy cserére használhatják fel. Szintén a Clippershez kapcsolódik, hogy a New York Knicks tulajdonosa, James Dolan tanácsadójukat, Jerry Westet nézte ki Phil Jackson utódjául - Mitch Lawrence (Sporting News) értesülései szerint West azért a Clipperst választotta, mert úgy érezte, ez nem a megfelelő időpont lett volna arra, hogy a Knickshez szerződjön.

Arról tegnap este olvashattatok már, hogy a Golden State Warriorstől nyilatkoztak többen is, hogy sokkal nyugodtabbnak kellene lenniük, nem szabadna mindig kiállítatniuk maguk, Kevin Durant pedig azt is elmondta, hogy egy olyan ember nem hozhatná ki a sodrából, mint DeMarcus Cousins. A másik oldal is megszólalt - a New Orleans Pelicans centere nem örült neki, hogy megtörtént a kiállítás, mert próbált normálisan viselkedni, és úgy érezte, hogy a másik oldal kezdeményezte azt a balhét, ami után mindkettejüket kiállították a játékvezetők. Cousins elmondása szerint ha látja, hogy problémás eset jöhet, megpróbálja kikerülni, mert tudja, milyen a megítélése a ligában, és hogy sosem fogják azt nézni, hogy esetleg nem is ő volt a felbújtó.

Közben Durant arról is beszélt, hogy nem szabad ilyen dolgokba keverednie, sokkal jobban kell koncentrálnia, de azt is hozzátette, hogy ő nem akar senkivel se verekedni, mert imád játszani, pénzt keresni a családjának, és nem akarja, hogy eltiltsák vagy megsérüljön - szerinte az NBA-ben senki nem fog verekedni vagy ütéseket elereszteni, csak szövegelés megy egyfolytában. A kiscsatár azt is elmondta, hogy azért arra mindig odafigyelt, hogy ha akart valamit, akkor abba a meccsek végén ment bele, nem az első vagy a második negyedben, hogy ne hozza nehéz helyzetbe a csapatát, ettől függetlenül összeszedettebbnek kell lennie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus