Hírmorzsák 2017-12-07 (10:15)

Devin Booker 2-3 hetes kihagyásra kényszerül. Steve Clifford határozatlan ideig nem tudja irányítani a Hornetset. Noel hüvelykujját meg kell műteni, de a Boston ellen azért még bemelegített. Steph Curry és Steve Kerr szerint is profitálhat hosszútávon a Warriors Curry sérüléséből. Crabbe és Marc Gasol fejenként 15.000 dolláros büntetésben részesültek. Cousins illusztris társaságba lépett, a Cavs franchise-rekordot állított be. LeBron a 2k-n próbálgatja, hogy fog a csapatba illeszkedni Isaiah Thomas - szerinte az emberek túlságosan evidensnek gondolják a teljesítményét. Rose elnézést kért a Cavs játékosaitól. Spoelstra szerint Waitersnek hatékonyabbnak kell lennie. Nate Robinson még mindig visszatérne az NBA-be. Draymond Green jobb válla fáj. Fournier bokája megsérült. Tristan Thompson ezen a héten talán visszatér.

A Phoenix Suns sztárja, Devin Booker 2-3 hetes kihagyásra kényszerül amiatt a bal adductor-húzódás miatt, amiről tegnap délelőtt írtunk már esetében. A Charlotte Hornets vezetőedzőjénél, Steve Cliffordnál nem tudni, mi a probléma, viszont határozatlan ideig nem ő irányítja a csapatot egészségügyi gondjai miatt - helyét ideiglenesen az első számú segédedző, Stephen Silas veszi át. Az Orlando Magicnél ma hajnalban, az Atlanta Hawks elleni találkozón szenvedett bokasérülést Evan Fournier, mikor csapattársa, Nik Vucevic lábára érkezett le a hosszabbításban - a röntgen negatív lett, és Frank Vogel vezetőedző elmondása szerint úgy tűnik, a francia megúszta a nagyobb sérülést.

A Dallas Mavericks centerének, Nerlens Noelnek meg kell műteni a hüvelykujját, ezt Rick Carlisle vezetőedző jelentette be - az az érdekesség ebben, hogy pár órával később Noel úgy melegített be a Boston Celtics ellen, ahogy mindig is szokott. Carlisle egyébként elmondta, hogy a center profin viselkedik azt az egy hot dogos incidenst leszámítva - azt megbeszélték, Noel pedig elismerte, hogy nem cselekedett helyesen. A Cleveland Cavaliers magasembere, Tristan Thompson talán ezen a héten visszatérhet, ezt Tyronn Lue vezetőedző nyilatkozta. A Golden State Warriorsnél Draymond Green jobb válla fájt, ezért nem lépett pályára ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen.

És ha már a Warriors és sérülések, akkor említsük meg a bokasérülése miatt hetekre kidőlő Steph Curryt. A kétszeres MVP azt nyilatkozta Chris Haynesnek (ESPN) a Charlotte elleni találkozót megelőzően, hogy szeretett volna "otthon" játszani, de jobb, hogy most sérült meg, mintha később történt volna mindez, így van ideje meggyógyulni, a csapatnak pedig alkalmazkodni a helyzethez. Curry szerint ez a sérülés hosszútávon még segítségére is lehet a címvédőnek - Steve Kerr egyébként ugyanezt elmondta, szerinte nagy lehetőség ez az együttesnek, és muszáj javulniuk, mert egyszerűen nincs más lehetőségük. A játékos azt is hozzátette, hogy időpontilag a lehető legjobbkor jött ez a sérülés.

Térjünk még vissza kicsit a legelején emlegetett Phoenixhez: Mike James lesz az első játékos, akinek a two-way szerződését átkonvertálják rendes kontraktussá - még ma próbálkoznak egy cserével, hogy rosterhelyet csináljanak az irányítónak, ha azonban ez nem sikerül, nagy valószínűséggel Derrick Jones Jr.-t teszik szabadlistára.

Ketten is 15.000 dolláros pénzbüntetést kaptak a ligától. A Brooklyn Nets dobóhátvédje, Allen Crabbe azért részesült megrovásban, mert az Atlanta Hawks elleni mérkőzésen a palánktartó szerkezetnek dobta a labdát - ezért technikait is kapott, és ki is állították. A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol pedig a Minnesota Timberwolves elleni győzelem után eresztett el egy "fuck it"-et a nyilatkozatában, ezért lett kevesebb némi pénzösszeggel.

A napi statisztika egyrészt a New Orleans Pelicans centeréé, DeMarcus Cousinsé, aki második idei 40/20-as meccsét játszotta ma hajnalban, a Denver Nuggets ellen - 1989/90-ben Patrick Ewingnak sikerült utoljára két ilyen meccs egy idényben, és Ewing, Hakeem Olajuwon (1989), Joe Barry Carroll (1987) és Bob Lanier (1974) után az ötödik játékos a liga történetében, aki összehozott két ilyen találkozót egy szezonon belül. A másik napi stat a Cleveland Cavaliers nevéhez fűződik, miután ma hajnalban, a Sacramento Kings elleni összecsapáson sorozatban 13. győzelmét aratta a 2016-os bajnok, ezzel beállította a franchise-rekordot.

Az ohióiak ikonja, LeBron James tegnap este azt nyilatkozta, hogy már elképzelte, hogyan fog a csapatba illeszkedni Isaiah Thomas, méghozzá úgy, hogy a 2k sorozat legújabb részével sokat játszott vele. James szerint jelenleg ez a legrealisztikusabb kosaras játék, úgyhogy többfajta felállást is próbálgatott, hogyan lehetnek a legjobbak.

LeBron egyébként a 15. szezonjában is parádés, 30 pont, 8 pattanó és 8 gólpassz körül átlagol kiváló védekezéssel és karrierje legjobb mezőny- és triplaszázalékával. Erről annyit mondott James Dave McMenaminnek (ESPN), hogy az emberek túlságosan hozzászoktak tőle ehhez, készpénznek, egy alap dolognak veszik, mert folyamatosan ezt csinálja már elég régóta. Úgy veszik, hogy ez a dolga, de attól függetlenül, hogy könnyűnek tűnik, amit csinál, egyáltalán nem az. A jelenlegi játékáról annyit mondott, hogy tudna jobban is játszani, de most is elég jó produkciót nyújt, a lényeg azonban az, hogy hónapról hónapra mindig erősebb és jobb lesz - ezt csinálta egész karrierje során, és ezt akarja folytatni a továbbiakban is. Most 80%-os, januárban 85%-os lesz, februárban 90, márciusban 95, és amikor eljön a PO, akkor lesz 100%-os, reményei szerint júniusig.

Közben a Cavsnél Derrick Rose tegnap, a Kings elleni mérkőzést megelőző dobóedzésen szót, majd bocsánatot kért játékostársaitól, amiért elhagyta a csapatot. Tyronn Lue annyit mondott erről az ESPN-nek, hogy nem lett volna rá szükség, de megtette Rose - mindenki szívélyesen fogadta, nagyon örül, hogy újra az együttesnél lehet, de nem csináltak ebből nagy ügyet, és ez így is volt rendjén.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra azt nyilatkozta még kedden, hogy Dion Waitersnek hatékonyabbnak kell lennie, és ezt játékosa is tudja - a dobóhátvéd karriercsúcsnak számító 2.7 eladott labdát átlagol, 40% alatt dob mezőnyből, 31%-kal szór rá meccsenként 6.4 hármast, és 100 támadásra vetítve 4.3 ponttal jobb a Heat, ha a padon ül. Spoelstra szerint jobb munkát kell végezniük abban a tekintetben, hogy Waiterst üres dobóhelyzetekhez segítsék, és megkönnyítsék az útját a festékbe, de a játékosnak is jobban kell megválasztania azokat a helyzeteket, amikor elvállalja a dobást - nem vállalhat ennyit emberről, kiszorított helyzetből, főleg amikor még van hátra támadóidő is.

A végére pedig Nate Robinson maradt, aki nem adja fel továbbra sem, szeretne visszakerülni a ligába - nemrég instagramra tette ki, hogy sok csapat tudná használni csere scorerként, a Chicago Bullsnak pedig jól jönne a munkamorálja is, az amilyen keményen dolgozik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus