Hírmorzsák 2017-12-08 (11:30)

Jimmy Butler szerint beszélnie kell Tom Thibodeau-val a folyamatos 40 percezésről. Jahlil Okafort a Netshez cserélte a Sixers - Embiid elmondta első gondolatait erről. Ben Simmons illusztris társaságba lépett. Jordan Clarkson szerint a szemük előtt nő fel Brandon Ingram. LeBron mindig fejlődni akar, ezért dob karrierje legjobb triplaszázalékával - még egy házat vett Los Angelesben - a Sacramento ellen felülbírálta Tyronn Lue játékhívását. Ajinca 4-6 hónapos kihagyásra kényszerül (térdszalag-műtét), Cody Zeller határozatlan ideig nem játszhat (meniscus-szakadás), John Wall talán a jövő hét közepén visszatérhet. Oladipo büntetésből fekvőtámaszotott interjú közben. A Suns Danuel House-nak akar two-way szerződést adni.

A tegnap este legnagyobb híréről külön is beszámoltunk már - Jahlil Okafort a Brooklyn Netshez cserélte a Philadelphia Sixers, részleteket ezen a linken olvashattok. Joel Embiidet kérdezték a cseréről, hogy mi volt az első reakciója, amire azt válaszolta, hogy megmondta Okafornak, hogy évi négyszer szét fogja rúgni a s*ggét.

Ha már Sixers, akkor itt emeljük ki a napi statisztikát szállító Ben Simmonst, aki 12 pontos, 13 pattanós, 15 gólpasszos tripla-duplát szállított - ez volt a harmadik TD-je újonc szezonjában, amivel a rookie-örökranglista harmadik helyére ugrott, már Michael Jordannel, David Robisonnal, Tim Hardaway-jel, Kevin Johnsonnal és Lamar Odommal holtversenyben áll a dobogó alsó fokán. Más kérdés, hogy kikapott a Philly, a túloldalon pedig Lonzo Ball is két tripla-duplával áll már idén, úgyhogy ez a lista hamarosan bővülhet.

A Sixerst ma hajnalban legyőző Los Angeles Lakers egyik nyerőembere Brandon Ingram volt a végén, aki Ball passzából 0.8 másodperccel a vége előtt beszórta a győztes triplát. Jordan Clarkson meccs utáni nyilatkozatából három "motherfucker" és két "shit" mellett annyit lehetett kihámozni, hogy Ingram üresen volt, úgyhogy vállalnia kellett, különben jól megverte volna csapattársát. Kicsit komolyabbra fordította a szót Clarkson, és azt is hozzátette, hogy ez önbizalom kérdése - rengeteget dolgozott Ingram a nyáron, és jó látni, hogy ez kifizetődik nála, a szemük előtt nő fel csapattársuk.

Nem ennyire idilli most a kép a Minnesota Timberwolvesnál, ahol megtorpanni látszanak a biztató szezonkezdet után. A gárda sztárja, Jimmy Butler Marney Gellnernek (FOX Sports North) azt nyilatkozta, hogy beszélnie kell Tom Thibodeau-val, mert ezek a 40 percezések egyre jobban megviselik - az előző négy találkozóból háromszor is legalább ennyit töltött a parketten Butler, aki egyébként Thibodeau chicagói uralkodásának utolsó két évében a legtöbb játszott percet átlagolta az egész ligában. Bár elmosolyogta Butler ezt a nyilatkozatát, nem ő az egyetlen, akinek szemet szúrt, hogy Thibodeau december legelején 7-8 fős rotációt használ - többen is felvetették már, hogy ez nagyon messze van az egészségestől.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James idén 43%-kal triplázik, amire annyit mondott, hogy csak próbált fejlődni - évről évre ez a célja, és mivel a liga egyre inkább a külső dobások felé tolódik, ezért ő is ebben próbált szintet lépni. Rengeteget dolgozott a nyáron azon, hogy javuljon, és szerette volna, ha a szezon során ez meg is látszódik. Sok csapat egyszerűen nem készül arra, hogy sokat fog kintről vállalni, de ugyanolyan magabiztosnak érzi magát a triplavonalon túlról is, mint a festékben. Még egyszer elmondta, hogy mindig fejlődni akar, hogy a védelmeket folyamatosan sakkban tartsa, ne tudják, hogy mit fog csinálni.

A Sacramento Kings elleni végjátékban nagyon kellett a Cavsnek James, aki felülbírálta Tyronn Lue vezetőedző játékhívását az egyik időkérésnél - Lue elmondása szerint mást akart felrajzolni, de LeBron megmondta, hogy a "Chicagót" akarja, ő meg úgy volt vele, hogy akkor legyen az. James elmondása szerint vannak más lehetőségei neki és a csapatnak is, de 5 másodperc volt hátra, úgyhogy az ő feladata volt megpróbálkozni valamivel, ami szerencsére sikerült is. Ez egyébként nem tűnik egy bonyolult figurának - James mozgásban kapja meg a labdát a bedobást elvégző csapattársától, majd megpróbál elszakadni a védőjétől, aki fölött elenged egy dobást.

Semmi köze nincs a kosárlabdához, de mivel jövő nyáron LeBron szabadügynök lesz, ezért ebből is hírt csináltak: vett egy második házat is Los Angeles környékén 23 millió dollárért - egy háza már van Brentwoodban, azt két éve nagyjából 21 millió dollárért vette. 

Térjünk rá a sérülésekre. A New Orleans Pelicans centere, Alexis Ajinca 4-6 hónap múlva térhet vissza, miután meg kellett műteni a térdkalács alatti ínszalagját a jobb térdében. A Charlotte Hornets centere, Cody Zeller határozatlan ideig nem játszhat, mert a Golden State Warriors elleni mérkőzés harmadik negyedében elszakadt a bal térdében a meniscusa - egyelőre felméri, mik a lehetőségek, aztán majd azt követően lehet visszatérési időpontot jósolni nála, ha eldöntötték, milyen beavatkozással éljenek az esetében. Elképzelhető, hogy a Washington Wizards irányítója, John Wall a jövő hét közepén visszatérhet - mint ismert, PRP kezelést kapott a bal térdére.

A Phoenix Suns two-way szerződést ad Danuel House-nak, aki jelenleg a Rio Grande Valley Vipersnél játszik a G-Ligában. Mint ismert, az arizonaiak tegnap rendes kontraktust adtak Mike Jamesnek, így egy two-way szerződésre megint van helyük, ezt akarják odaadni az idén a Vipersnél 17.5 pontot, 6.4 pattanót és 2.4 gólpasszt átlagoló House-nak.

A végére pedig Victor Oladipo maradt, aki ugyan nagyon fontos hármast dobott a Chicago Bulls elleni találkozó legvégén, amivel az Indana Pacers átvette a vezetést, de a végén kihagyott egy büntetőt, amiért 10 fekvőtámasszal büntette magát a mérkőzést követő interjú előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus