Hírmorzsák 2017-12-14 (21:30)

LeBron Lakershez igazolásának kicsi az esélye, de arra is, hogy nyártól a Houstonnál folytatja? James a közös jövőt vázolta fel Paul George-nak a nyár folyamán. Chris Paul szerint nem a jó sorozatuk a lényeg, hanem hogy a megfelelő módon játszanak, és fejlődni akarnak. Mbah a Moute 2-3 hétre kiesett (váll). Shabazz Muhammad azért utasította vissza a Minny 4 éves, 40 milliós ajánlatát, mert azt hitte, évi 20 millió dolláros szerződést kaphat. Részletek az idei All-Star gála szavazásáról, az eredmények kihirdetésének időpontjáról.

Ramona Shelburne és Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint jelenleg elég kevés az esélye annak, hogy LeBron James jövő nyáron a Los Angeles Lakershez igazol - mint ismert, James elmondta többször is, hogy a szezon közben nem fog ezzel foglalkozni, és ügynöke, Rich Paul is nyilatkozta ezt. Windhorsték szerint abban sem változott James álláspontja, hogy maximum szerződést akar, nem igazán szeretne ebből engedni. LeBron egyébként a mai Lakers-Cavs előtt nem is beszélt a médiával, az ohióiak szóvivője pedig csak annyit mondott, hogy vonja le mindenki a konzekvenciákat, hogy miért nem - valószínűleg nem nagyon akart válaszolni azokra a pletykákra, amik összekötik őt az aranysárga-lilákkal.

Ugyancsak Shelburne-éktől származik az info, hogy James nem kicsit próbálta rábeszélni Paul George-ot, hogy milyen jó lesz neki majd Clevelandben, és a hírek szerint nem csak erre a szezonra szólt az, amit George fülébe súgott, hanem egy közös jövőt vázolt fel az akkor még az Indiana Pacersnél játszó sztárnak. George-nak nem volt saját kezében a sorsa, hiszen a Pacers az Oklahoma City Thunderhez cserélte, viszont LeBronhoz hasonlóan ő is szabadügynök lesz jövő nyáron - igaz, a Cavsnek abszolút nincs és nem is lesz helye leigazolni az Oklahoma City Thunder kiscsatárát.

Még mindig a Shelburne-Windhorst duó jelentette, hogy túlgondolt felvetés az, hogy James és Chris Paul együtt akarják tölteni NBA karrierjük utolsó éveit - mint ismert, nemrég felmerült, hogy a Houston Rocketsnek is komoly esélye van LeBron megszerzésére a nyáron, Paullal nagyon jó barátok, James Hardennel pedig játszott együtt a 2012-es olimpiai válogatottban. Jelenleg egyébként helyük sincs James leigazolására, valamint Paul megtartására, csak ha sok pénzről lemondanának mindketten, ami nem reális.

Ha már Paul, akkor itt lehet megemlíteni a Tim MacMahonnak (ESPN) adott interjúját, amelyben arról beszélt, hogy egyelőre nagyon jó minden - volt már olyan együttes tagja, amely zsinórban 17 mérkőzést nyert, mégsem érezte ennyire jól magát. Paul szerint akkor semmit nem ér egy streak, ha nem a megfelelő módon játszanak, és nem akarnak folyamatosan fejlődni. A játékmester ma hajnalban 31 pontot, 7 pattanót és 11 gólpasszt jegyzett, amire Harden annyit mondott, hogy nemcsak a csapattársai és a szurkolóik imádják, mikor ennyire megy a játék Paulnak, hanem mindenki a világon. Reményeik szerint így folytatja Paul, és meglesz az önbizalma ahhoz, hogy ha 6-7-8 alkalommal érzi úgy egy huzamban, hogy vállalnia kell, akkor vállal is.

Szintén a Rocketshez kapcsolódik, hogy ma hajnalban megsérült Luc Mbah a Moute jobb válla, kiugrott a helyéről. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint nincs komolyabb gondja a texasiak védőspecialistájának, de 2-3 hetet így is ki kell hagynia, legalábbis abban reménykedik a Houston, hogy csak ennyit.

Jerry Zgoda (Star Tribune) információi szerint Shabazz Muhammad egy 4 évre 40 millió dolláros ajánlatot utasított vissza a Minnesota Timberwolvestól a nyáron. Zgoda úgy tudja, hogy Muhammad a 2016-os pénzköltésekből indult ki, és úgy gondolta, hogy évi 20 millió dolláros kontraktust tud magának kicsikarni - nem sikerült, 1+1 évre írt alá, idén 1.58 millió dollárt keres.

A végére pedig az idei All-Star gála maradt - a Los Angeles-i eseményre december 20-án indul a szavazás, január 18-án hirdetik ki a kezdőket és a két kapitányt, január 23-án a cseréket, az pedig január 25-én dől el, hogy ki melyik csapatba kerül (mint ismert, idén már nem kelet-nyugat lesz, hanem a beszavazott játékosok közül a két legtöbb voksot gyűjtő kezdő választja ki, hogy ki hova kerüljön). Lesznek duplán számító napok is: keleti idő szerint december 31-én, január 4-én, január 11-én, január 12-én és január 15-én duplán számítanak a leadott szavazatok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus