Hírmorzsák 2017-12-15 (19:00)

Cousins szerint marad a Pelicansnél a deadline után is - Anthony Davis már arról próbálja meggyőzni, hogy hosszabbítson a nyáron. Lonzo Ball szerint LeBron jelenleg a világ legjobb játékosa. A Cavs nagyon nem akarja elcserélni a Celticstől szerzett Nets első körösét. A Hornets megpróbálta megszerezni a Bullstól Jimmy Butlert a tavasz során. Winslow-nak nincs nagyobb baja, egy héten belül visszatérhet. Tim Hardaway Jr. sérülése viszont komoly, lehet, hogy csak karácsony után láthatjuk újra a pályán.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte maradni fog jelenlegi csapatánál a február 8-ai trade deadline-t követően is - a szezon végén szabadügynök lesz, ezért merült fel az több helyen is, hogy cserélik még most a centert, amikor értéket kaphatnak érte. Cousins elmondása szerint bízik a csapatában, és sokkal jobban érti a liga üzleti részét is, mint korábban - szerinte meg lehet mondani előre, ha történnek ilyen dolgok, mint egy csere. Jó, tehetséges, versenyképes csapatuk van, amit szerinte nem fognak szétrobbantani. Azt is elmesélte a center, hogy Anthony Davis folyamatosan próbálja győzködni, hogy maradjon náluk hosszútávon - Cousins szerint egyáltalán nem zavaró ez, nem érez magán nyomást, de legalább látja, hogy szeretnék a többiek, ha maradna, és a csapattársai is tudják, hova húz a szíve.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint a Charlotte Hornets a tavasz folyamán megpróbálta megszerezni a Chicago Bullstól Jimmy Butlert, de a Bullst semmi nem érdekelte, amit a Hornets fel tudott ajánlani.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Justise Winslow MRI eredménye negatív lett a bal térdén, nincs komolyabb baja - a Miami Heat abban reménykedik, hogy egy héten belül visszatérhet a játékos. A New York Knicks dobóhátvédjénél, Tim Hardaway Jr.-nál fáradásos törésre utaló jeleket diagnoszitizáltak pár hete, azóta nem is játszik, és most azt nyilatkozta az érintett a New York Post munkatársának, hogy komoly dologról van szó, valószínűleg karácsonyig nem lép pályára. Semmit nem fog elsietni, megvárja, míg mentálisan is teljesen rendben van - ha rájátszás lenne, már vállalná a játékot, de okosan kell hozzáállnia a sérüléshez, és a csapat is jól, keményen játszik.

Arról délelőtt már volt szó, hogy LeBron James és Lonzo Ball beszélgettek egymással a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Lakers egymás elleni találkozója után, James azonban nem mondta el, miről volt szó. Ball sem tette meg mindezt, azt viszont elárulta, hogy szerinte LeBron jelenleg a világ legjobb játékosa, és borzasztóan nehéz vele mit kezdeni, olyan nagydarab és olyan gyors emellett.

Maradjunk a Cavsnél: Sean Deveney (Sporting News) ligában dolgozó vezetőktől úgy tudja, hogy a Cleveland nagyon nem akarja feladni a Boston Celticstől szerzett Brooklyn Nets első körös pickjét. Az egyik vezető azt mondta, hogy nyitottak a tárgyalásokra, de az a draftjog a B tervük arra az esetre, ha LeBron a nyáron távozna tőlük, ezért nem akarják értékre váltani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus