Hírmorzsák 2017-12-17 (12:45)

Carmelo Anthonynak fontos, ugyanakkor keserédes volt a mai New York-i visszatérés - a Knicks megköszönte neki a náluk elvégzett munkáját (videó). Steven Adamsnek agyrázkódása van. Hardennek fáj a térde, de ezzel együtt is tud játszani. Gobert bal lábának több baja is van, egy hónapig nem léphet pályára. KCP egy rendőrségi ügye miatt nem játszhat a Lakers következő négy idegenbeli meccséből hármon. Hayward nem bánja, hogy a nyáron otthagyta a Jazzt. Spoelstra megelőzte Pat Riley-t a Heat örökranglistáján. LeBron lehagyta Larry Birdöt a tripla-dupla listán - szeretné megváltoztatni az eddigi felfogást arról, hogy egy játékosnak mikor van és meddig tart pályafutása csúcsa.

Ma hajnalban visszatért előző csapatához az Oklahoma City Thunder játékosa, Carmelo Anthony, aki még a találkozó előtt elmondta, hogy nagyon fontos ez a meccs számára, többek között azért is, mert láthatja a családját, akikkel mostanában nem sokat találkozhat, hiszen az OKC-nél van. Nem 1-2 idényt, hanem majdnem hét évet töltött a Knicksnél - voltak jobb és rosszabb időszakok is, de úgy érzi, mindig profi maradt, elvégezte a munkáját, és akár kedvelik, akár nem, abban reménykedik, hogy az emberek tudják ezt. Nagyon szereti a várost, a kultúrát, mindent New Yorkkal kapcsolatban, úgyhogy hiányzik is neki. A mérkőzésen aztán a Knicks levetített Melónak egy tribute videót. Anthony azt nyilatkozta a találkozó után, hogy keserédes volt ez a visszatérés számára, hiszen eltervezett valamit, voltak céljai az együttessel, amiket nem sikerült elérnie - bajnoki címeket akart nyerni, ami nem jött össze, ez mindig is ott fog lógni a feje fölött, de úgy érzi, hogy ő is a kultúra része, ráadásul nála ez más, mint más kosarasoknál, mert nem csak a sportról szól, hanem mélyebb gyökerei vannak.

Ha már a Thunder, akkor itt térhetünk ki a sérülésekre, a New York elleni találkozón ugyanis nem játszott Steven Adams, akinek át kell esnie a liga kötelező agyrázkódás-protokollján. A túloldalon Kristaps Porzingis a legutóbb elszenvedett térdsérülése miatt szorult az oldalvonalon kívülre. A Houston Rocketsnél James Hardennek a jobb térde fáj, de miután az orvos azt mondta neki, hogy nem rosszabbodhat állapota, vállalta a játékot ma hajnalban. Azt is elmondta Harden, hogy hosszabb ideig fájni fog a térde, de ezzel együtt is pályára léphet. A Utah Jazz centerének, Rudy Gobert-nek a PCL-térdszalagja húzódott meg tegnap hajnalban a bal térdében, illetve megsérült a bal sípcsontja is, emiatt 1 hónapnyi kihagyásra kényszerül a francia játékos Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint - Gobert idén 11 mérkőzést hagyott már ki a térde, de akkor a jobb miatt.

Nem sérülés, de Kentavious Caldwell-Pope a Los Angeles Lakers következő négy idegenbeli mérkőzésből hármat kénytelen lesz kihagyni, miután kapott egy 25 napos "büntetést", amely alatt nem hagyhatja el Kalifornia államot - még márciusban kapcsolták le KCP-t a rendőrök miután nem teljesen józanon vezette kocsiját, majd egy kissé módosított változatban azt bevallotta, hogy olyan személynek engedte autója vezetését, aki alkoholos vagy/és drog befolyásoltság alatt állt. A Lakers játékosa december 22-én, a Golden State Warriors otthonában játszhat majd, mert akkor nem kell elhagynia az államot, de december 20-án és 31-én a Houston Rockets, január elsején pedig a Minnesota Timberwolves ellen nélkülöznie kell majd őt csapatának

Az előbb megemlített Jazz tegnap hajnalban a Boston Celtics vendége volt, a találkozó előtt pedig megkérdezték a Celtics új, illetve a Utah volt sztárját, Gordon Haywardot, hogy bánja-e, hogy Bostonba igazolt. Hayward egyértelmű nemmel válaszolt - persze megsérült, de jól érzi magát jelenlegi csapatánál. A swingman arról is beszélt, hogy milyen gyorsan történt minden a nyár folyamán - háromszor utazta át Amerikát, és nem igazán tudja, hogy lehetett volna-e gyorsabb módja annak, ahogyan ő lerendezte az FA-piacot.

A napi statisztika a Miami Heat vezetőedzőjéé, Erik Spoelstráé, aki 455. győzelmét aratta ma hajnalban, ezzel a franchise legtöbb sikert begyűjtő trénere lett, Pat Riley-t megelőzve. Spoelstra egyébként Gregg Popovich mellett a másik aktív vezetőedző, akinek megvan legalább 450 győzelme a jelenlegi klubjával.

A másik napi stat LeBron Jamesé, aki újabb tripla-duplát ért el, karrierje 60. ilyen mérkőzése volt ez, amivel már ő áll egyedül az örökranglista hatodik helyén - legutóbb hozta be Larry Birdöt, akit most már le is hagyott. A Cleveland Cavaliers ikonja azt mondta a Jazz elleni, ma hajnali összecsapást követően, hogy mindig a csapat eredménye a legfontosabb, de ha közben egyéni sikereket is elér az ember, az mindig nagyon jó. Ez a 15. szezonja, de ez az egyik legjobb, ha azt nézi, hogyan érzi magát a pályán, és szeretné ugyanígy folytatni. Szeretné megváltoztatni azt a felfogást, hogy valaki túl van pályafutása csúcsán, ha elmúlt 31 vagy lehúzta a 12. idényét - próbálja elérni a következő generáció számára, hogy 33 évesen is kaphasson valaki 200-300 millió dollárt. 15 nap múlva lesz 33, ez a 15. idénye, és tényleg nagyszerűen érzi magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus