Hírmorzsák 2017-12-18 (11:15)

Isaiah Thomas január első hetében kezdi meg a szezont. LeBron szerint elég rosszul játszott ma hajnalban - beszélt a felemás "Equality" cipőjéről is. David Blatt szerint Irving bátor volt, hogy cserét kért a Cavstől. Játékoscsere a Brooklynnál. Vince Carter beszélt az esetleges torontói visszatéréséről, arról, hogy befejezi-e az idény végén, és hogy miért nem egy bajnokesélyes együtteshez írt alá a nyáron.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers irányítója, Isaiah Thomas állapotában szignifikáns javulás mutatkozott az elmúlt időszakban, és ha kellene, tudná vállalni a játékot. A Cavs és Thomas is úgy vannak vele azonban, hogy ha visszatér, nem akar rendszeresen 1-2 mérkőzést pihenni azért, mert fáj a csípője, ezért úgy tűnik jelenleg, hogy az irányító január első hetében fogja elkezdeni a szezont új csapatánál. Érdekesség, hogy január 3-án Thomas volt csapata, a Boston Celtics lesz az ohióiak ellenfele.

A Cleveland ikonja, LeBron James ma hajnalban megint tripla-duplát ért el, zsinórban a harmadikat, az elmúlt öt meccsből a negyediket, de a Washington Wizards elleni összecsapás után James azt nyilatkozta, hogy elég gyengén játszott - volt 6 eladott labdája, sokszor túl laza volt, nem érezte magát olyan erősnek a labdával, de szerencsére a társai kisegítették.

Amint azt a mai Visszajátszásban már láthattátok, James egyik lábán fehér, másik lábán fekete "Equality" cipő volt, amivel természetesen az egyenlőséget hirdette, erről is beszélt a meccs után. LeBron szerint mind tudják, hol tart jelenleg az országuk, és hogy ki ül az elnöki székben. Szerinte nagyon fontos az, hogy bőrszíntől függetlenül egyenlő jogaik legyenek, kiállhassanak a véleményük mellett, és beszélhessenek is erről - nem fogják hagyni, hogy egy ember diktáljon, és ő döntse el, hogy ki mennyit ér, ki mennyire erős. 

Még mindig a Cavs, de már csak közvetve: volt vezetőedzőjük, David Blatt Mark Murphy-nek (Boston Herald) azt nyilatkozta, hogy Kyrie Irving elég világosan megmutatta, milyen ember, mikor cserét kért Clevelandből. Szerinte sokan nem igazán tudták értelmezni ezt a lépést, de ez egy borzasztóan bátor döntés volt, és ez az egyik oka annak, amitől különleges ember Irving. Blatt arra is visszaemlékezett, hogy Irving azt mondta neki anno, hogy ő boldog szeretne lenni a pályán, de akkor nem (sem) ez volt a helyzet - a tréner szerint ez mutatja, hogy ez a faktor mennyire fontos a játékmesternek, és egyelőre úgy tűnik, hogy jó döntést hozott.

A Brooklyn Nets kitette keretéből Yakuba Ouattarát, és Milton Doyle-nak adnak two-way kontraktust - Adrian Wojnarowski (ESPN) annyit írt róla, hogy NBA-potenciált mutatott a Nets G-Ligás csapatánál, a Long Islandnél.

A végére pedig Vince Carter maradt, aki ma hajnalban talán utoljára lépett pályára volt csapata, a Toronto Raptors otthonában. Air Canada a mérkőzés után elmondta, hogy biztos benne, hogy egy nap visszatér a Raptorshoz, úgy érzi, így kell lennie, még ha csak egy napra, akkor is. Azt is elmondta Carter, hogy azért nem egy bajnokesélyes csapathoz írt alá a nyáron, mert még mindig játszani akar, pályára akar kerülni, és ez az elit együtteseknél természetesen sokkal nehezebb. Elmondása szerint nem tudja még, hogy folytatja-e karrierjét a következő idényben is, de ha a mostani véleményére kíváncsiak, akkor egy évet érez még magában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus