Hírmorzsák 2017-12-18 (20:30)

Kobe szerint 2012/13-ban 5-6 lépéssel előre tudott gondolkodni. Phil Jackson nem lesz ott Bryant mezvisszavonultatásán. Jerry West meg akarta szerezni T-Macet Kobe és Shaq mellé. Isaiah Thomas kommentálta a visszatéréséről szóló híreket - karácsony előtt biztos nem játszik. Jimmy Butler hátával gondok vannak. Korkmaz határozatlan időre kiesett (lábfej). Markkanen ma este visszatérhet. Donovan Mitchell szívesen indulna az All-Star gála zsákolóversenyén, ha hívnák. A Bucks leigazolta Kilpatricket, a Hawks módosította Cavanaugh szerződését. PER-ben megint Giannis áll az élen, net ratingben pedig a Warriors. Kenny Atkinson beszélt arról, miért nem játszott megint Okafor.

A mai nap (és valószínűleg a holnapi is) Kobe Bryantről szól, hiszen éjszaka, a Golden State Warriors elleni mérkőzés félidejében visszavonultatják a legenda 8-as és 24-es mezszámát is. Tegnap este volt arról már szó, hogy Bryant szerint a 2012/13-as volt a legjobb idénye, és azt is hozzátette Baxter Holmesnak (ESPN), hogy 5-6 lépéssel előbb járt fejben abban az időszakban.

Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint Phil Jackson nem lesz jelen ma éjszaka Kobe mezvisszavonultatásánál - az egykori tréner nem tud Los Angelesbe utazni montanai otthonából, de megkereste Bryantet, és gratulált is még a nagy nap előtt.

Az szintén az aranysárga-lilákhoz és a múltjukhoz tartozik, hogy a gárda egykori vezetőedzője, Del Harris Marc Steinnek (New York Times) elmesélte, hogy Jerry West anno szerette volna megszerezni 1998-ban Tracy McGrady-t Kobe és Shaquille O'Neal mellé. Egy évvel Kobe draftolás utána T-Mac sokkal érettebbnek tűnt fizikailag, és olyan jól sikerült a privát edzése, hogy West eljátszott a gondolattal, hogy meg kellene tenniük azért mindent, hogy megszerezzék, még ha rövidtávon vissza is léptek volna esetleg. Az ötlet végül Dr. Jerry Buss tulajdonoson halt el, mert ő szeretett volna minél hamarabb bajnoki címet nyerni, hiszen a Showtime Lakers korszak óta nem került hozzájuk aranygyűrű, és nem akart két tinédzser köré építkezni.

A Philadelphia Sixers játékosa, Furkan Korkmaz az egyik G-Ligás mérkőzésen lábfejsérülést szenvedett, és a csapat tájékoztatása alapján határozatlan ideig nem játszhat - tehát egyelőre körülbelülre sem tudni, mikor térhet vissza. A Minnesota Timberwolvesnál Jimmy Butler ma éjszakai játéka kérdéses a Portland TrailBlazersszel szemben - nem nagyon tudott tegnap edzeni hátfájdalmai miatt. A Chicago Bullsnál Lauri Markkanen ma már edzett, elvileg éjszaka kezdeni is fog a Philadelphia Sixers elleni mérkőzésen.

Ugyanez a témakör: ma délelőtt megírtuk, hogy Isaiah Thomas elvileg január első hetében mutatkozik be a Cleveland Cavaliersnél. Thomas twitteren jelezte ezt követően, hogy manapság annyi kell ahhoz, hogy hitelesnek tűnjön valaki, hogy eléírja a mondandójának, hogy "ligaforrások szerint", ő tehát nem ezzel a januári bemutatkozással számol, nagyon úgy tűnik. Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy annyi biztos csak, hogy a Golden State elleni, karácsonyi mérkőzés előtt nem lép pályára Thomas.

A Utah Jazz újonc hátvédje, Donovan Mitchell Erik Woodyardnak (Deseret News) elmondta, hogy ha lehetősége lenne rá, akkor elindulna az idei All-Star gála zsákolóversenyén, de egyelőre sem erre, sem az egész AS hétvégére nem gondol, abszolút nem ez jár a fejében jelenleg.

A Milwaukee Bucks leigazolta Sean Kilpatricket, two-way szerződést adtak neki - erről tegnap már volt szó, hogy Gary Payton II-t miatta teszik ki a keretből. Az Atlanta Hawksnál Tyler Cavanaugh two-way szerződéséből 2 éves, rendes kontraktust csinált a csapat.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-listán Giannis Antetokounmpo (30.9) visszavette a vezetést, LeBron James (30.8) és James Harden (30.3) vannak mögötte - a Top25-öt ezen a linken találjátok. A net ratingnél (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) a Golden State Warriors (+11.0) és a Houston Rockets (+11.0) tizedre azonos eredménnyel állnak az első két helyen, mögöttük a Toronto Raptors (+8.6) szintén kiemelkedik a mezőny többi részéből - a teljes listát ezen a linken láthatjátok.

A Brooklyn Nets új centere, Jahlil Okafor ma hajnalban megint nem lépett pályára új csapatában - mióta elcseréltek, hat mérkőzésből ötször nem kapott lehetőséget, pedig nem sérült. A gárda vezetőedzője, Kenny Atkinson azt nyilatkozta, hogy beszélt Okaforral, aki megértette, hogy miért nem játszik - a tréner szerint kondicinálisan is jobb állapotba kell hozniuk a Philadelphia Sixerstől szerzett centert, másrészt a rendszerbe is sokkal inkább be kell illeszteniük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus