Hírmorzsák 2017-12-19 (10:30)

Carmelo Anthonynak nincs gondja a hat rádobással, ha nyernek. LeBron James és Chris Paul a hét játékosai. Curry Durant karrierjét méltatta és fordítva. Porzingis megint elmondta, mennyivel jobb Hornaceknek (és így a csapatnak is) idén, mint tavaly. Hezonja rengeteget dolgozik, hogy mindig felkészült legyen. A Bucks a G-Ligába küldte Jabari Parkert. A Mavs visszavonultatja Derek Harper 12-es mezszámát. Carlos Boozer visszavonult.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James, illetve a Houston Rockets irányítója, Chris Paul lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. James 4-0-s héten van túl a Cavsszel, ami alatt 24.8 pontot, 10.5 pattanót és 13.8 gólpasszt átlagolt 1.3 szerzett labda mellett. Paul szintén hibátlan, 4-0-s hetet futott a texasiakkal, mialatt neki 26.0 pontos, 6.3 pattanós, 7.8 gólpasszos és 3.25 szerzett labdás mutatói voltak többek között 45.7%-os triplázással.

Az Oklahoma City Thunder ma hajnalban legyőzte a Denver Nuggetset 95-94-re, de a Carmelo Anthony - Paul George duónak továbbra sem megy - előbbi 6 mezőnykísérletéből 2 ért célba, utóbbi pedig 3/13-as mezőnymutatóval ért el 8 pontig. Melo annyit mondott, hogy amíg nyernek, addig elfogadja ezt a 6 rádobást, nincs ezzel gondja, ráadásul Russell Westbrooknak ment a játék - a regnáló MVP 38 pontig jutott. Anthony szerint ilyenkor területet kell hagyni Westbrooknak, hagyni kell játszani, és abból kell főzni, ami marad. Lesznek ilyen meccsek a jövőben is, ami új számára, hozzá kell még szoknia, de el kell ezt fogadnia.

A Golden State Warriors két sztárja, Steph Curry és Kevin Durant JD Adande-nak (The Athletic) adtak interjút. Curry elmondta, hogy mindketten tudták, hogy egy a lényeg, a győzelem, úgyhogy nem egymással vetélkedtek, hanem arra akartak rájönni, hogyan tudnak bajnokok lenni. Durant azt mondta, hogy nagyra tartja a Curry által bejárt utat és azt, hogy milyen keményen dolgozott, mert az irányítónak nem voltak gondjai, és ennek ellenére úgy döntött, hogy addig hajt, amíg minden idők legjobb shootere és a liga legjobb játékosa lesz.

Curry is elmondta, hogy nagyon nehezen fogta fel mindig is, hogy milyen lehet, ha valaki gyerekkorától kezdve folyamatosan az első számú ember, ha tőle várják minden egyes mérkőzésen a megoldást, márpedig Durantnek mindig a legjobbnak kellett lennie, és mindig ő volt a középpontban - felé sosem voltak ilyen elvárások támasztva kiskorában. Curry szerint nagyon kevés játékosnak sikerült ilyen körülmények között, ekkora nyomás alatt az NBA-ben is a csúcsra jutnia. Azt is hozzátette a kétszeres MVP, hogy Durant érkezése egy új kihívást adott számára - hatékonynak kellett maradnia, és a megfelelő módon kellett játszania.

A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis nem először dicséri edzőjét, Jeff Hornaceket, és mondja el, hogy több szabadsága van idén a trénernek, mint Phil Jackson regnálása alatt. A lett magasember most Stefan Bondynak (New York Daily News) mondta el, hogy Hornacek azt a játékot játszathatja végre, amit szeretne, és amit erre a keretre kitalált, így jóval kényelmesebben érzi magát. Nem kell különböző rendszerek között egyensúlyt tartania, ami miatt magabiztosabb a szakmai stáb, ezt pedig a kosarasok is érzik - ez a különbség a mostani meg az előző idény között.

Az Orlando Magic sokáig mellőzött horvát fiatalja, Mario Hezonja tegnap hajnalban 28 pontos karriercsúcsot dobott, amiről annyit mondott utána, hogy minden nap keményen dolgozik, hogy fejlődhessen - mivel annyi sérültjük van, hogy nagyon kevesen vannak edzésen, ezért néha a videóelemzőket és a G-Ligás játékosokat hívja, hogy ellenük gyakorolhasson. Minden lehetőséget ki akar használni, sokat játszik az alaptréningek után még plusz 3-3-akat, sokat szokta elemezni mások játékát is, bármit megtesz, hogy minél jobban felkészüljön a meccsekre.

A Milwaukee Bucks a G-Ligás együtteséhez, a Wisconsin Herdhöz irányította Jabari Parkert. Túl sok mindent azért nem szabad ebbe beleolvasni, mert a kiscsatár tavaly februárban szakította el másodjára bal ACL térdszalagját, akkor egyéves kihagyást jósoltak neki az orvosok, és egészen biztosan nem fogják siettetni visszatérését. Egyszerűen arról van szó, hogy a Herd most két napig Milwaukee-ban edz, így Parker velük tud készülni.

Ma hajnalban volt Kobe Bryant mezvisszavonultatási ceremóniája a Los Angeles Lakersnél, ahogy azt már láthattátok is külön videós posztunkban, a Dallas Mavericks pedig szintén visszavonultat egy mezt, Derek Harper 12-esét, méghozzá január 7-én, a New York Knicks elleni összecsapáson. Harper első 11 szezonját Dallasban töltötte, majd 1996/97-ben visszatért a csapathoz, miután három évet lehúzott a Knicksnél - ő a franchise történetének negyedik legjobb pontszerzője, legjobb gólpasszadója és labdaszerzője, valamint a harmadik legtöbb percet ő töltötte a parketten Mavs-színekben.

A végére pedig Carlos Boozer maradt, aki tegnap bejelentette, hogy befejezte pályafutását, visszavonult a profi kosárlabdázástól

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus