Hírmorzsák 2017-12-19 (21:30)

Anthony Davist nem cseréli a Pelicans, bármit kapnak érte - a Boston azért figyeli az eseményeket, hátha. Davis nyerni akar leginkább, és ezt New Orleansban akarja megtenni. A Thunder nem akarja feladni Paul George-ot. Hoiberg szerint Mirotic önbizalmat ad a Bullsnak. Jimmy Butler szerint KAT és Wiggins is bármire képes lehet a pálya mindkét oldalán. Brook Lopez legalább három hetet kihagy (boka), Conley még legalább kettőt (sarok). Változik a Hall of Fame-be iktathatókra vonatkozó szabály. Iverson a pólójával tisztelgett Kobe előtt ma hajnalban. A Bulls kitette Feldert, a Mavs két játékostól szabadult meg, egyet igazolt.

 

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans nem cseréli el Anthony Davist függetlenül attól, hogy mit kaphatnának érte cserébe - 2021-ig szerződése van, úgyhogy nem is nagyon kell sietniük. A hírek szerint a Boston Celtics továbbra is nyitva tartja a szemét, meg akarják szerezni Davist, és a játékos is tud az érdeklődésükről - arról volt már szó korábban, hogy még Dell Demps GM-et is megkereste a nyáron erről, és akkor megmondták neki, hogy nem fogják sehova se elboltolni.

Erről annyit mondott Davis, hogy nagyon szereti az együttest, ráadásul DeMarcus Cousinsszal és Rajon Rondóval jó irányba indultak, kitűnő játékosaik vannak, de az emberek egy valami alapján ítélkeznek, ez pedig a győzelem - ő is csak győzni akar, de azt is hozzátette, hogy ez New Orleansban akarja megtenni. Beszélt arról is Davis, hogy függetlenül attól, hogy mit mondott neki Demps, azért erősen elgondolkodik az ember mindig, hogy mennyire támogatják őt ténylegesen, hiszen látta mindenki, mi történt például Isaiah Thomasszal vagy éppen Cousinsszal, akinek egy héttel a cseréje előtt megmondták, hogy ne aggódjon, mert maradni fog a Sacramento Kingsnél.

Ken Berger (Bleacher Report) információi szerint Sam Presti és az Oklahoma City Thunder egyelőre semmilyen jelét nem mutatja annak, hogy cserélni akarják Paul George-ot. Mint ismert, George szerződése a szezon végén lejár, egyáltalán nem kötelezte el magát a Thunderhez hosszútávra, mióta az Indiana Pacerstől megszerezték, és az is látszik, hogy borzasztóan nehezen sikerül őt beépíteni a Thunder játékába, Carmelo Anthony mellett neki sem nagyon megy.

Térjünk át a szerződésekre. A Dallas Mavericks two-way megállapodást kötött Kyle Collinsworth-szel, és kitette keretéből Antonius Clevelandet és Jeff Withey-t. A Chicago Bulls waiverre rakta Kay Feldert.

A Bullshoz kapcsolódik, hogy Nikola Mirotic visszatérése óta hat győzelmet szereztek zsinórban, amiről annyit mondott Fred Hoiberg vezetőedző az ESPN munkatársának, hogy önbizalmat adott a gárdának a spanyol-montenegrói magasember - a szakvezető szerint a kispadon és a pályán lévőkön is látszik, mennyire támogatják Miroticot, mikor valami jót csinál a pályán. Hoiberg szerint játékosa volt már ilyen helyzetekben, mikor elég nagy nyomás volt rajta, tapasztalt kosaras, aki nagy segítség a fiatalok számára, hogy le tudják zárni a szoros meccseket. Nagyon sokra tartja Miroticot, aki nagyszerűen teljesít, mióta visszatért, és a magabiztossága átragad a többiekre is.

A Minnesota Timberwolves csillaga, Jimmy Butler a gárda másik két sztárjáról, Karl-Anthony Townsról és Andrew Wigginsről nyilatkozott Jon Krawczynskinek (The Athletic). Butler szerint két csapattársa bármire képes lehet a pálya mindkét oldalán, de keményen kell játszaniuk - ebben a ligában nem lehet túl sok labdabirtoklást pihenni, mert az ellenfélnél is rengeteg tehetséges kosaras van. Azt is hozzátette, hogy mindenki szeretne a legjobb lenni, meg akarja mutatni mindenki, hogy ő az első számú, de ehhez minden egyes mérkőzésen felül kell tudni múlni az adott ellenfelet. Wigginsnek és Townsnak egyébként minden fizikai adottsága megvan ahhoz, hogy jó védő legyen, mindketten kiegyensúlyozatlanok hátul.

Lássuk a sérüléseket. A Los Angeles Lakersnél Brook Lopeznek kiment a bokája, és nem egy kisebb problémáról van szó, ugyanis a csapat tájékoztatása alapján három hét múlva nézik meg, hogy játékra képes állapotban van-e. A Memphis Grizzliesnél Mike Conley még legalább két hetet kényszerül kihagyni a bal saroksérülése miatt.

A Hírességek Csarnokába 2018-ban beiktathatók névsorát december 21-én hirdeti ki a liga, és van egy komoly változás - ettől az évtől már elég, ha valaki három teljes szezonnal ezelőtt vonult vissza, akkor is bekerülhet a Hall of Fame-be. A döntősök névsora egyébként az All-Star gálán lesz kihirdetve, azoknak a neveit pedig, akik konkrétan be is kerülnek 2018-ban a HoF-be, az NCAA négyesdöntő alatt hozzák nyilvánosságra.

A végére pedig Allen Iverson maradt, aki Kobe Bryant ma hajnali mezvisszavonultatásánál egy olyan pólóban jelent meg, amelyre az a kép volt nyomtatva, amin Bryant a 2001-es, éppen Iverson Philadelphia Sixerse ellen nyert bajnoki trófeáját tartja:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus