Hírmorzsák 2017-12-20 (13:00)

Steph Curry (boka) és Tim Hardaway Jr. (sípcsont) is további egy-egy hétig pihennek, nem játszanak a karácsonyi meccseken. Kawhi Leonard és Tony Parker ma este nem lépnek pályára. Isaiah Thomas a napokban elkezd 5-5 ellen edzeni. Jabari Parker reménykedik a februári visszatérésben. Jason Kidd Middletonnak plusz háromnál is azt mondta, hogy hagyja ki a büntetőt. Marc Gasol szerint ő is hibás, de nem mindenért. Paul George nem adja fel, azt szeretné, ha működne a játék a Thundernél. Damian Lillard felhúzta magát a Minny elleni meccs után pár szurkolón. Waiters behányt a Hawks ellen - szerinte sose volt még könnyebb. Ellopták Villanueva WC-jét!

Kezdjük a sérülésekkel, van ugyanis bőven belőlük. A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard és Tony Parker ma este nem játszanak a Portland TrailBlazers ellen - mindketten komoly sérülésből tértek vissza nemrég, nem kockáztat velük csapatuk. A Golden State Warriorsnél Steph Curry jobb bokasérülése miatt még legalább egy hetet kénytelen lesz kihagyni, így nem játszhat a Cleveland Cavaliers elleni karácsonyi meccsen sem. A New York Knicksnél Tim Hardaway Jr. esetében ugyanez a helyzet - fáradásos törése miatt még legalább egy hétig harcképtelen lesz, ő is kihagyja a karácsonyi találkozót a Philadelphia Sixers ellen.

Két játékos hosszabb ideje, még az előző idényben dőlt ki. Közülük a nyáron a Cavshez cserélt Isaiah Thomas elvileg a napokban megkezdheti az 5-az-5 elleni edzést. Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy a Cleveland szeretné, ha az irányító a G-Ligás együttessel, a Canton Charge-dzsal tréningezhetne - az egyelőre nem eldöntött, hogy ő utazik-e Cantonba, vagy onnan jön át pár játékos csak emiatt. McMenamin azt is hozzátette, hogy a vezetőség, Thomas és az orvosi stáb közös döntése lesz, hogy mikor térhet léphet pályára a játékos. A Milwaukee Bucksnál Jabari Parker az Associated Pressnek elmondta, hogy már az alagút végén jár, látja a fényt, és reményei szerint februárban visszatérhet ACL-szakadásából.

A Buckshoz és a Cavshez tartozik, hogy ma hajnalban egymás ellen játszottak, és Milwaukee trénere, Jason Kidd annyira odafigyelt mindenre, hogy még a végén, hárompontos vezetésnél is szólt Khris Middletonnak, hogy hagyja ki a második büntetőjét, mert tartott attól, hogy a Cleveland egy négypontos akcióval egyenlít. 1.4 másodperc volt ekkor hátra, és a taktika be is jött, mert LeBron James kihagyta az egészpályás kísérletét.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol szintén az Associated Press munkatársával beszélgetett az utóbbi hetekről, de azt is elmondta, hogy szerinte nagy hiba volt elengedni Zach Randolph-ot és Tony Allent. A spanyol center úgy fogalmazott, hogy felfogta, hogy ő is követett el hibákat, de nem ő a felelős az összes problémáért - nincs semmiféle üzenet, amit szeretne a vezetőség felé közvetíteni, egyszerűen nyerni akar. Egyáltalán nem úgy alakul a szezonjuk, ahogyan szeretnék, és ez nem könnyű senki számára. Megint elmondta, hogy semmi köze nincs Fizdale kirúgásához - saját bevallása szerint sem játszott olyan szinten, ahogy kellett volna, de a trénerrel nem tudtak megoldást találni a gondokra. Mindketten azt szerették volna, ami a csapatnak a legjobb, csak nem tudtak közös nevezőt találni - elég gyorsan kicsúsztak a dolgok a kezeik közül, és a vezetőség úgy döntött, hogy más irányba indulnak.

Tegnap este írtunk már arról, hogy az Oklahoma City Thunder nem akarja elcserélni Paul George-ot, és a játékos is elmondta Ken Bergernek (Bleacher Report), hogy nem adja fel, mindent megtesz, hogy működjön a játék jelenlegi csapatánál - olyan tehetséges keretük van, hogy szeretnének egy domináns együttest felépíteni. PG azt mondta, hogy megpróbál minden tőle telhetőt, aztán meglátja, hova jutnak az idény végére. Nagyon szeretnek együtt játszani, könnyen elképzelhető, hogy hosszabb távon is marad a Thundernél, éppen ezért nem akarja feladni - látni szeretné, hogy mi sülhet ki ebből a felállásból, még ha csak egy évük is van a nyári döntése előtt. Hosszú még a szezon, rengeteg idejük van még, és elkötelezett az OKC felé - optimista is, úgy érzi, sikerül majd összetenniük a játékot április, május környékére.

A Portland sztárját, Damian Lillardöt "homoszexualitással vádolta meg" két férfi a Minnesota Timberwolves elleni meccsük után, mikor a csapatbuszhoz sétáltak - félreérthetetlen kifejezéseket kiabáltak Lillardnek, aki fel is húzta magát, odament a tömeghez, és láthatóan feldúltan kérdezte meg, hogy ki mondta ezt neki. Egy nő rámutatott az egyik illetőre, aki elnézést is kért Lillardtől. Az irányító annyit mondott, hogy egyszerűen tiszteletlenek voltak vele.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) azt nyilatkozta, hogy a kedd hajnali, Atlanta Hawks elleni mérkőzés első negyede után behányt az öltözőben - elmondása szerint az volt a gond, hogy túl sok spagettit evett. Waitersről készült egy nem kifejezetten előnyös kép is a mexikói meccsek előtt, amiből poént is csináltak sokan, és felmerült, hogy esetleg nem ez-e az oka annak, hogy idén jóval gyengébben megy neki, mint tavaly. Waiters azt mondta, hogy hallotta ezt, de nem foglalkozik vele, mert ha ezt tenné, akkor elérnék a céljukat azok, akik cukkolják. Szerinte néha a kamera csal - egyébként 6% a test-zsírszázaléka, 99 kiló, soha nem volt még ennyire könnyű, és nagyszerűen is érzi magát.

A végére pedig a nap híre maradt: betörtek az egykori NBA-s, Charlie Villanueva dallasi házába, és elvitték a... wc-t!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus