Hírmorzsák 2017-12-21 (12:15)

George Hillt árulja a Kings - az irányítónak más elképzelései voltak a csapat céljairól. Mirotic arra számított, hogy hamarabb fog így játszani, de mostanra sikerült rájönnie, hogyan tud kiegyensúlyozottan teljesíteni. Gallinari hat hetet hagy ki (farizom). Chris Paul megsérült. Hayward szerint nehezebb kívülről nézni a meccseket, mint amennyire fáj a lába - beszélt arról is, mikor tér vissza. Fizdale sok sikert kíván a Grizzliesnek, Marc Gasol és Bickerstaff egymást dicsérték. John Wall szerint is élőben kellene közvetíteni az All-Star csapatok szétosztását. A Kobe-est 824.000 dollárt hozott az AEG-nek. Kanter válaszolt arra, hogy a török kormány 4 évre bebörtönözné. Bosh anyját letartóztatták. Evan Turner medencéjébe kamion esett.

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Sacramento Kings elkezdte árulni George Hillt - Tony Jones (Salt Lake Tribune) úgy tudja, hogy Hill azt gondolta a nyáron, amikor 3 évre 57 millió dollárért aláírt az együtteshez, hogy majd a PO-ért fognak küzdeni.

A Chicago Bulls erőcsatára, Nikola Mirotic még a Philadelphia Sixers elleni győzelem után kérdezte meg az újságíróktól, hogy nem tudja, mire számítottak tőle - szenvedett, voltak dolgok, amiket nem csinált jól, de időbe telt neki átállnia az európai kosárlabdáról az NBA-re, és bár vannak olyanok, akiknek ez kevesebb időbe telik, vannak, akiknek többe. Mirotic szerint az a jó, hogy rengeteget tanult a volt csapattársaitól, Derrick Rose-tól, Pau Gasoltól, Jimmy Butlertől, akik nagyszerű játékosok, szupersztárok, és a jót próbálta tőlük ellesni. Azt gondolta, hogy hamarabb fog ilyen szinten játszani, mint most, de nem így történt. Voltak jobb időszakai, főleg a márciusok sikerültek kiválóan számára, de sosem volt kiegyensúlyozott - ebben fejlődött sokat, jóval konzisztensebb teljesítményre képes most. Végigdolgozta a nyarat, hogy rájöjjön, hogyan tud egyenletesebb produkciót nyújtani, egyelőre úgy tűnik, hogy meg is találta ennek a módját, és reményei szerint ez így is marad a továbbiakban is.

A Los Angeles Clippers swingmanje, Danilo Gallinari ebben a naptári évben már nem lép pályára a farizom sérülése miatt - van egy részleges szakadása, és maga az érintett azt nyilatkozta, hogy 6 hetet fog kihagyni, reményei szerint január végén, február elején térhet vissza. A Houston Rocketsnél Chris Paul ma hajnalban, a Los Angeles Lakers elleni mérkőzés negyedik negyedében szállt ki, a bal lába fáj - egyelőre nem tudni, mennyire komoly a gond.

A témakörhöz kapcsolódik, hogy a Boston Celtics sérült swingmanje, Gordon Hayward a The Dan Patrick Show vendége volt, ahol elmondta, hogy persze fájdalmas a sérülése, de az sokkal jobban fáj neki, hogy csak a kispadon ülhet, és kívülről nézheti, ahogy csapata a pályán játszik - ő nem ezért igazolt Bostonba, hanem hogy segítse az együttest. Azt is elmondta Hayward, hogy addig nem fog pályára lépni, amíg gondolkodás és hezitálás nélkül nem tudja megcsinálni azt a hátsó befutást és alley-oop zsákolást, amivel eltörte a Cavs elleni nyitómeccsen a bokáját - az egy dolog, hogy fizikálisan 100%-os állapotba kerül, de mentálisan is készen kell állnia. Hayward elmondása szerint megpróbál gyorsabban visszatérni, mint korábban bárki hasonló sérülésből, de hogy ez mikor lesz, ebben az idényben vagy csak a következőben, azt nem tudja.

A Memphis Grizzliestől menesztett David Fizdale az ESPN The Jump című műsorában elmondta, hogy ilyen a munkájuk - nagyon szenvedtek, a jó kezdés után zsinórban nyolc meccset vesztettek, de ő ekkor sem az állásáért aggódott, hanem próbálta megtalálni a megoldást. Fizdale szerint a vezetőségnek azt kellett tennie, amiről úgy gondolta, hogy a legjobb, és úgy döntöttek a Grizzliesnél, hogy ezt kell meglépniük, ő sok sikert kíván nekik a továbbiakra is.

Közben a Memphisben kinevezett JB Bickerstaffról Marc Gasol azt mondta, hogy nagyszerű eddig - ők egyébként is rengeteget kommunikáltak korábban, mert mindig Bickerstaffot kérték meg, hogy közvetítsen Gasol és Fizdale között, miután nem voltak túl jóban. A spanyol center szerint kiválóan megértik egymást az új vezetőedzővel, és egy irányba húznak, ez nagyon fontos. Bickerstaff annyit válaszolt erre, hogy az a fontos, hogy Gasol emberként, játékosként és vezérként is fejlődjön. Sokkal vokálisabb, többet beszél a pályán és azon kívül is. A tréner szerint ennél is fontosabb, hogy folyamatosan, minden nap dolgozik - annyi sérülése és kisebb baja van, hogy nyugodtan kérhetne szabadnapot, de nem teszi, nem hagy ki egyetlen edzést és meccset sem, ezzel pedig példát mutat a többieknek is.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a múlt héten mondta el, hogy szerinte közvetíteni kellene azt is az All-Star gála szavazása után, amikor a két csapatkapitány kiválasztja a csapatait, John Wall pedig a Wizards' Tipoff Podcastben egyetértett ezzel. Wall szerint ezt nem egyszerre kellene kihirdetni, és abban is egyetért LeBronnal, hogy mindannyian felnőtt emberek, ha valaki nem választ ki egy bizonyos illetőt, akkor nem választja ki, túl tudnak ezen lépni, fel tudják ezt dolgozni.

A végére maradjanak a rövidhírek, amik nem feltétlenül tartoznak a pályán nyújtott produkcióhoz.

A Los Angeles Lakersnél Kobe Bryant mezvisszavonultatása anyagilag is jó üzlet volt, a Staples Centert birtokló AEG 824.000 dolláros bevétellel végzett azon az estén Kobe mezeinek és egyéb hozzá köthető emléktárgyak eladásából.

Chris Bosh édesanyját letartóztatták - eredetileg drogterjesztés miatt razziáztak Freida Bosh házában, aztán jöttek rá a rendőrök, hogy volt élettársával anyagilag kihasználtak egy olyan embert, akinek poszttraumatikus stressz szindrómája volt. Az illető depressziós volt, nem tudott dolgozni, és Bosh anyja arra kényszerítette, hogy az ő albérletét fizesse a rokkantnyugdíjából - emellett házimunkákat is kellett csinálnia, plusz drogot is terjeszttettek vele.

Arról tegnap este volt szó, hogy Enes Kantert négy évre bebörtönözné Törökország, amiért megsértette az elnököt. A New York Knicks török magasembere annyit mondott erre a riportereknek, hogy mikor meghallotta a hírt, az volt az első reakciója, hogy "csak négy év?" - kevesellte ezt azok után, amiket mondott Erdoganra. Megint elmondta, hogy szeretne az ártatlanok, a bűn elkövetése nélkül bebörtönzöttek hangja lenni, és ha bejutnának a PO-ba, az idegesítené fel leginkább a török elnököt, ezért ez a célja.

A Portland TrailBlazers swingmanje, Evan Turner medencéjébe pedig beesett egy teherautó a minap - elvileg a sofőr is jól van, Turner sem úszkált épp, úgyhogy mindenki megúszta épen az esetet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus