Hírmorzsák 2017-12-22 (21:45)

Kihirdették azoknak a névsorát, akik 2018-ban a Hall of Fame-be kerülhetnek. A Knicksnél többen is gondolkodtak a tavasszal, hogy el kellene cserélni Porzingist - a csapat nagyon megkönnyebbült, hogy a Jackson-Anthony-dráma már nem mérgezi az együttest. Michael Beasley klasszikusa ma hajnali kiváló teljesítménye után, a pocsékul játszó Porzingis Kobe Bryantet idézte. Wade megelőzte Jordant a 2 blokkos meccsek tekintetében. Steve Kerr csapatmegbeszélést tartott Steph Curry bokasérülése után. Új mini-dokumentumfilm készül LeBronról. Marcus Morris karácsonykor akar visszatérni, Isaiah Thomas december 25-én még biztosan nem játszik, Draymond Green viszont már ma éjszaka is. 15%-kal nőtt a liga nézettsége tavaly óta.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knicksnél többen is voltak, akik felvetették Kristaps Porzingis elcserélését, miután kihagyta a szezonvégi interjút Phil Jackson akkori elnökkel.

Szintén Begley jelentette, hogy a Knicks nagyon megkönnyebbült attól, hogy nincs már az együttesnél Jackson, illetve Carmelo Anthony, mert az a dráma, amit az egykori szakvezető azzal keltett, hogy folyamatosan Melo elcseréléséről beszélt, rányomta a bélyegét az együttes hangulatára, egyáltalán nem élvezték a játékot. A New Yorknál állítólag majdnem mindenki egyetértett abban, hogy cserélni kell Anthonyt, és abban is kiegyeztek, hogy ha ezt megteszik, akkor fordulhat a kocka a klubnál - Begley két forrása szerint ezt Melo is tudta, és ez nagyon zavarta. 2016 decemberében vált egyébként mindenki számára világossá, hogy Jackson szabadulni akar Anthonytól - akkor kritizálta nyíltan a sztárt először azért, mert túl sokáig dédelgeti a labdát.

Még két dolog köthető a Knickshez. Egyrészt Michael Beasley ma hajnalban 32 pontot szórt a Boston Celticsnek, nyertek is. A találkozó után megkérdezték tőle, hogy mikor kezdte el érezni, hogy jól megy neki a dobás, amire azt válaszolta, hogy 1989. január 9-én - akkor született. Másrészt Porzingis a Boston ellen 1 pontig jutott 0/11-es mezőnydobással, amire annyit mondott poénosan a mérkőzést követően, hogy Kobe Bryant egyszer azt mondta, azok közül egyik dobás sem megy be, amit el sem vállal az ember - most annyi történt, hogy neki az sem ment be, amit elvállalt.

Ha már feljött Porzingis mutatója, akkor térjünk ki a napi statisztikára, amit a Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, Dwyane Wade szállított - a Chicago Bulls elleni összecsapás volt a 210. olyan meccse, amelyen legalább 2 blokkot ért el, ezzel megelőzte Michael Jordant, és már ő a listavezető a hátvédek között.

Térjünk át a sérülésekre, felépülésekre. A Cavsnél Isaiah Thomas a Chicago ellen már melegített, de pályára még nem lépett, és a karácsonyi, Golden State Warriors elleni mérkőzésen sem fog játszani. A Warriorsnél Draymond Green ma este, a Los Angeles Lakers ellen újra bevethető lesz - a jobb válla fájt az elmúlt hetekben, emiatt hagyott ki mérkőzéseket. A Bostonnál Marcus Morris karácsonykor akar visszatérni - neki lényegében az egész szezon során gondjai vannak a térdével.

A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr tartott egy csapatmegbeszélést december 4-én, miután megsérült Steph Curry jobb bokája - a téma az volt, hogy váltaniuk kell egy fokozatot, sokkal élesebbnek kell lenniük. Kerr azt nyilatkozta Melissa Rohlinnak (San Jose Mercury News), hogy tavaly 18 mérkőzést Kevin Durant nélkül kellett lejátszaniuk, és abban az időszakban a liga legjobb védekezését hozták, mert attól tartottak, hogy ha nem szedik össze magukat, bajba kerülhetnek. A tréner elmondása szerint ez a meeting is arról szólt, hogy amíg Curry visszatér, hozzák a legjobb védekezést az NBA-ben. Kerr hozzátette, hogy támadásban nem olyan hatékonyak az irányító nélkül, nem adnak annyi elzárást, mindenki egy kicsit mást kénytelen játszani, mint amiben a legjobb, és nem elég precízek, pedig ez a játék gyorsasága miatt borzasztóan fontos lenne.

Az ESPN-en 15%-kal nőtt a nézettség az előző idényhez képest, legalábbis a december 15-ei állapotok alapján - 2002/03 óta közvetítik ők az NBA-t, azóta egyetlen egyszer nézték többen a ligát, 2010/11-ben, miután LeBron James a Miami Heathez igazolt. A legtöbben eddig a november 22-ei Thunder-Warriorst, a november 8-ai Celtics-Lakerst, illetve az október 20-ai Pelicans-Warriorst nézték.

Long Live the King címmel mini-dokumentumfilmet csinálnak LeBron Jamesről:

Kith x Nike Long Live the King Trailer from KITH on Vimeo.

A végére pedig a Hall of Fame lista maradt - tegnap kihirdették azoknak a névsorát, akik közül kikerülhetnek majd később, a March Madness négyesdöntője alatt a 2018-ban beiktatatndók. Megtalálható a listán Jason Kidd, Steve Nash és Chauncey Billups is, de Ray Allen, Grant Hill és Rip Hamilton is először kerültek be, Chris Webber, Ben Wallace és Tim Hardaway pedig újfent jelöltek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus