Hírmorzsák 2017-12-23 (12:30)

A Lakers és a Dallas Julius Randle és Nerlens Noel cseréjéről tárgyalt. Steve Kerr szerint Lonzo Ball csak ellenük tud dobni. Doc Rivers szerint elképzelhető, hogy nem volt annyira jó a Paul-Griffin-Jordan-féle csapatuk, hogy bajnoki címet nyerjenek - Redick szerint nem élvezték a játékot, és nem volt elég tűzerő a keretükben. Morey szerint csak a Golden State legyőzésére koncentrálnak. D'Antoni szerint 5 éve van a Rocketsnek a Harden-Paul párossal. Pault az érdekelte a cseréje után, hogy mi Harden igazi célja. Harden nagyon kiakadt a játékvezetőkre a ma hajnali vereségük után. A Játékosok és a Játékvezetők Szakszervezete leültek tárgyalni az egyre rosszabb viszony miatt. Sérülések: Lillard (combhajlító), Fox (comb, 2 hét), D'Angelo Russell (2-3 hét). Okafor még nagyjából 1.5-2 hétig nem játszik a Netsnél. Változások a Jazznél és a Sunsnál. Baron Davis a BIG3-ben.

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Los Angeles Lakers elkezdett tárgyalni Julius Randle elcseréléséről a Dallas Mavericksszel, akik Nerlens Noelt adták volna nekik - ennek a beszélgetésnek akkor lett vége, amikor Noel megsérült, és hetekre kidőlt. A Mavs próbál fiatal játékosokat összegyűjteni, Randle pedig dallasi, Noelnek viszont bele kell egyeznie, ha esetleg a két csapat mégis megegyezne a cserében, az egyéves szerződése miatt no-trade vétójoga van - igaz, valószínűleg simán rábólintana bármilyen cserére, amiben elkerülne a Dallastól.

A Lakers ma hajnalban a Golden State Warriorsszal játszott, Lonzo Ball pedig 24 pontot dobott 5/6-os triplamutatóval. A találkozó után az oaklandiek vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta, hogy Ball szeret ellenük dobni, és tulajdonképpen senki ellen nem tud, csak ellenük. Az idei draft 1/2-ese 29.6%-kal szórja a hármasokat újoncidényében eddig, de a Golden State elleni három összecsapáson a 19 kísérletét 57.9%-kal értékesíette a triplavonalon túlról.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers Michael Lee-vel (The Vertical, Yahoo Sports) beszélgetett, és elmondása szerint egyértelműen az volt a célja Chris Paul 2011 decemberi megszerzését követően, hogy a Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan trióval bajnoki címet nyerjen, akárkik is vannak körülöttük még. Nem sikerült ezt elérniük, de a céljai nem változtak, most sem mást tűzött ki maga elé, hanem a végső sikert. Néha magától változtat az ember, néha rá van erre kényszerítve, de bárhogy is történik, a változás általában jó dolgokat eredményez, akár akarja az ember, akár nem. Sok meccset nyertek, de nem voltak győztesek, és eljött az az időpont, mikor be kellett ismerniük, hogy nem is lesznek azok talán soha. Ha valaki elég jó, azt ki kell használni, mert semmire nincs garancia a kosárlabdában, és előfordulhat Rivers szerint, hogy egyszerűen nem voltak elég jók.

A Clippers volt játékosa, JJ Redick is megszólalt az ügyben, és az ő elmondása szerint nem sokszor érezték jól magukat előző csapatában - nemcsak saját magára érti, hanem mondjuk Paulra is, aki szerinte ezért távozott a nyáron. Senkit nem akar lejáratni vagy bármi ilyesmi, egyszerűen nem élvezték együtt a játékot. Redick azt is hozzátette, hogy az elmúlt években sokat változott a liga, az, ahogyan a Golden State vagy éppen a Houston Rockets játszott, és az általuk diktált stílus megváltoztatta az egész NBA gondolkodásmódját. Redick szerint nem volt elég tűzerő a Clippersben ahhoz, hogy legyőzzék ezeket a csapatok, ez szimpla matematika.

A Rockets GM-je, Daryl Morey a The Ryen Russillo Show (ESPN Radio) vendége volt, ahol beismerte, hogy egyetlen dologra koncentrálnak és ez a Warriors legyőzése - hozzátette, hogy talán nem kellene elárulnia, de szinte csak azzal foglalkoznak, hogyan tudják felülmúlni az oaklandieket. Morey azt is elmondta, hogy a San Antonio Spurs ejtette ki a Houstont tavaly, úgyhogy természetesen rájuk is figyelnek, mert általában egy lépéssel a liga előtt járnak, és mindenkinél tudnak védik le a Rockets játékát, de úgy számolnak, hogy ha bajnokok akarnak lenni, akkor 90%, hogy ehhez valamikor a PO-ban túl kell jutniuk a Golden State-en. Ezért koncentrálnak erre a leginkább, és a nyári igazolásaik, valamint az év közben meghúzott dolgaik is erre irányulnak.

Zach Lowe (ESPN) írt cikket a Houstonról, amelyben több dolgot is megemlített. Egyrészt előkerült tőle is, hogy a Rockets rá fog menni jövő nyáron LeBron Jamesre - igaz, ő is leírta, hogy pénzük gyakorlatilag nincs rá, ha meg akarják tartani Pault is. Másrészt Mike D'Antoni vezetőedző úgy gondolja, hogy 5 évük van ezzel a Paul-James Harden maggal, ha előbbi hosszabbítani fog - Morey annyit mondott erről, hogy az irányítón múlik a dolog, de úgy érzik, hogy jó esélyeik vannak Paul maradására. Harmadrészt pedig Paul pár nappal a Houstonba cserélése után megkérte Hardent, hogy vacsorázzanak együtt Los Angelesben, egy dolgot tudni akart ugyanis: azt, hogy mi Harden legfőbb célja a kosárlabdában. Harden többször is elmondta, hogy bajnoki címet akar nyerni - Paul azt is elmondta Lowe-nak, hogy örült Harden annak, hogy nem mindig neki kell majd helyzetet kreálni, kicsit másnál is lehet majd a labda.

Szintén a Rocketshez kapcsolódik, hogy Harden nagyon kiakadt a játékvezetésre a ma hajnali, Clippers elleni zakó után - zsinórban másodjára jutott 50 pont fölé, ami több mint egy évtizede nem sikerült senkinek, de megint kikapott csapata, őt pedig egy perccel a vége előtt kiállították. Megkérdezték tőle a találkozót követően, hogy mi volt az oka az idegességének, amire azt mondta, hogy a gyenge fújás - elege van már abból, hogy a játékvezetők állandóan mentegetőznek, hogy az ő hibájuk volt, vagy hogy nem láttak egy esetet. Persze mindenki hibázik, de játékosként nagyon nehéz ezeket hallgatnia.

Ehhez a témakörhöz tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Játékvezetők Szakszervezete és a Játékosok Szakszervezete egy több mint kétórás megbeszélést tartott a bírók és a kosarasok közötti egyre feszültebb hangulat miatt. A játékvezetőknek állítólag nagyon nem tetszik, hogy a liga ennyire megengedő a játékosok irányába azzal kapcsolatban, ahogyan róluk beszélhetnek, a másik oldal pedig azt nehezményezi, hogy tiszteletlenül bánnak velük a pályán.

Térjünk át a sérülésekre. A Sacramento Kingsnél De'Aaron Fox jobb combizmában van egy kisebb szakadás, ezért két hétig biztosan nem játszhat az újonc irányító. A Portland TrailBlazers sztárjának, Damian Lillardnek a combhajlítója húzódott meg - ezért nem játszott ma hajnalban, a Denver Nuggets ellen, de a hírek szerint ma éjszaka, a Los Angeles Lakers ellen is pihenni fog, nem akarnak kockáztatni vele. A Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks a New York Postnak elmondta, hogy D'Angelo Russell nagyjából 2-3 hétre van még attól, hogy visszatérjen, Jahlil Okafor pedig 1.5-2 hét múlva játszhat talán - utóbbinak elvileg semmi gondja nincs, csak fel kell vennie azt a ritmust, amiben Kenny Atkinson vezetőedző játszatni akarja az együttest.

A Utah Jazznél több változás is történt - kitették a keretből Nate Wolterst, akinek two-way szerződése volt az együttessel, és ugyanilyen two-way megállapodást akarnak kötni Naz Longgal. Long egyébként idén tavasszal végzett az Iowa State-en, és idén eddig 15.0 pontot, 6.0 pattanót és 3.6 gólpasszt átlagol a G-Ligában. A Jazz egyébként egyet már változtatott két napja - Eric Griffint tették szabadlistára, és two-way szerződést kapott Eric McCree, aki eddig a Sioux Falls Skyforce-nál játszott ebben az idényben. A Phoenix Sunsnál a nemrég two-way szerződés helyett rendes kontraktust kapó Mike Jamesnek kellett távoznia, az arizonaiak ugyanis a teljes szezonra lekötik Isaiah Canaant - előbbi az utóbbi négy meccsen már pályára sem került, utóbbi pedig 13 pontot és 5 gólpasszt átlagol az együttesnél, mióta a sok sérülés miatt kapott Hardhship Exception segítségével leigazolták.

A végére pedig Baron Davis maradt, aki aláírt a BIG3-hez, a 3's Company másik csapatkapitánya lesz DerMarr Johnson mellett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus