Hírmorzsák 2017-12-23 (21:45)

Duncan 2000-ben Orlandóba igazolt volna, ha Doc Rivers egy kicsit engedékenyebb? Kuzma Jerry West nyomdokaiba lépett. Billy Donovan Carmelo Anthony hozzáállását dicsérte. DeRozan szerint nincs mentség arra, hogy a Raptors nem játszik karácsonykor. Klay Thompson indulna a tripladobón, ha beválasztják az All-Star keretbe - Love-val szívesen lenne egy csapatban. Vince Carternek egy álma válna valóra, ha a Nets visszavonultatná a mezét.

Egy napi statisztikával kezdünk így este: Kyle Kuzma az első Lakers-újonc Jerry West óta, aki az első szezonjában három egymást követő meccsen is elért legalább 25 pontig.

Az Oklahoma City Thundernél Carmelo Anthony nagyon szenved eddig, ma hajnalban, az Atlanta Hawks ellen azonban 7/12-es triplamutatóval szórt 24 pontot. A Thunder vezetőedzője, Billy Donovan azt nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy pontosan ilyen szerepet szánt az idény előtt is Melónak, aki felé minden elismerése, mert egyébként nincs egyszerű helyzetben - ez most nagyon más, mint amit eddig kellett játszania, de nagyon nyitott Anthony mindenre, amivel segítheti csapatát. Edzőként ezt nagyon sokra tartja, ha valakinek ilyen a hozzáállása azok után, hogy 10-szeres All-Star, egy All-Time nagyság és 14 éve van a ligában.

A Toronto Raptors eddig kiváló alapszakaszt hoz, az előző négy szezon mindegyikében eljutottak legalább 48 győzelemig, karácsonykor azonban nem lépnek pályára a kanadaiak, amire DeMar DeRozan reagált Marc J. Spearsnek (The Vertical, Yahoo Sports). DeRozan azt mondta, hogy bizonyítottan jó csapatuk van, az elmúlt években rendre szállították az eredményeket, a liga egyik legjobb együttese volt a Raptors, úgyhogy nincs mentség arra, hogy nem kaptak karácsonyi meccset.

Előkerült az All-Star gála is, amiről Klay Thompson beszélt. A Golden State Warriors dobóhátvédje azt mondta az ESPN-nek, hogy egyszer még mindenképpen szeretne tripladobóversenyt nyerni - ha bekerül az All-Star csapatba, és meghívják, el fog indulni ezen a megmérettetésen. Másrészt Thompson csütörtökön egy média rendezvényen azt is elmondta, hogy nagyon szívesen lenne egy AS-csapatban Kevin Love-val, mert 8 éves kora óta együtt nőttek fel.

A Sacramento Kings swingmanje, Vince Carter azt nyilatkozta, hogy egy álma válna valóra, ha a Brooklyn Nets visszavonultatná a mezét - öt évet töltött a New Jersey-nél anno. Úgy fogalmazott Air Canada, hogy mindenkinek célja ez, hiszen azt mutatja egy mezvisszavonultatás, hogy egészen kiemelkedő pályafutást tudhatott maga mögött valaki egy adott csapatnál - ha a Nets azt mondaná, hogy ezt szeretnék, biztosan nem mondana nekik nemet.

A végére pedig egy kis múltidézés maradt, Bruce Bowen ugyanis arról mesélt, hogy egész közel volt ahhoz Tim Duncan, hogy 2000-ben eligazoljon a San Antonio Spurstől. Bowen elmesélése alapján Duncan nagyon erősen gondolkodott azon, hogy az Orlando Magichez igazol. Akkor Doc Rivers volt a gárda vezetőedzője, és Duncan megkérdezte tőle, hogy alkalmanként a csapat gépével repülhetnek-e a családtagok is, amire Rivers nemmel válaszolt, és Bowen úgy tudja, hogy ekkora bukta el a Magic Duncant.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus