Hírmorzsák 2017-12-24 (10:30)

Vucevicnek eltört az ujja (6-8 hét). Szinte biztosan nem játszik holnap Steph Curry. Tyronn Lue beteg. JR Smith és Tristan Thompson szerint nem nagyon érdekli a Cavst a karácsonyi meccs. Steve Kerr válaszolt Daryl Morey felvetésére, miszerint a Rockets a Warriors megszállottja. Melo, LeBron és Paul összeállása is felmerült a Rocketsnél idén nyáron. A Lakers úgy számol, hogy a nyáron el tudják cserélni Jordan Clarksont. Luke Waltonnak nagyon nem tetszett csapata ma hajnali hozzáállása. Devin Booker szeretné, ha Jay Triano maradna hosszútávon is a Suns vezetőedzője. Floyd Mayweather 1 millió dolláros egy-egyre hívta Kobe-t. Villanueva wc-t kapott karácsonyra.

Kezdjük a sérülésekkel, az Orlando Magic szezonjának ugyanis valószínűleg most lőttek véglegesen: Nikola Vucevic eltörte a bal mutatóujját a ma hajnali, Washington Wizards elleni találkozón, és Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint emiatt 6-8 hetes kihagyásra kényszerül.

Ugyanehhez a témakörhöz tartozik, hogy ugyan még nem 100, de 99.9%, hogy Steph Curry nem lép pályára a holnap esti, Cleveland Cavaliers elleni karácsonyi meccsen. A Cavsnél Tyronn Lue beteg, ezért hagyta ki a péntek hajnali, Chicago Bulls elleni összecsapást.

A két gárda egymás elleni, holnapi összecsapásáról beszélt JR Smith és Tristan Thompson is. A magasember Joe Vardonnak (cleveland.com) azt nyilatkozta, hogy ahogy haladnak az évek, egyre kevésbé érdekli őket egy ilyen derbi a szezon ezen szakaszában. A dobóhátvéd annyit tett ehhez hozzá, hogy főleg eleinte nem nagyon kedvelték a Warriorst, de ilyen a játék - annyira más lesz minden a döntőben, hogy egyáltalán nem tulajdonítanak ennek a találkozónak jelentőséget.

Maradjunk még a Golden State-nél - tegnap délben volt arról szó, hogy a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey azt nyilatkozta, hogy annak a megszállottjai, hogy legyőzzék a bajnokot a rájátszásban, csak e körül járnak a gondolataik. Erről kérdezték Steve Kerrt, aki annyit mondott, hogy nagyszerűen játszik a texasi együttes, de ő például reggelente nem rájuk gondol, hanem arra, hogy mit fog reggelizni

Még az idei nyárhoz és a Rocketshez kapcsolódó hír, hogy Ian Begley (ESPN) értesülései szerint Carmelo Anthony komoly beszélgetéseket folytatott arról, hogy összeálljanak Chris Paullal és LeBron Jamesszel a Houstonnal - a nyár nagy része arról szólt, hogy Melo Houstonba költözik, de Ryan Andersont nem akarta átvenni senki, arról azonban nincs hír, hogy LeBron Jamest hogyan szerették volna megszerezni.

Tegnap délben került szóba, hogy a Los Angeles Lakers Julius Randle elcseréléséről tárgyalt, de már a jövő nyárra is gondolnak állítólag - Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint úgy számolnak, hogy el tudják majd cserélni Jordan Clarksont az idényt követően. Wojnarowski szerint a deadline előtt nem akarják értékre váltani, mert segít nekik meccseket nyerni, és mivel nincs meg a saját pickjük, így minél több győzelmet akarnak szerezni. Ahhoz viszont, hogy két maximum szerződést is ki tudjanak osztani a következő szabadügynökpiacon, többek között Clarksont is el kell boltolniuk.

A Lakers egyébként ma hajnalban kikapott a Portland TrailBlazerstől, ami nem is lenne akkora tragédia, Luke Waltonnak viszont nagyon nem tetszett a csapata hozzáállása. Azt tudta a tréner, hogy fáradtak lesznek mentálisan és fizikálisan is, miután az előző négy találkozójukat a Golden State, a Cleveland és a Houston ellen vívták, de Walton szerint az éppen a kispadon ülők csak sajnáltatták magukat ahelyett, hogy profi játékosként viselkedtek volna. Azt is hozzátette a szakvezető, hogy egyáltalán nem volt ez jellemző rájuk az idei szezonban, és nem tudja, mi volt az oka annak, hogy most így viselkedtek - talán az előző négy meccs, talán más, de nem úgy néztek ki, mint általában, nagyon kevés energiájuk volt.

A Phoenix Suns sztárja, Devin Booker a hét elején az azcentral.com munkatársának elmondta, hogy nagyon jóban van az ideiglenes vezetőedzővel, Jay Trianóval - régóta dolgoznak már együtt, és megtalálták a közös nevezőt. Booker elmondása szerint imádja a trénert, és bár nem ő hozza természetesen a döntéseket, de nagyon szeretné, ha hosszútávon is Triano maradna a gárda vezetőedzője, mert kiváló munkát végez.

A végére pedig jöjjenek a kevésbé a játékhoz tartozó hírek.

Floyd Mayweather 1 millió dolláros ajánlatot tett Kobe Bryantnek egy egy-egy meccsre.

Szerda kora délután írtunk arról, hogy Charlie Villanueva házából ellopták a wc-t - a Jézuska a Poo-Pourri cég formájában megérkezett szerencsére a Villanueva családhoz is, és pótolta a mellékhelyiség hiányzó láncszemét egy évnyi légfrissitővel karöltve.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus