Hírmorzsák 2017-12-26 (10:30)

LeBron James szerint kétszer faultolta őt Kevin Durant. Durant szerint nem szabálytalankodott James ellen - kiosztotta azokat, akik szerint igen, megmagyarázta a stafétabot-átadásos nyilatkozatát, és szerinte a Cavs játékosai nem akarták igazán kiállíttatni az első negyedben. Draymond Green a hatodik játékos, aki karácsonykor tripla-duplát jegyzett, Enes Kanter olyat csinált, amit több mint 50 éve senki, Kyle Kuzma pedig LeBron nyomdokaiba lépett. JJ Redicknek nem tetszik, hogy karácsonykor játszani kell. Joel Embiid szerint az mutatja, hogy mennyit fejlődtek, hogy karácsonykor játszhattak. James Harden nem aggódik a Rockets gyenge sorozata miatt. Isaiah Thomas kiülte volna a rájátszást, ha tudja, hogy ez lesz a következménye. Nikola Mirotic engedné, hogy PO-csapathoz cserélje a Bulls.

A Golden State Warriors tegnap este legyőzte a Cleveland Cavalierst, a találkozó végén viszont több érdekes néma síp is volt. Erről kérdezték a "sértettet", LeBron Jamest, aki a riportereknek elmondta, hogy kétszer is faultolta őt Kevin Durant 95-92-es Golden State vezetésnél, mikor elindult a gyűrű felé egy ziccerért, de ezzel már úgysem tudnak mit kezdeni. Az azt megelőző ohiói labdabirtoklásnál is reklamált James - arról a játékról annyit mondott, hogy Durant egy kicsit belé ment, de amúgy azt a labdát ő vesztette el, azt viszont megint elmondta, hogy a következő játékban kétszer is szabálytalankodtak ellene.

Durant azt válaszolta erre, hogy LeBron túl nagy, úgyhogy ez nem fault, szerinte tiszta szerelés volt. Mondták neki, hogy twitteren többeknek más volt a véleménye, amire annyit mondott, hogy azok, akik ezt írták, valószínűleg ugyanazok, akik nagyon kiakadnak, ha a hétvégi kosarazáson egy ugyanilyen helyzetben befújják nekik a személyi hibát.

Durant még a mérkőzés előtt arról a nyilatkozatáról beszélt, amiben azt mondta, hogy szerinte a döntő harmadik meccsén átadta neki a stafétabotot LeBron, miután fölötte szórta be a győztes triplát. A Warriors sztárja azt mondta, hogy szerinte sokan félreértették azt, amit mondott, mert ő nem úgy értette ezt, hogy James akkor innentől lelépett a színről - még mindig ott van a Cavs sztárja a legjobbak között. Ő azt szerette volna kifejezeni, hogy van egy "szoba", ahol ott van LeBron, Dwyane Wade, Carmelo Anthony, Paul Pierce, Larry Bird vagy éppen Dr J - ő ebbe a társaságba tudott belépni, és eljött az ideje, hogy kiélvezze, hogy a világ egyik legjobb játékosa.

Durant aztán az első negyedben kapott egy technikait, majd nekiment és a labdával egy kicsit meglökte Jose Calderont, amiért elkezdtek reklamálni többen is, hogy ki kellene szórni. A meccs után azt mondta KD, hogy persze megpróbálták kiállíttatni, meg ez a szabály, de igazából nem így akart nyerni a Cavs, mert nem lett volna ugyanolyan érzés a Clevelandnek sem, ha úgy győznek, hogy őt kiküldik az első negyedben - nem is nagyon gondolta komolynak a dolgot, gyorsan túllépett rajta, és nem izgult egy pillanatig sem, hogy ki fogják állítani egy ilyenért. Szerinte egyébként James, Dwyane Wade vagy Kevin Love nem akarta, hogy kiküldjék, ő sem akarta volna ezt, ha fordított a helyzet, mert nem erről szólt az egész - próbálták jól érezni magukat, játszani egy jót, és ezt is tették.

Jöjjenek a napi statisztikák. A Warriors erőcsatára, Draymond Green 20. tripla-dupláját érte el a Cleveland elleni mérkőzésen - ezzel egyrészt beérte a franchise-rekordért Tom Golát, másrészt a Golden State az összes meccset megnyerte, 20-0-ra állnak, ha Green tripla-duplázik, harmadrészt pedig Oscar Robertson (négyszer a 60-as években), John Havlicek (1967), Billy Cunningham (1970), LeBron (2010) és Russell Westbrook (2013) után ő lett a hatodik játékos, aki karácsonykor tudott TD-t elérni. A New York Knicks magasembere, Enes Kanter 31 ponttal és 22 pattanóval zárt a Philadelphia Sixers ellen - több mint 5 évtizede ő az első játékos, aki karácsonykor több mint 30 pontot és több mint 20 pattanót jegyez egy mérkőzés alatt. A Los Angeles Lakers erőcsatára, Kyle Kuzma pedig az előző 30 évet tekintve a második újonc, aki karácsonykor 30 pont fölé jutott - a másik delikvens LeBron volt 2003-ban.

Ha már szóba került közvetve a Sixers, akkor említsük meg, hogy a Knicks elleni győzelem után JJ Redick azt is megemlítette nyilatkozatában, hogy nagyjából 10. alkalommal mondja el, hogy nem nagyon örül annak, hogy karácsonykor is játszaniuk kell. Megérti, hogy ők a szórakoztatóipar részei, és a szurkolók miatt muszáj ezt csinálniuk, ki kell őket szolgálniuk, de azt szeretné, ha ezt az ünnepet a családjukkal tölthetnék.

A Philly centere, Joel Embiid arról beszélt a találkozót követően, hogy azok után, amin a franchise keresztülment az előző négy évben, az mutatja, hogy mennyit fejlődtek, hogy azon kevés csapatok közé tartoznak, akik pályára léphettek karácsonykor. Arról is beszélt a gárda sztárja, hogy először játszott a Madison Square Gardenben, és idegenben mindig szeret kiugró produkciókat nyújtani - a meccs vége felé dobott hármasa után még New Yorkban is zúgott a "Trust the Process" rigmus. Embiid úgy érzi, élvezték a játékot - tudnak ennél sokkal jobban is kosárlabdázni, de a lényeg az, hogy győztek.

A Houston Rockets zsinórban harmadik vereségét szedte be ma hajnalban, mikor kikapott az Oklahoma City Thundertől, a texasiak sztárja, James Harden azonban nem nagyon izgul a mérkőzés utáni nyilatkozata alapján. Harden annyit mondott el többször is, hogy rendben lesznek - kicsit túl sok percet játszanak, nem elég kiegyensúlyozott a védekezésük, támadásban nem mennek be azok a dobások, amiket elvileg el kellene süllyeszteniük, de nem lesz gondjuk. Hosszú a szezon, és ez is a része egy ilyen menetelésnek, át kell magukat verekedni ezen az időszakon.

Térjünk át a sérülésekre. Mint az látható volt, Steph Curry nem játszott a jobb bokája miatt a Warriorsnél a Cavs ellen, a Boston Celticsnél azonban Marcus Morris visszatért térdsérüléséből - 1/7-es mezőnymutatóval 2 pontot ért el, van még rajta rozsda. A Houston Rocketsnél Chris Paul végül nem vállalta a játékot az adductor-húzódása miatt, és a Los Angeles Lakersnél sem lépett pályára Brandon Ingram, aki zsinórban a második mérkőzését hagyta ki, neki mindkét combjával gondok vannak, az egyik fáj, a másik húzódik - arról volt szó tegnap, hogy Lonzo Ball egy hétig nem játszhat, Brook Lopez pedig a bokája miatt volt maródi.

Ugyanehhez a témakörhöz tartozik, de nem a karácsonyi meccsekhez, hogy a Cleveland irányítója, Isaiah Thomas azt nyilatkozta Rachel Nicholsnak (ESPN), hogy mindig is megpróbált a sérüléseivel együtt játszani, de ha visszamehetne az időben, és változtathatna, biztosan kiülné az egész rájátszást, mert ha így tett volna, most már játszana, teljesen egészséges lenne. A játékmester hozzátette, hogy ha tudta volna, hogy ekkora problémát okoz saját magának, akkor biztosan nem erőlteti a játékot, és arról is beszélt, hogy szerinte kevés információt kapott a sérülésével kapcsolatban a Boston Celticstől.

A végére egy kicsit más: Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint Nikola Mirotic és az őt képviselők tudatták a Chicago Bulsszal, hogy a spanyol-montenegrói erőcsatár továbbra is elfogadná, ha elcserélnék egy PO-csapathoz, amint mozdíthatóvá válik január közepén. Azért lehet ez érdekes, mert Mirotic kifejezetten jól játszik eddig idén, még értéket is kaphat érte a Bulls - mivel 1+1 éves szerződést írt alá a nyáron, így no-trade vétójoga van, ezért kell az ő beleegyezése bármilyen tranzakcióhoz, amiben ott van az ő neve is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus