Hírmorzsák 2017-12-27 (10:15)

Blake Griffin talán ezen a héten visszatér, Steph Curry még péntekig biztosan nem. Durant összes kétes megmozdulása fault volt James ellen a játékvezetői jelentés alapján. A Warriors JaVale McGee elcserélésén gondolkodik, a Bucks érdeklődik. DeRozan és Westbrook lettek a hét játékosai. A Thunder-Rockets 13 éve a legnézettebb karácsonyi főműsoridős meccs volt. Lehet, hogy Waiters a nyáron megműtteti a bokáját. Isaiah Thomas szerint a kérdezőket kellene szapulni azért, hogy még mindig a Bostonból való elcserélése a téma. Július 6-17. lesz a Vegas-i nyári ligás torna időpontja. Harden vezet PER-ben, a Warriors a net ratingben.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan és az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. DeRozan hibátlan, 3-0-s hetet futott a kanadaiakkal, ami alatt 34.0 pontot és 4.3 gólpasszt átlagolt. A Thunder 4-0-s héten van túl, a regnáló MVP-nek pedig 29.8 pont, 9.0 pattanó és 9.5 gólpassz voltak a mutatói ebben az időszakban.

Jöjjön még pár heti statisztika. A PER-listán most James Harden vette át a vezetést 30.8-del, mögötte szorosan ott van továbbra is Giannis Antetokounmpo (30.7) és LeBron James (30.5) - a Top25-öt ezen a linken megtaláljátok! A net ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) továbbra is a Golden State Warriors (+9.9) és a Houston Rockets (+9.6) állnak az élen, de ott van közvetlenül mögöttük a Raptors is (+9.0) - a teljes listát ezen a linken találjátok!

És még egy statisztika: az ESPN és az ABC négy közvetített karácsonyi meccse 3.9-es nézettségi átlagértéket ért el - tavaly öt meccsre ugyanez a szám 2.8 volt. A Thunder és a Rockets mérkőzése az ABC-n 4.1-es nézettséget hozott, ami a legnézettebb karácsonyi főműsoridős meccs volt 2003 óta.

Még egy kis karácsony: az L2M report szerint Kevin Durant minden kétes megmozdulása fault volt a végjátékban LeBron James ellen. A játékvezetői jelentés szerint először 1:12-vel a vége előtt, amikor LeBron saját bevallása szerint is elhagyta a labdát, Durant keresztbe benyúlt előtte, aztán fél perccel a vége előtt James betörésénél Durant rögtön az elején meglökte a Cavs ikonját, majd a blokkjánál is ütközött vele testtel, és elvitte LeBron kezét is.

Két sérülésről jöttek hírek. Egyrészt Broderick Turner (Los Angeles Times) információi szerint elképzelhető, hogy a Los Angeles Clippersnél Blake Griffin még ezen a héten visszatérhet - november 27-én esett egy MCL-húzódással, akkor 6-8 hetes visszatérési időt jósoltak neki az orvosok. A Golden State Warriorsnél pedig Steph Curry gyógyulása tovább folytatódik bokasérülését követően - péntekig biztosan nem játszik az irányító, de vasárnap már 4-a-4 ellen edzett a többiekkel. A Miami Heatnél Hassan Whiteside már ma hajnalban visszatért, miután térdsérülés miatt rengeteget hagyott ki az elmúlt egy hónapban.

Ugyanide kapcsolható, hogy Heat dobóhátvédje, Dion Waiters folyamatosan a bokájával bajlódik - elmondása szerint ezzel a sérüléssel játszik az egész szezonban, de nem kereshet kifogásokat, nem is szeret erről beszélni, mert csak annyit tudnak tenni, hogy megerősítik a bokáját. Waiters elmondása szerint egy kisebb sérülés esetén is hosszabb időt kellene kihagynia, ez pedig nagyon messze van az ideálistól. A szezon közben egészen biztosan nem fogja megműttetni magát, az viszont benne van a pakliban, hogy az idényt követően kés alá fekszik - most is lehetőség volt ez, de azért nem választotta ezt az utat, mert akkor a szezon elejét ki kellett volna hagynia.

Ha már Warriors szóba került, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marcus Thompson II (San Jose Mercury News) forrásai szerint a Golden State azon gondolkodik, hogy elcseréljék JaVale McGee-t - ha Zaza Pachulia helyett atletikusabb center kell, akkor már nem ő az opció, hanem Jordan Bell. A hírek szerint a Milwaukee Bucks McGee-ről és Pachuliáról is tárgyalt az oaklandiekkel, de a grúzt nem akarják elcserélni Bob Myersék. McGee nem elégedett a játékperceivel, a minimum szerződésével sem volt, amit végül aláírt a nyáron - állítólag nincs gond vele, nem csinálja a feszkót, csak egyszerűen nem tudják már használni.

Tegnap volt arról szó, hogy Isaiah Thomas újfent nyilatkozott a bostoni időszakról, de twitteren azért tisztázta a dolgokat - szerinte nem őt kellene folyamatosan hibáztatni azért, mert erről beszél, ő csak a feltett kérdésekre válaszol, inkább az interjúztatónak kellene írni, ha nem tetszik valakinek, hogy még mindig a csere a téma. Nem érti, hogy miért gondolja úgy valaki, hogy ő hozza ezeket fel egyfolytában, vagy hogy könyörög azért a kérdezőnek, hogy hozza szóba ezt a témát.

A végére pedig a Las Vegas-i nyári liga maradt, amit 2018-ban július 6. és 17. között fognak megrendezni - mivel nem lesz orlandói torna, ezért több csapat nevezhet az idei nevadai megmérettetésre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus