Hírmorzsák 2017-12-28 (13:45)

Draymond Green szerint teljesen értelmetlen a játékvezetői jelentés rendszere. LeBron Jamesnek az nem tetszik, mikor azt mondja neki egy játékvezető, hogy semmi nem volt - szerinte változtatni kellene a videózás szabályain is. Isaiah Thomas holnap edz először 5-az-5-re. Melo szerint azért javult a Thunder, mert Westbrook önmagát adja a pályán. Rondo Jason Kidd nyomdokaiba lépett. Willy Hernangomeznek nem tetszik a helyzete a Knicksnél. Marquis Teague-éket lopással gyanúsították, aztán visszavonták.

A napi statisztikákkal kezdjük a mai morzsát, miután Rajon Rondo olyat tett, amire majdnem 22 éve nem volt példa - utoljára 1996 februárjában osztott ki bárki 25 gólpasszt egy mérkőzésen, akkor Jason Kidd volt az "elkövető". Vince Carter 20 nap híján 41 évesen ért el 24 pontig - 40 éves kora fölött erre csak Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, Robert Parish és John Stockton voltak képesek mellette, ő másodjára jutott ilyen magasságokba. Kidd vele kapcsolatban is előkerült - ők ketten azok a liga történetében, akik legalább 4 hármast bedobtak egy meccsen 40 éves koruk betöltése után, de amíg Kiddnek ez 2013-ban egyszer sikerült, Carternek már ötödik alkalommal.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy az L2M report, azaz a játékvezetők ténykedésével kapcsolatos jelentés szerint Kevin Durant többször is lefaultolta LeBron Jamest a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers karácsonyi találkozójának végjátékában.

A Warriors magasembere, Draymond Green annyit mondott a dologról, hogy nem érti, miért csak az utolsó két perc ítéleteit nézik, az első vagy a harmadik negyedben hozott rossz fújásokat miért nem? Azok is lehettek volna sorsdöntőek, adott esetben meccset befolyásoló futásokat, szakaszokat idézhettek volna elő. Green szerint semmi értelme nincs az egésznek, LeBron nem mehet vissza és dobhatja el a két büntetőjét, akkor meg kinek segít ez? Nem is nézik ezeket, csak akkor, ha valaki kirakja twitterre, de egyébként nem bújja az L2M reportokat, hogy megnézze, vajon utólag megítélik-e a rajta beütött faultot, ez a meccs után már senkit nem érdekel. Green szerint senkin nem segít ez a dolog - talán a játékvezetők napját elrontja kicsit, de az övéket nem javítja egy cseppet sem, úgyhogy túl sok értelmét nem látja.

Az egyik fő érintett, LeBron James azt mondta, hogy neki az fáj a legjobban, mikor odamegy a bíróhoz, hogy "helloszia, nem láttad a személyi hibát?", a játékvezető meg azt mondja neki, hogy nem volt semmi. Ha azt mondanák neki, hogy hibáztak vagy nem látták, rossz helyen álltak, azzal nem lenne gondja, az viszont nagyon bosszantja, mikor látja, hogy ott van az alapvonalon a spori, végignézi az akciót, aztán azt mondja neki, hogy semmi nem volt, főleg mert tudja, hogy néha milyen bíráskodást kap. LeBron azt is hozzátette egyébként, hogy szerinte a játékvezetőknek meg kellene adni a jogot, hogy videózás után utólag megadhassanak faultot is - jelenleg erre nincs lehetőség, hiába látszik a visszajátszáson egy tiszta személyi hiba.

A Cavsnél egyébként Isaiah Thomas holnap fog először 5-az-5 ellen edzeni - pontos info még mindig nincs, hogy mikor kezdheti el a szezont az irányító, de már nagyon közel vagyunk hozzá.

Az Oklahoma City Thunder a 14-15-ös kezdés után most már zsinórban hat meccset nyert. Carmelo Anthony az ezt firtató kérdésekre azt mondta, hogy szerinte az a kulcs, hogy Russell Westbrook nem próbál meg senki keze alá játszani, csak saját magát adja a pályán, ők pedig azokból a helyzetekből élnek, amiket Westbrook kreál - Melo szerint sokkal hatékonyabb így a regnáló MVP, mint akkor, ha direkt őt vagy Paul George-ot próbálná meg rendszeresen megjátszani. Tudják, mire képes Westbrook, hogy milyen lehetőségeket nyit meg másoknak - elfogadták ezt, úgyhogy irányítójuk most nyugodtabb lehet, önmagát adhatja, és erre a Westbrookra van szükségük.

A New York Knicks centere, Willy Hernangomez a New York Post munkatársának elmondta, hogy nagyon nehéz szituáció ez most számára - persze buzdítja a csapattársait a padról, és most elég jó eredményeket szállítanak, de nehezen emészti meg, hogy csak 15 mérkőzésen lépett pályára ebben az idényben. Keményen dolgozik tovább, de nem tetszik neki a jelenlegi helyzete - persze ha pályára kerül, mindig megpróbálja a lehető legjobban kihasználni ezt.

A végére pedig a kékfény rovat maradt - az American Airlines elnézést kért Marquis Teague-től és Trahson Burrelltől, mert leszállították a két G-Ligás játékost egy gépről, miután egy stewardess meggyanúsította őket, hogy takarót loptak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus