Hírmorzsák 2017-12-29 (10:15)

Draymond Green szerint jelenleg Kevin Durant az Év Védője. Jeff Teague 2-4 hétre kidőlt (MCL-húzódás). A Houston leigazolta Gerald Greent. Harden megint kiakadt a játékvezetés miatt. Enes Kanter azon gondolkodik, hogy kilép szerződése 18.4 millió dolláros utolsó évéből. A Knicks továbbra is hosszútávon számol Willy Hernangomezzel. Steph Curry szombat este visszatér. Blake Griffin ma esti játéka a meccs előtt dől el. Zach LaVine úgy érzi, hogy már most is tudna játszani. A Pacers rendes szerződést adott Alex Poythressnek. Derrick Williams Kínába igazolt.

A Golden State Warriors magasemberét és az Év Védője-díj előző idénybeli nyertesét, Draymond Greent kérdezték arról, hogy Kevin Durant ott lehet-e a trófea idei végelszámolásánál. Green annyit mondott, hogy természetesen, már ha nem ő a legnagyobb esélyes jelen állás szerint annak köszönhetően, ahogy most játszik - Green saját elmondása szerint Durantre szavazna, ha voksolhatna. KD azt mondta, hogy örül neki, hogy most már kezdik egyre többen felismerni és elismerni, hogy nem csak egy scorer - próbálja olyan szinten befolyásolni a játékot a pálya mindkét oldalán, amennyire csak tudja.

Térjünk át egy sérülésre. A Minnesota Timberwolves irányítója, Jeff Teague térdsérülést szenvedett a Denver Nuggets ellen, mikor Gary Harris átesett a bal lábán egy szabad labdáért folytatott harcban. Megvolt az MRI, aminek az eredményei alapján Teague bal MCL-térdszalagja meghúzódott, és határozatlan ideig nem léphet pályára - Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a csapat abban reménykedik, hogy az irányító 2-4 héten belül visszatérhet. A Golden State-nél Steph Curry edzett és szombaton, a Memphis Grizzlies elleni összecsapáson visszatérhet bokasérülését követően. A Los Angeles Clippersnél Blake Griffin játéka ma este, a Los Angeles Lakers elleni mérkőzés előtt dől el. A Chicago Bullsnál egyelőre Zach LaVine még nem jelentkezhet játékra, de Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, ha kellene, már most pályára tudna lépni - több ember dönt ebben az ügyben, úgyhogy neki meg kell bíznia bennük, nekik pedig benne.

A Houston Rockets ma hajnalban nagy előnyből bukott, ahogy arról már olvashattatok, azt pedig láthattátok, hogy James Hardenre két támadóhibát is fújtak a végjátékban. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy csak két játékvezető fújta az összecsapást, miután a harmadiknak megsérült a háta a bemelegítésnél - elvileg szokott lenni egy tartalék spori is, most azonban nem volt. Harden a mérkőzés után el is mondta, hogy egy országos TV-s meccsen nem tudja, hogyan fújhat csak két bíró, de ettől függetlenül is sok volt a lökdösődés, mezrángatás az egész meccsen - azt sem igazán érti, hogyan kellett volna tisztára játszania magát úgy, hogy egyébként két kézzel fogta a testét Marcus Smart. Harden visszatért arra is, hogy nem vezethet két játékvezető egy profi meccset - szerinte emiatt rengeteg olyan szituáció volt, amelyben nem volt fújás, pedig kellett volna, hogy legyen.

Vannak szerződés-hírek is. A Rockets 1 éves, nem garantált szerződést adott Gerald Greennek - őt még a Milwaukee Bucks tette ki keretéből az edzőtábor után, és mivel a texasiaknak nem volt 15 játékosuk rendes szerződéssel, ezért nem kellett senkit kitenni miatta. Az Indiana Pacersnél Alex Poythress rendes kontraktust kapott tegnap - eddig two-way megállapodással volt az együttesnél, de 11 mérkőzésen már pályára lépett ebben a szezonban a Pacersnél is.

Hasonló témakörből térjünk át a New York Knicksre, Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint ugyanis Enes Kanter azon gondolkodik, hogy kilép szerződése utolsó, 18.4 millió dollárt garantáló évéből - ez eddig nem nagyon merült fel, de a török magasember kiválóan játszik a Knicksnél. Maga az érintett annyit mondott a dologról, hogy mindig ott jár az eszében a dolog, de egyelőre jól megy nekik, és szerinte túl sokat aggódnak emiatt az emberek, pedig ez csak egy szerződés - ha valaki túl sokat agyal ezen, az hatással van a saját játékára, aztán ezáltal a csapat teljesítményére is. Amikor vége van a szezonnak, akkor fogja eldönteni, hogy mi legyen a szerződésével, mert akkor jön el ennek az ideje.

Többek között Kanter jó játéka miatt sincs nagyon játékideje Willy Hernangomeznek, és arról tegnap már írtunk, hogy ő nem kifejezetten elégedett ezzel a helyzettel. Marc Berman (New York Post) információi szerint a csapat ettől függetlenül hosszútávon számol a spanyol centerrel, aki azt is elmondta még a tegnap megírtak mellett, hogy imádja New Yorkot, nagyon szeretne a Knicksnél maradni, ott van Kristaps Porzingis is, de játszani akar - fiatal, másodéves, úgyhogy játszania kell ahhoz, hogy fejlődni tudjon.

A végére pedig a korábbi 1/2-es Derrick Williams maradt, aki aláírt a Tinjian Golden Lionshoz, tehát Kínában folytatja pályafutását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus