Hírmorzsák 2017-12-30 (12:30)

A Lakersnél csapatmegbeszélést tartottak a csütörtöki edzés helyett - fejben több dolog miatt is megborult a társaság. Ibakát egy meccsre eltiltotta a Raptors. Casey és Budenholzer összevesztek a Raptors-Hawks végén. Antetokounmpo kilépése nem volt visszanézhető. A Celtics-Rockets végjátékában öt lépéshibát néztek el a Bostonnál. Rudy Gay kettő (sarok), Furkan Korkmaz legalább hat hetet hagy ki (lábközépcsonttörés). Isaiah Thomas már a Kings ellen pályára akart lépni, a Cavs nem engedte neki. A január 13-i Clippers-Kings meccsen ünneplik az NBA JAM 25. születésnapját.

A Los Angeles Lakersnél a csütörtöki edzés helyett egy csapatmegbeszélést tartottak, ahol több téma is volt - a hírek szerint fejben nagyon megborult a társaság a folyamatos pletykák miatt, amik arról szólnak leginkább, hogy kit hova cserélnek, és kiknek a helyére érkezik majd LeBron James és/vagy Paul George, de szóba kerültek olyan események is, amik a pályán történő dolgok közül nem tetszenek egyeseknek. Brandon Ingram annyit mondott Ohm Youngmisuknak (ESPN), hogy nem hiszi, hogy ezeket a dolgokat egy nap alatt át lehet beszélni, de elindulhattak a jó irányba - mindenki elmondhatta, hogy mit gondol a liga üzleti oldaláról és arról, hogy hogyan kellene szerinte használni a meccseken. Kyle Kuzma szerint ez minden szinten előfordul, a bajnokcsapatoknak is vannak gondjaik időnként, és az ilyen meetingek mindig segíteni szoktak.

A Toronto Raptors 1 meccses eltiltást adott Serge Ibakának, miután az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzést követően volt egy kis összetűzése az egyik csapatalkalmazottal. Masai Ujiri GM azt mondta az esetről, hogy átbeszélték a dolgot, mindkét fél elnézést kért, úgyhogy ezzel le is zárták az ügyet. Ibaka ma hajnalban, az Atlanta Hawks ellen le is töltötte büntetését.

A mérkőzésen aztán nem túl nagy meglepetésre a Toronto nyert, viszont a találkozó végén összeszólalkozott a két tréner, Dwane Casey és Mike Budenholzer. A Hawks vezetőedzője azt kifogásolta, hogy 11 pontos kanadai vezetésnél 20 másodperccel a vége előtt, hogy OG Anunoby labdát lopott, majd zsákolt egyet - ilyen helyzetekben már nem szokás kosárkülönbséget javítani az NBA-ben, ebből rendszeresen vannak problémák, ha előfordul. Budenholzer ezt tette szóvá, Casey pedig néhány "F*ck you" közepette küldte el Budenholzeréket melegebb éghajlatra. A találkozó után a Raptors trénere elmondta, nincs gondja senkivel, de az ő játékosaihoz ne szóljon senki - megérti a helyzetet, de nem próbáltak meg kosárkülönbséget javítani, egyszerűen arról volt szó, hogy az Atlanta támadott, ők pedig védekeztek. Talán Budenholzert is elkapta a hév, őt is - jó edzőnek tartja a Hawks mesterét és jó embernek is, de ő mindig kiáll a játékosaiért.

Ma reggel a Visszajátszásban már láthattátok, hogy a Milwaukee Bucks úgy verte meg az előbb említett Thundert, hogy Giannis Antetokounmpo kilépett a győztes kosara előtt. A mérkőzés után Derrick Stafford játékvezető azt nyilatkozta, hogy nem volt visszanézhető az eset - a videózáshoz sípszó kell, ebben az esetben azonban nem volt ilyen, így nem nézhették vissza, hogy kilépett-e Antetokounmpo vagy sem, ezért sem mentek videózni.

Az egy nappal korábbi Boston Celtics - Houston Rockets mérkőzéshez tartozik, hogy az L2M report szerint mindkét James Hardenre fújt támadóhiba az is volt, viszont a Bostonnál öt lépéshibát is elnéztek a játékvezetők a meccs utolsó 53 másodpercében, többek között Al Horfordnál is a győztes kosár megszerzését megelőzően.

Van sérült is: a San Antonio Spurs kiscsatára, Rudy Gay legalább két hetet kihagy, miután fáj a jobb sarka. A Philadelphia Sixersnél Furkan Korkmaz 3 hétig egyáltalán nem terhelheti a lábát, miután Lisfranc-törése van (lábközépcsonttörés) - 6 hét múlva vizsgálják meg, hogy egyáltalán elkezdheti-e a kosárlabdával kapcsolatos rehabját, úgyhogy elég hosszú kihagyás vár a török játékosra. A Houstonnál visszatért Chris Paul, a Los Angeles Clippersnél pedig Blake Griffin - utóbbi 14 meccset hagyott ki bal MCL-húzódása miatt, előbbinek a combjánál voltak gondok a bal adductorával, 3 mérkőzésről hiányzott emiatt. Ugyanide kapcsolható, hogy Isaiah Thomas már csütörtök hajnalban, a Sacramento Kings ellen is megpróbált pályára lépni, de Joe Vardon (Cleveland.com) értesülései szerint a csapat nem engedte ezt neki.

A végére pedig egy kevésbé jelentőségteljes hír: január 13-án, a Los Angeles Clippers - Sacramento Kings összecsapáson ünnepli majd a liga, hogy 25 éves lett az NBA JAM. Ott lesz a meccsen a játék hangja, Tim Kitzrow is, aki néha egy-egy jól ismert egymondatossal kommentálja majd a legszebb jeleneteket, a szurkolók pedig egy ilyen pólóval mehetnek majd haza a mérkőzésről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus