Hírmorzsák 2017-12-31 (11:00)

Isaiah Thomas reményei szerint szerdán, a Boston ellen kezdi meg a szezont - pozitív fogadtatásra számít. Steve Kerr szerint a felesége is szebb lett Curry visszatérésével. Draymond Green már egyedüli listavezető idén technikaikban. LeBront nem nagyon érdekli, hogy sorozatban hetedjére kapott ki Utah-ban. Isaac határozatlan ideig nem játszik (boka). Austin Rivers kisebb Achilles-sérülést szenvedett. Gobert még legalább 2 hétig nem játszik (térd). A liga elismerte, hogy Giannis kilépett az alapvonalon a Thunder ellen - szabályváltoztatás lehet a végjátékbeli esetek visszanézhetőségéről. Hornacek azon gondolkodik, hogy Ntilikinát a kezdőbe tegye. Porzingis a játékvezetőkre panaszkodott.

A napi statisztikával kezdünk, miután a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry zseniális meccsel tért vissza bokasérüléséből - pályafutása során kilencedik alkalommal tudott 10 triplát bedobni egy találkozón, amivel listavezető, mögötte Klay Thompson és JR Smith 3-3-mal állnak. A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a meccs után azt nyilatkozta, hogy Curry befolyása tagadhatatlan - minden jobbnak tűnik tőle, az esti vacsora is jobban fog neki ízleni, a felesége pedig még jobban fog kinézni, mint egyébként.

Curry csapattársát, Draymond Greent a második negyed elején kiállították két technikaival, miután szerinte blokkolt, a játékvezetők szerint faultolt, ő reklamált, egy perccel később pedig megkapta a második tekóját is. Green vezeti ezzel az idei rangsort 10 technikaival, mögötte Kevin Durant és DeMarcus Cousins 8-8-cal állnak a holtversenyes második helyen.

Érdekesség, hogy LeBron James csapata sorozatban hetedjére szenvedett vereséget a Utah Jazz otthonában, erről kérdezték a ma hajnali Jazz-Cavs után az ohióiak szupersztárját. James azt mondta, hogy nem nagyon hiszi, hogy az emberek a pályafutása végeztével azt fogják majd felemlegetni, hogy "ja, szép dolgokat ért el, na de hétszer egymás után veszített Utah-ban". LeBron annyit tett hozzá, hogy ez van, de senki nem fog erre emlékezni, hacsak nem a Jazz ellen vívják majd a finálét.

Térjünk át a sérülésekre. Az Orlando Magic újonca, Jonathan Isaac határozatlan ideig nem játszhat bokasérülése miatt - visszatették rehabra, miután nem gyógyult úgy, ahogy kellett volna, és többször is rásérült. Eredetileg november 11-én sérült meg, és rengeteget kihagyott már emiatt Isaac - december 17-én visszatért, a második meccsen megint megsérült, majd 26-án, az újboli visszatérése után megint, ekkor döntöttek úgy, hogy ebből elég lesz. A Los Angeles Clippersnél Austin Rivers Achilles-e meghúzódott, állapota pedig day-to-day, tehát nincs komolyabb gondja, bármelyik nap visszatérhet. A Utah Jazznél Rudy Gobert még legalább 2 hetet kihagy a bal PCL-térdszalag húzódása és a csontzúzódása miatt.

A Cleveland Cavaliersnél Isaiah Thomas szerdán volt csapata, a Boston Celtics ellen próbálja meg elkezdeni a szezont, legalábbis reménykedik benne, hogy tudja majd vállalni a játékot. Ehhez kapcsolódik, hogy ahogy az ilyen féléves kihagyások után természetes, perclimittel fog játszani Thomas, back-to-backek, tehát egymás utáni napokon lejátszott mérkőzések mindkét felén pedig nem fog pályára lépni. Másrészt Thomas arról is beszélt, hogy szívélyes fogadtatásra számít - ha tud játszani, akkor rengeteg érzelem fog benne felszabadulni, mert a szívét-lelkét kitette a Celticsért, és úgy tűnt számára, hogy a szurkolók nagyra is értékelték mindezt.

A liga elismerte azt, amit egyébként is látott mindenki: az L2M report alapján a tegnap hajnali Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks mérkőzésen Giannis Antetokounmpo kilépett az alapvonalon a győztes zsákolása előtt. Ehhez kapcsolódik, hogy a liga egyik szóvivője azt nyilakozta Royce Youngnak (ESPN), hogy a versenybizottság következő, márciusi ülésén tárgyalni fogják, hogy a találkozók végjátékában esetleg több mindent vissza lehessen majd nézni, mint most - tegnap már írtunk róla, hogy Derrick Stafford játékvezető szerint nem volt videózható, hogy Giannis kilépett-e vagy sem.

A New York Daily News értesülései szerint a New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek változtatni akar gyenge formájuk miatt (igaz, épp ma hajnalban nyertek New Orleansban) - az újonc Frank Ntilikinának több játéklehetőséget akar adni, és a hírek szerint az is lassan időszerű lesz, hogy a francia játékmester bekerüljön a kezdőcsapatba. Hornacek azt mondta, hogy egyelőre nincs erről szó, de figyelik az eseményeket, és próbálkozni fognak mindennel a javulás érdekében.

A Knicks sztárjának, Kristaps Porzingisnek nagyon nem ment, a ma hajnali mérkőzés előtti 5 összecsapáson mindössze 33/97 volt a mezőnyből, és mint ismert, volt egy 0/11-es meccse is (neki is megtört egyébként a gyengébb sorozata a Pelicans ellen, 11/22-es FG-mutatóval jutott el 30 pontig). A lett magasember a bírókra panaszkodott, elmondása szerint ugyanis rengetegszer ütik meg a karját és a könyökét dobás közben az alacsonyabb védők, a játékvezetők ennek ellenére nem ítélnek semmit - tudja, hogy ezek nem nagy ütések, de rettenetesen zavarják, és elég komoly hatással is vannak a dobásaira. Azon is elgondolkodott, hogy változtatnia kellene a játékstílusán, mert sok ilyen dobása van, de egyáltalán nem kapja meg a fújásokat - azt nem tudja, mi a gond, de lehet, hogy túl magas, aztán nem látják a sporik a faultokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus