Hírmorzsák 2018-01-02 (12:00)

Harden legalább 2 hetet kihagy. Isaiah Thomas 8-12 perces limiten lesz ma este - nem bánja, hogy nem játszik Bostonban, és tárt karokkal fogadták új csapattársai. Jahlil Okafor szerdán visszatérhet a Nets rotációjába. Kris Dunn tavaly csak arra figyelt, hogy lenyűgözze Thibodeau-t, idén viszont tanulni tud. Michael Malone elégedett a Nuggets eddig teljesítményével, a januári sorsolásban nagyon bízik.

A Houston Rockets bejelentette, hogy James Harden kettes fokozatú combhajlító-húzódást szenvedett, emiatt legalább 2 hetes kihagyásra kényszerül.

Ugyanez a témakör: arról tegnap este írtunk, hogy Isaiah Thomas ma éjszaka, a Portland TrailBlazers ellen elkezdi a szezont, az ESPN értesülései szerint azonban elsőre 8-12 perces limiten lesz. Thomas azt nyilatkozta egyébként, hogy nem olyan nehéz elfogadnia, hogy másnap nem játszik majd előző csapata ellen Bostonban, mert tudja, hol tart a felépülésében és játékban, és nem akar semmit sem erőltetni. Majd februárban is összecsap a Cavs és a Celtics, és alig várja már, hogy ott megmutathassa magát. Thomas azt is elmondta, hogy a Cleveland játékosai tárt karokkal fogadták, és folyamatosan bátorítják a pontszerzésre - tudják, mire képes, hogyan játszik, nem véletlenül cseréltek érte.

A Brooklyn Netsnél Jahlil Okafor egyelőre egyetlen mérkőzést játszott csak, mert az együttes úgy érezte, hogy nincs olyan fizikális állapotban, ami a Nets által erőltetett játékstílushoz szükségeltetik. Kenny Atkinson vezetőedző azonban a ma hajnali, Orlando Magic elleni győztes mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy fantasztikus munkát végzett a center, hogy formába lendüljön, és a szakmai stábbal együtt úgy érzik, hogy készen áll arra, hogy kapjon pár percet a következő, szerda éjszakai, Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson.

A Chicago Bullsnál idén kivirágzott a tavaly a Minnesotánál finoman szólva is visszafogott Kris Dunn, aki David Aldridge-nek (nba.com) elmondta, hogy azt sem igazán tudná megmondani, hogy az előző idényben milyen poszton játszott, egyesen, kettesen vagy hármason - csak arra figyelt, hogy minél jobban megfeleljen Tom Thibodeau vezetőedzőnek, így viszont nem tudott tanulni, ez változott meg teljesen ebben a szezonban. Dunn saját bevallása szerint sem igazán tudta, hogyan kezelje, hogy Ricky Rubio cseréje, miután világ életében kezdő volt, és arról sem volt sok fogalma, hogy Thibodeau pontosan mit is vár el tőle. Rengeteget kellett azért dolgoznia most nyáron, hogy ki tudjon jönni ebből a gödörből.

A Denver Nuggets a következő 25 mérkőzéséből 17-et hazai környezetben játszik majd, ahol 12-4-re állnak egyelőre, és ettől várják, hogy a tabellán is jobb pozícióba kerülhetnek, megerősíthetik pozíciójukat a rájátszást érő helyek egyikén. A gárda vezetőedzője, Michael Malone Chris Dempsey-nek (nuggets.com) azt nyilatkozta, hogy remélhetőleg ki tudják használni a januári sorsolásukat arra, hogy egy ne csak 1-2 mérkőzéssel legyenek 50% fölött, hanem biztosítsák helyüket a PO-résztvevők között. Malone saját elmondása szerint elégedett azzal, ahogyan jelenleg állnak, de még rengeteget kell dolgozniuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus