Hírmorzsák 2018-01-02 (21:30)

Lillard és De'Aaron Fox is visszatér ma este. Markelle Fultz rehabja utolsó fázisába lépett. Andre Roberson kihagyja a Thunder három idegenbeli meccsét. Bradley Beal és Lou Williams lettek a hét játékosai. Isaiah Thomas megkérte a Celticset, hogy holnap ne játszanak le neki semmiféle videót. Koby Altman 24 órája sem volt GM, mikor Kyrie Irving cserét kért - Tyronn Lue azt javasolta neki, hogy tartsák meg az irányítót. Paul George nem bánja, hogy azt mondta a nyár elején, hogy a Lakersnél játszana legszívesebben. James Harden a PER-lista élén - Durant és Love is a Top10-ben már. A Warriors előnye nőtt a net rating listán. Frank Mason III egy hetet kihagy (sarok)

Ma éjszaka nemcsak Isaiah Thomas tér vissza a parkettre, hanem a Cleveland Cavaliers ellenfelének, a Portland TrailBlazersnek a sztárja is - Damian Lillard az utóbbi időben combhajlító-húzódása miatt hiányzott 5 mérkőzésről, de ma játékra jelentkezik. A Sacramento Kingsnél De'Aaron Fox fog újra pályára lépni, neki volt egy kisebb combizom-szakadása, emiatt nem játszott két hétig, Frank Mason III viszont 1 hétig nem lesz most bevethető, mert fáj a jobb sarka. A Philadelphia Sixers idei 1/1-ese, Markelle Fultz rehabja utolsó fázisába lépett - a kondicióját továbbra is próbálják javítani, de elkezd a csapattal együtt is edzeni, természetesen folyamatosan egyre komolyabb szinteken, azt azonban még mindig nem tudni, hogy pontosan mivel számol a Philly, mikor térhet vissza vállsérülését követően az irányító. Az Oklahoma City Thunder swingmanje, Andre Roberson csapata mindhárom mérkőzését kihagyja a mostani idegenbeli túrán.

Ha már Isaiah Thomas szóba került, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Tyler Conway (Bleacher Report) értesülései szerint a Cavs játékmestere megkérte a Boston Celticset, hogy ne játszanak le neki holnap éjszaka semmiféle megemlékező videót - mint ismert, most tér vissza Thomas először volt csapatának otthonába, de nem fog pályára lépni, mert back-to-backek mindkét felén még nem használják. Ezt az infót egyébként a Celtics egyik szóvivője is megerősítette, és a Boston természetesen eleget is tesz Thomas kérésének.

Maradjunk még a Cavsnél, Dave McMenamin (ESPN) ugyanis egy hosszabb cikket készített GM-jükkel, Koby Altmannal. A szakvezető elmondása szerint kevesebb mint 24 óra telt el, hogy kinevezték David Griffin utódjának, amikor Kyrie Irving cserét kért - elmondása szerint elképesztően nehéz dolga volt, és nem nagyon volt semmiféle útmutatója, hogy mit tegyen, mikor átveszi egy zsinórban három döntőt játszó együttes irányítását, amelyben ott van a világ legjobb játékosa, de azt is rögtön meg kell oldania, hogy Irvingért olyan ellenértéket kapjon, amivel még mindig bajnokesélyes marad a gárda, mégsem adja fel a franchise jövőjét, miután LeBron James a nyár folyamán távozhat majd. Altman szerint a nyár sokszor nagyon kaotikus és gyötrelmes volt, egy nagy fekete felhő lebegett fölöttük, és nagyon örült, mikor végre megint elkezdődtek az edzések, mert újra láthatta, miért is csinálják ezt az egészet. Azt is hozzátette, hogy nem tudja felmérni ésszel senki, mennyire fontos ez a munka, amíg meg nem kapja az állást - rengetegen keresték meg, a barátai közül is többen mondták neki, milyen nagy dolog az afro-amerikai fiatalság szempontjából, hogy ő ebben a pozícióban dolgozhat.

Altman azt is elmondta, hogy Tyronn Lue vezetőedző azt javasolta a klubnak, hogy ne cseréljék el Irvinget, és Kobe Bryant 2007-es esetét hozta fel példaként - mint ismert, Bryant akkor egyértelműen kijelentette, hogy távozni akar a Los Angeles Lakerstől, el is kezdtek róla tárgyalni más csapatokkal, végül azonban Kobe maradt az aranysárga-liláknál pályafutása befejezéséig. Altman szerint végigvették, hogy mi lenne, ha megtartanák Irvinget, de végül a csere mellett döntöttek - jobb nem lehet egy csapat, amely egy 25 éves, négyszeres All-Star, pályafutása csúcsa előtt lévő irányítóval lesz kevesebb, de kicsit átalakíthatták az együttest úgy, hogy a hosszútávú terveiket is szem előtt tarthatták, és olyan keretet rakhattak LeBron mellé, amellyel esélyük lehet bajnoki címet nyerni.

Kijöttek a heti statisztikák is. A PER-listán James Harden (30.6) az első LeBron James (30.2) és Giannis Antetokounmpo (29.8) előtt - itt annyi a hír, hogy Kevin Durant (25.0, 8.) és Kevin Love (24.9, 10.) bekerültek a Top10-be, az első 25-öt pedig ezen a linken találjátok! A net ratingben (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) a Golden State Warriors (+9.8) az első, és jelentősen nőtt az előnye az egy hét alatt 1.2 pontot bukó Houston Rockets-cel (+8.4) szemben - a harmadik továbbra is a Toronto Raptors (+7.8), a Denver Nuggets bekerült a legjobb 10-be, ahonnan a 14. helyre csúszó Indiana Pacers került ki, a teljes listát ezen a linken eléritek!

Az is heti statisztika, hogy a Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal és a Los Angeles Clippers hátvédje, Lou Williams lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Beal 3-1-es héten van túl a fővárosiakkal, amely alatt 26.3 pontot, 6.3 pattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt, míg Williams hibátlan, 3-0-s hetet produkált a Clippersszel, neki pedig 28.0 pont és 4.7 gólpassz voltak a mutatói.

A végére pedig ezúttal az Oklahoma City kiscsatára, Paul George maradt, akitől azt kérdezték az újságírók, hogy bánja-e, hogy a Los Angeles Lakerst nevezte meg a csapatnak, amelyhez szívesen vette volna, ha elcserélték volna, mielőtt végül az OKC-hez postázta őt az Indiana Pacers. George annyit mondott erre, hogy abszolút nem bánja ezt - megkérdezték, hogy hol játszana szívesen, ő meg mondott egy várost, egyáltalán nem szorított senki fejéhez fegyvert, hogy akkor mindenképpen a Lakershez kell cserélni. PG szerint elég sok mindenkinek felteszik ezt a kérdést, hogy hol kosarazna szívesen, és a legtöbben a szülővárosuk együttesét válaszolják. Szerinte egyébként a Pacers és a Thunder cseréje win-win tranzakció volt, mindkét klub nyert vele, és ennek nagyon örül mindkét gárda miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus