Hírmorzsák 2018-01-03 (10:45)

Isaiah Thomas sem számított arra, hogy ennyire jó lesz az első meccsén - LeBron tudta, hogy szívélyes fogadtatásban részesíti Thomast a clevelandi közönség. Gregg Popovich az örökranglista 5. helyére lépett. Thomas megmagyarázta, hogy miért nem szeretné, hogy a Celtics ma este emlékezzen meg arra, amit a csapatnál tett. Irving szerint nagy szeretet fogja övezni Thomast Bostonban. Lou Williams a Charlotte elleni meccs félidejében rászállt a Clippers második ötösére, nagyon kiosztotta őket. Brook Lopez és Lonzo Ball is elkezdhettek edzeni, játékuk kérdéses ma este. Oladipo ma éjszaka sem játszik még. Steve Kerr szerint Draymond Greennek éreznie kell, hogy mikor kell visszavennie.

A napi statisztikával kezdjük, miután a San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich fellépett az edzők között az örökranglista 5. helyére 1176. alapszakaszban aratott sikerével - George Karlt előzte meg Popovich, Pat Riley pedig 34 győzelemmel van előtte a következő pozícióban.

A Cleveland Cavaliersnél elkezdte az idényt a nyáron megszerzett Isaiah Thomas, aki 19 perc alatt 17 pontot és 3 gólpasszt jegyzett, ráadásul +17-ben zárta a Portland TrailBlazers elleni meccset - Thomas a mérkőzés után el is mondta, hogy nem nagyon számított arra, hogy ilyen jól sikerül a bemutatkozása. A hátvédet nagy ováció fogadta a Quicken Loans Arenában, LeBron James pedig azt mondta, hogy abban az egyben biztos volt, hogy a nézők így köszöntik a pályán Thomast, aki nagyon vágyott is erre és meg is érdemli az elismerést.

Arról tegnap este írtunk, hogy Thomas azt kérte a Boston Celticstől, hogy ma este ne játszanak le neki semmiféle megemlékező videót. Többen félreértették a dolgot, be is szóltak a Cavs irányítójának twitteren, de az egyik illetőt kiosztotta Thomas, és ott magyarázatot adott arra, hogy miért nem akarja a dolgot - akkor szeretné, ha megemlékeznének arra, amit Bostonban csinált, ha pályára tud lépni, és ha majd a családja is jelen tud lenni, hogy kiélvezhessék azt a szeretetet, amit Boston és a klub közvetít majd feléjük. Ez egyébként februárban meg is történhet, más kérdés, hogy azon a Celtics-Cavs meccsen vonultatják vissza Paul Pierce mezét, kérdéses, hogy Thomasra mennyi figyelem hárul majd.

A Thomasszal ellentétes utat (Clevelandből Bostonba) bejáró Kyrie Irving azt nyilatkozta, hogy szerinte akár játszik Thomas ma este, akár nem, nagy szeretet fogja övezni Bostonban. Irving szerint elképesztő teljesítményeket pakolt le a parkettára Thomas a Celticsnél, tette ezt ráadásul folyamatosan, meccsről meccsre, ezzel bebetonozta a helyét a liga legjobbjai között.

A Los Angeles Clippersnél az utóbbi időben Lou Williams a vezér, a Charlotte Hornets ellen 40 ponttal és 8 gólpasszal jelentkezett a hátvéd, de nemcsak a pályán, hanem az öltözőben is csapata élére állt - a Clippers 14 pontos hátrányban is volt a második negyedben, és 30-13-ra kaptak ki ebben a felvonásban, ami után Williams nagyon leteremtette a második ötöst, amelynek ő is tagja volt. Maga az érintett annyit mondott erről, hogy az első félidőbeli gödröt saját maguknak ásták, de tudták, hol hibáztak - a cserék úgy léptek pályára, hogy nem álltak készen a játékra, és ebből bizony ő is kivette a részét. Doc Rivers vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy ő leginkább hallgatott, Williamsre bízta a beszédet, aki rendesen rászállt a második ötösre, hosszan kiosztotta őket, de folyamatosan a "mi" személyes névmást használta, amikor a felelősségről volt szó, ez pedig nagyon tetszett neki.

A város másik csapatánál, a Los Angeles Lakersnél Brook Lopez (jobb boka) és Lonzo Ball (bal váll) is elkezdhették az edzéseket - mindkettejük állapota day-to-day, kérdéses a játékuk ma este, az Oklahoma City Thunder ellen. Az Indiana Pacersnél Victor Oladipo még ma este is hiányozni fog térdsérülése miatt.

A végére pedig ezúttal a Golden State Warriors maradt, ahol az utóbbi időben Draymond Green megint rengeteg "büntetést" kap a játékvezetőktől. Steve Kerr vezetőedző annyit mondott erről Melissa Rohlinnak (San Jose Mercury News), hogy az a nehéz ebben a történetben, hogy nem szeretnék, ha Green passzív lenne - azt akarják, hogy ezer fokon égjen, hogy kiabáljon, hiszen a szenvedélyes játéka miatt annyira jó kosaras. Azt is hozzátette azonban a tréner, hogy van egy pont, ahol éreznie kell játékosának is, hogy vissza kell vennie - nem mehetnek mindig a ligához, egyszerűen Greennek éreznie kell, hogy mikor kell egy kicsit lenyugodnia, hol van az a határ, amit nem léphet át.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus