Hírmorzsák 2018-01-04 (11:00)

Irving úgy gondolta, hogy LeBron képviselői akarták elcseréltetni Clevelandből - szerinte nem akarta őt a Cavs, James szerint ez nem igaz. Dan Gilbert megkérte LeBront, hogy kötelezze el magát a Cavs mellett hosszútávra, James ezt nem tette meg. Westbrook szerint azzal győzik meg Paul George-ot, hogy maradjon a Thundernél, mikor megnyerik a bajnoki címet. Isaiah Thomas úgy érezte magát a Blazers elleni meccs előtt, mint egy újonc. Jae Crowdert az édesanyja halála miatt nem érintette olyan mélyen az elcserélése. Már senki nincs a Celticsnél azok közül, akik meggyőzték Horfordot, hogy igazoljon oda. A Pacers azt hitte, Brian Shaw volt a Lakers-tampering elkövetője George esetében.  Dwane Casey és Steve Kerr lettek december hónap edzői. Sérülések: LeVert (ágyékhúzódás), Baker (arccsonttörés). A Wizards egy embertől megvált. Már nem Kistehén a Mavs Kínában sem.

A tegnap este Jackie MacMullan (ESPN) cikkétől volt hangos, amely Kyrie Irving nyári csapatváltását és annak körülményeit ecsetelte. MacMullan azt írta, hogy Irving azt gondolta, hogy David Griffin júniusi távozása előtt LeBron James sleppje szorgalmazta azokat a cseretárgyalásokat, amikbe bekerült az ő neve is. Ezek között volt egy olyan háromcsapatos megbeszélés, amely alapján Irving és Channing Frye a Phoenix Sunshoz költöztek volna, cserébe pedig Eric Bledsoe és az Indiana Pacerstől Paul George érkeztek volna - a Suns nem adta fel az 1/4-et végül, jó eséllyel az ment volna a Pacershez. Liga- és csapatforrások is cáfolták, hogy Jamesék akarták volna ezt, ez Griffin "magánakciója" volt - érezte, hogy nem boldog Irving, és fel akart készülni arra az esetre, ha az irányító cserét kér, de miután neki mennie kellett, ez a szál elhalt, az ohióiak pedig a Pacers mellett a Denver Nuggets-cel kezdtek el tárgyalni. Irving annyit mondott csak, hogy szerinte semmit nem kell mondania - ő és a Cavs is tudják, hogy mi az igazság, az pedig nem számít, hogy mások mit mondanak. Azt is hozzátette Irving, hogy nem akarták őt Clevelandben - erről megkérdezték Jamest is, aki azt válaszolta, hogy ez abszolút nem igaz.

MacMullan cikkében az is benne van, hogy amikor a Boston Celtics felmerült, mint lehetséges cserepartner, akkor Dan Gilbert tulajdonos megkérte LeBront, hogy kötelezze el magát a Cavshez a 2017/18-as idényt követő időszakra is, de James ezt akkor nem tette meg.

Abban a bizonyos bostoni cserében került Clevelandbe Jae Crowder is, akit azonban egyáltalán nem rázott meg annyira a csapatváltás, mint amennyire saját bevallása szerint egy ilyen horderejű eseménynek kellene. Ennek oka egy sajnálatos dolog volt: pár órával később elhunyt Crowder édesanyja, és a kiscsatár el is mondta Gary Washburnnek (Boston Globe), hogy fejben és lélekben valahol teljesen máshol járt, éppen ezért nem ütötte meg annyira ez a csere, mint amennyire azt mások gondolták volna.

A Bostonnál egyébként már csak Terry Rozier és Marcus Smart van abból az állományból, amely nekifutott a 2016-os offszezonnak, mikor Al Horford úgy döntött, hogy a Celticsnél folytatja pályafutását, erről beszélt a center Chris Forsbergnek (ESPN). Horford elmondása szerint se Isaiah Thomas, se Crowder, se Kelly Olynyk - már senki nincs ott azok közül, akik meggyőzték, hogy igazoljon Bostonba. Nagyon tisztelte a srácokat, főleg miután a 2016-os PO-ban az Atlanta Hawks színeiben még ellenük lépett pályára a rájátszásban - lenyűgözte, hogy milyen keményen dolgoznak és játszanak. Thomas sokat beszélt vele azon a nyáron, mesélt neki a klub mellett a háttérben dolgozókról, a városról és a szurkolókról is. Nagyon várta már, hogy együtt játszhasson az irányítóval, akit fantasztikus játékosnak tart, és hihetetlen előző idénye volt.

A megemlített Isaiah Thomas ma hajnalban nem lépett pályára Bostonban, miután egy nappal korábban, a Portland TrailBlazers ellen kezdte meg a szezont. A Cavs játékmestere Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) elárulta, hogy nem tudott aludni előző éjszaka - nagyon fontos momentum volt ez számára, hogy pályára tudott lépni új csapatában, egy új csarnokban. Nem tudta, mire számítson, milyen egy NBA pályán lenni, mintha megint újonc lett volna. Hét hónapig nem tudott játszani, nem volt semmiféle ritmusa, aztán a mérkőzés napjára csak megtalálta - rozsdás még, de jól és kényelmesen érezte magát, és amint elvállalta az első dobást, megint minden olyan normálisnak tűnt számára is. Az irányító egyébként 20-22 perces limiten lesz eleinte, de elmondása szerint nagy motivációt jelent számára, hogy megmutassa, át tudja lépni a határait - tudja, hogy tud még sokkal jobban is játszani, és be is akarja ezt bizonyítani a későbbiek során.

Van egy másik vezérfonal is az NBA-ben, ez pedig a Los Angeles Lakers potenciális nyári igazolásai - LeBront is sokszor emlegetik ezzel kapcsolatban, de Paul George-ot is, és miután az Oklahoma City Thunder ma hajnalban a Lakers vendége volt, természetesen megint előkerült ez a téma. Russell Westbrooktól megkérdezték, hogy mivel próbálja majd a nyár folyamán meggyőzni George-ot arról, hogy hosszabbítson az OKC-nél, amire azt mondta, hogy az lesz a meggyőzés, amikor megnyerik a bajnoki címet, aztán mutasson valaki ennél jobbat.

Ehhez a George-Lakers témakörhöz kapcsolódik az is, hogy Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a Pacers úgy gondolta, hogy Brian Shaw volt a tampering elkövetője. Mint ismert, vizsgálták és meg is büntették a Lakerst anno azért, mert megkörnyékezte George-ot, aki az Indiana igazolt játékosa volt - ez az NBA-ben tilos, de Magic Johnson egyik TV-s megjelenése miatt róttak ki büntit az aranysárga-lilákra, nem Shaw miatt, pedig az ő kapcsolatukat is vizsgálták, de nem találtak semmi szabálytalant benne. Shaw és George egyébként a Pacersnél dolgoztak együtt a korábbiak során, kitűnő viszonyban vannak.

Tegnap este kiosztották a hónap edzője díjakat decemberre - keleten a Toronto Raptors mestere, Dwane Casey, nyugaton pedig a Golden State Warriors trénere, Steve Kerr lettek a befutók. A Raptors a főcsoportja (11-3), a Warriors pedig a liga (13-2) legjobb mérlegét hozta ebben az időszakban - az oaklandiek átlagban 9.3, a kanadaiak pedig 8.6 ponttal múlták felül ellenfeleiket a naptári év utolsó hónapjában, ez az első két helyre volt jó ebben az időszakban.

Sérülések is vannak. A Brooklyn Netsnél Caris LeVert ágyékhúzódása miatt nem játszott ma hajnalban - azt nem tudni, hogy pontosan mekkora is a gond, mennyit kell kihagynia. A New York Knicksnél Ron Baker arccsonttörést szenvedett a New Orleans Pelicans ellen, mikor megpróbálta "blokkolni"/megzavarni a levegőben Anthony Davist, de kapott egy könyököst.

A Washington Wizards kitette keretéből a two-way szerződéssel rendelkező Mike Youngot.

A végére pedig a Dallas Mavericks maradt, amelynek megváltozott a kínai piacon a neve: eddig Little Cow-ként ismerték őket, mostantól azonban a Lone Ranger Heroes néven futnak majd - Kistehénről váltottak a valamivel magasztosabb Magányos Hősök titulusra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus