Hírmorzsák 2018-01-04 (21:45)

Paul George szerint nem kell bajnoki címet nyernie a Thundernek ahhoz, hogy maradjon a nyáron az együttesnél - Duranttel beszélt az OKC-ről a nyáron, de a Westbrookkal való kapcsolatát nem firtatta, saját maga akarta megismerni a regnáló MVP-t. Kuzma szerint önzőek és puhányak voltak az Oklahoma City ellen, a Lakershez méltatlan teljesítményt nyújtottak. Durant és Draymond Green szerint nemcsak a Rocketsre készülnek, hanem több más együttes ellen is. Durant ma este nem játszik a Houston ellen (vádli). A Spurs nagyon szerette volna megszerezni Irvinget a nyáron. LeBron figyeli más csapatok fejlődését is, de a saját klubjával törődik leginkább - akkor tudja megmondani, hogy mire képesek, ha Isaiah Thomas folyamatosan tud játszani. Porzingis fáradt. A Knicks le akarja igazolni Trey Burke-öt. Megvan Westbrook első signature cipője.

Ma délelőtt volt arról szó, hogy Russell Westbrook szerint azzal próbálják meg meggyőzni Paul George-ot, hogy hosszabbítson az Oklahoma City Thunderrel, hogy bajnoki címet nyernek. George azt nyilatkozta, hogy sok mindent át kell gondolnia majd a nyáron, nagyon fontos off-szezon elé néz, de ha úgy érzi, hogy elindultak a jó irányba, ha van mire alapozniuk a jövőben is, ha egyre inkább megközelítik a liga legjobb csapatait, akkor teljesen értelmetlen lépés lenne a szempontjából, ha elhagyná az együttest. Nagyon is jól tudja, hogy még egy éve sincsenek együtt, és egyre jobb kosárlabdát játszanak, úgyhogy egyáltalán nem jelenti ki, hogy ha nincs meg a bajnoki cím, akkor távozik - sokkal fontosabb, hogy milyen fejlődési görbét ír le a Thunder, vagy hogy hol fognak járni a szezon végére.

George Royce Youngnak (ESPN) arról is beszélt, hogy mielőtt az OKC-hez érkezett volna, nagyon sokat nézte azt, hogyan játszott együtt Westbrook és Kevin Durant, a Golden State Warriors kiscsatárával pedig beszélt is a Thunderről, de a Westbrookkal való kapcsolatáról nem esett szó. PG szerint ami kettejük között volt, az rájuk tartozik - elég hosszú volt a közös múltjuk, és egyáltalán nem is akarta tudni, hogy volt-e gond kettejük között vagy sem, és ha igen, akkor mi volt ennek az alapja, mert úgy érezte, nem rá tartozik, és nem is kell, hogy véleménye legyen a dologról. Ez egy új kezdet volt számára, és szeretett volna Westbrookkal is teljesen tiszta lapot nyitni - saját maga akarta megismerni az irányítót, és a saját tapasztalatai alapján akart véleményt alkotni, márpedig szerinte egészen hihetetlen csapattárs a regnáló MVP.

A Thunder egyébként annak a Los Angeles Lakersnek a vendége volt ma hajnalban, amelyet a legnagyobb esélyesnek tartanak arra, hogy a nyáron megszerezze George szolgálatait, amennyiben lelép jelenlegi csapatától, az OKC azonban kiütéses győzelmet aratott végül. A Lakers újonca, Kyle Kuzma azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy feladták, ez világosan látszódott, hiszen folyamatosan kapták a könnyebbnél könnyebb kosarakat - semmiféle ellenállást nem tanusítottak támadásban és védekezésben sem. Amikor ráadásul ellenfelük bekeményített, egyedül akarta mindenki megoldani a dolgokat, ezt pedig nem lehet megtenni ebben a ligában - amikor hátrányba kerültek, önzőek lettek, védekezésben szétestek, a Thunder meg kivégezte őket. Kuzma szerint az elmúlt két meccstől eltekintve harcoltak, küzdöttek, de az Oklahoma City elleni mérkőzésen 5 lépést tettek hátra - valamit változtatniuk kell. Azt is elmondta a kifejezetten jó újoncidényt futó játékos, hogy még csak pár hónapja Lakers-játékos, de ez a teljesítmény méltatlan volt a klubhoz.

Ha már szóba került Durant, akkor itt térjünk rá egy másik témára - hetekkel ezelőtt a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey azt nyilatkozta, hogy csak a Warriors és az ő legyőzésük lebeg a Rockets szeme előtt. Ezzel kapcsolatban KD a két gárda ma éjszakai, egymás elleni mérkőzése előtt azt nyilatkozta Chris Haynesnek (ESPN), hogy egyáltalán nem akar tiszteletlen lenni, de ők nem úgy állnak neki minden nap a munkának, hogy csak a Houstonra gondolnának közben - tudják, mennyire jó csapatot alkotnak a texasiak, és hogy ott lesznek majd a végelszámolásnál, bajnoki címért fognak küzdeni több más gárdával együtt, de egyelőre csak saját magukkal foglalkoznak. Draymond Green annyit tett ehhez hozzá, hogy bárkitől ki lehet kapni, mindenki veszélyes. Durant kiemelte a San Antonio Spurst, a Boston Celticset, a Cleveland Cavalierst, a Thundert, de még a Minnesota Timberwolvest is, mint nagyon kemény csapatokat. Green elmondta, hogy tiszteli, amilyen húzásokat csinált a Rockets a nyáron, hiszen ha valaki nem a bajnoki címért játszik, akkor miért tenné? A Warriors a címvédő, úgyhogy érthetőnek gondolja a Houston részéről, hogy ellenük építkeznek, de az alapszakasz 39. meccse előtt nem fogja azt mondani, hogy de nagyon le kell győzniük a Rocketset, mert őket ellenük rakták össze. Ez is csak egy mérkőzés lesz, ahol javulni, fejlődni szeretnének, ahogy az összes többi találkozón.

Durant egyébként nem fog játszani este, a jobb vádlija meghúzódott a Dallas Mavericks ellen. Emellett még egy hír tartozik hozzá: 3 millió dollárt adományozott Alma Materének, a Texas egyetemnek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a San Antonio Spurs nagyon szerette volna megszerezni Kyrie Irvinget, mikor nyilvánossá vált, hogy cserét kért a Cavstől.

A Cleveland ikonja, LeBron James a ma hajnali, Bostontól elszenvedett 102-88-as vereség után azt mondta, hogy mindig is odafigyel más csapatok fejlődésére, de sokkal jobban érdekli az, hogy a saját csapata hogyan tud és hogyan fog előrelépni, ez szerinte fontosabb. LeBron kiemelte a Washington Wizardsot és a Celticset, a Miami Heat is folyamatosan próbál javulni, a Toronto Raptors pedig szerinte kitűnően kosárlabdázik - James úgy érzi, hogy elég erős kelet ebben az idényben, ők pedig egyelőre nem játszanak jól. Majd kiderül, hogyan tovább, de még egyszer elmondta, hogy természetesen a konkurenciát is figyeli az ember folyamatosan. LeBron a Cavsről azt mondta, hogy nem tudja, mire lehetnek képesek, amíg Isaiah Thomas nem játszik folyamatosan - azt tudták, hogy most nem fog pályára lépni, ez senkinek nem volt meglepetés, de majd ha Tristan Thompson visszatér, és Thomas is rendszeresen, back-to-backeken is tud majd szerepelni, és nagyobb terhet is rá tudnak rakni, akkor fogják látni, hogy pontosan milyen lehetőségek vannak a jelenlegi állományban.

A New York Knicks sztárja, Kristaps Porzingis a ma hajnali, Washington Wizards elleni 121-103-as vereség után azt nyilatkozta, hogy egyszerűen fáradt - most van egy napja kipihenni magát, összeszedni az energiáit, és megpróbálni a csapatot is felrázni. A lett sztár novemberben még 24.1-es PER-t ért el, decemberben már csak 19.7-es statisztikát hozott ilyen tekintetben, januárban pedig egyelőre 5.4-es mutatója van. Porzingis azt is hozzátette egyébként, hogy nem akar kifogásokat keresni, de a back-to-back mindig sokkal fárasztóbb, mint egy sima összecsapás, és ez ütközött ki rajtuk - ráadásul nemcsak fizikálisan, de mentálisan is nehéz ilyenkor. Ellenfelüknek három szabadnapja volt, frissek voltak, míg ők nem, a második félidőre teljesen elkészültek az erejükkel.

Szintén a Knickshez kapcolódik, hogy Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint a csapat Trey Burke leigazolásán gondolkodik - nyáron már megtették ezt egyszer, de októberben kirakták a keretből, azóta a G-Ligás fiókcsapatnál, a Westchester Knicksben pattogtat, decemberre pedig a hónap játékosának választották, miután 29.7 pontot átlagolt, csapata pedig 9-4-es mérleget produkált ebben a szakaszban. A Knicksnek egyébként szabadlistára kell tennie valakit ahhoz, hogy le tudják igazolni Burke-öt, aki nemrég azt nyilatkozta az nba.com munkatársának, hogy még mindig úgy gondolja, hogy a világ egyik legjobb scorere - szerinte ilyen mentalitással kell hozzáállnia a játékhoz. Mindenkinek joga van a véleményéhez, de úgy érzi, hogy ha megkapja a lehetőséget, akkor győzelmekhez tud segíteni egy NBA együttest is.

A végére pedig Russell Westbrook első signature cipői maradtak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus