Hírmorzsák 2018-01-08 (12:45)

Kawhi Leonard bal vállában részleges szakadás van. Manu Ginobili történelmet írt. Paul George szerint Lonzo Ball minden idők egyik legjobb 20 éves játékosa. Úgy tűnik, Isaiah Thomas kibékült Danny Ainge-dzsel. Dwight Howard szerint senkit nem érdekelt, hogy a Lakersnél elszakadt labrummal játszott. Lillard és McCollum is kiálltak Terry Stotts mellett. Kilpatrick marad a Bucksnál, Bolomboy nem.

A San Antonio Spursszel kezdjük a mai morzsát. Egyrészt arról már volt szó tegnap este, hogy Kawhi Leonardnak most vállsérülése van. Gregg Popovich elmondása szerint van egy részleges szakadás sztárjuk bal vállában, de úgy számolnak, hogy nem túl súlyos a dolog, és nem kell kihagynia sokat a kiscsatárnak - Michael C. Wright (ESPN) úgy tudja, hogy a Spurs abban reménykedik, hogy már csütörtök éjszaka, a Los Angeles Lakers ellen bevethető lesz Leonard.

Másrészt Manu Ginobili történelmet írt - tegnap délután volt arról szó, hogy Vince Carter mellett ő az egyetlen, aki 40 éves kora fölött a kispadról beszállva eljutott legalább 20 pontig. Ma hajnalban, a Portland TrailBlazers ellen megismételte ugyanezt, ezzel az egyetlen játékos lett, aki a fenti kategóriát egynél többször is kimerítette. Az argentin dobóhátvéd emellett a hatodik játékos lett, aki elérte a 26 pontot 40 éves korát követően - Michael Jordan, Karl Malone, Kareem Abdul-Jabbar, John Stockton és Robert Parish után sikerült neki mindez.

A Portland TrailBlazersnél egyelőre felemás az összkép annak ellenére is, hogy PO-helyen állnak, mert láthatóan vannak gondjaik. A gárda sztárja, Damian Lillard Jason Quicknek (NBC Sports Northwest) elmondta, hogy abszolút kiállnak az edzőjük mellett, az egész játékoskeret egyhangú támogatását élvezi Terry Stotts, aki egy nagyszerű ember, és akármilyen problémájuk is van, az nem a tréner hibája. CJ McCollum hozzátette, hogy rengeteget van együtt a társaival, sokszor járnak el együtt vacsorázni, átmennek egymáshoz, és többet vannak egymás körül, mint a családjukkal - ha már nem hinnének páran Stottsban, arról tudna, de továbbra is bíznak mesterükben.

A Milwaukee Bucks garantálja Sean Kilpatrick szerződését a teljes idényre, megtartják tehát a hátvédet, és a two-way kontraktusából rendes NBA szerződést csinálnak - Joel Bolomboy-t tették ki a keretből ennek érdekében. Kilpatrick 5 meccsen 9 perc alatt 5.2 pontot és 1.4 pattanót átlagol.

A végére térjünk még ki egy kicsit három múlt heti nyilatkozatra. Egyrészt az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Paul George a Los Angeles Lakers újonc irányítóját, Lonzo Ballt dicsérte még a két gárda egymás elleni mérkőzése előtt. George szerint nagyon jó benyomást tett rá Ball - szerinte azért kezdik ki sokan a játékmestert, mert nem hoz lenyűgöző számokat. Képes ugyan erre egy-két alkalommal, de még nem ilyen kaliberű kosaras, azt is hozzátette viszont George, hogy Ball a saját korához képest minden idők egyik legjobbja. A megfelelő módon kosárlabdázik, úgy hozza helyzetbe a többieket, hogy az gólpasszban nem látszik meg nála, de kiválóan mozgat és irányít egy egész rendszert.

Az aranysárga-lilák a Charlotte Hornets-cel is találkoztak, Dwight Howard pedig visszatért egykori csapatához - mint ismert, óriási várakozásokkal érkezett anno a Lakershez, de annak a szezonnak hatalmas csalódást lett végül a vége. Howard azt nyilatkozta, hogy szerinte elég jól játszott ahhoz képest, hogy egy hátműtétből tért vissza, és elszakadt a labrumja is, ami szerinte senkit nem érdekelt. Azt is hozzátette, hogy nem foglalkozik már a Lakers-drukkerekkel, majd túllépnek egyszer azon az időszakon is.

A Boston Celtics - Cleveland Cavaliers mérkőzés előtt pedig Isaiah Thomast kérdezték arról, nézi-e még volt csapatát, amire azt válaszolta, hogy természetesen, rengeteget - imádja Brad Stevenst, Terry Roziert, az edzői stábot, még Marcus Smartot is, pedig állandóan floppol. Egyáltalán nem haragszik rájuk, csak Danny Ainge-re, hogy nem küldött neki karácsonyi üdvözlőlapot. Arra a kérdésre, hogy megbocsájtott-e neki, azt válaszolta, hogy a mérkőzés előtti napon ráírt Ainge, úgyhogy rendben vannak - úgy tűnik, elásták a csatabárdot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus