Hírmorzsák 2018-01-08 (21:30)

Clarksont már most is árulja a Lakers, vihető Larry Nance Jr. és Randle is. Mirotic érdeklődését felkeltette a Jazz. Tyreke Evansért első körös picket akar a Memphis. A Hawks árulja a veteránjait. A Pistons megkereste a Magicet Evan Fournier miatt. Egyelőre lassan csordogálnak a dolgok a cserepiacon. DeRozan és Curry lettek a hét játékosai. Durant ma éjszaka sem játszik, Mirotic szereplése erősen kérdéses, D'Angelo Russell viszont közel a visszatéréshez. Harden vezeti a PER-listát, Curry már a negyedik. Megvált egyik játékosától a Pelicans. Új ember érkezhet hamarosan a Lakershez.

Cserepletykákkal kezdünk, van ugyanis bőven belőlük, miután egy hónap múlva trade deadline van, ennek apropójából Adrian Wojnarowski (ESPN) írt egy hosszabb cikket. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Chicago Bulls erőcsatárát, Nikola Miroticot a Utah Jazz érdekli, mert Quin Snyder arról híres, hogy maximalizálja játékosai tudását támadásban. A spanyol-montenegrói magasembert nem lehet cserélni január 15-ig, és utána is csak az ő engedélyével, mivel no-trade vétójoga van - egyébként ma éjszakai játéka erősen kérdéses a Houston Rockets ellen, miután vírusos gyomorfertőzése van.

A Los Angeles Lakershez két hír is tartozik. Egyrészt az, hogy bár Jordan Clarksont csak az idény végén akarták elcserélni, most úgy tűnik, hogy mindkét fél azt szeretné, ha inkább előbb találnának új állomáshelyet a hátvédnek, mint később - az ő elmozdítására azért van szükség, hogy nyáron le tudjon igazolni akár két nagy nevet is az aranysárga-lila alakulat. Clarkson mellett Larry Nance Jr.-t és Julius Randle-t is elérhetővé tette a gárda. Másrészt ha ma lekerül waiverről, akkor Jamil Wilson leigazolására a Lakers a legnagyobb esélyes, 10 napos szerződést akarnak neki adni.

A Memphis Grizzlies elsőkörös picket akar Tyreke Evansért - a dolgot nehezíti, hogy Evans bármilyen jól is játszik, lejáró szerződéssel rendelkezik, egy fél évnyi bérletért pedig nehéz behúzni ilyen ellenértéket.

Az Atlanta Hawksnál Kent Bazemore, Marco Belinelli és Ersan Ilyasova is létszám felettivé vált - természetesen fiatalok és draftjogok kellenek az újjáépülőben lévő Hawksnak.

Wojnarowski úgy tudja, hogy a Detroit Pistons megkereste az Orlando Magicet, Evan Fournier-t szeretnék megszerezni - az nem ismert, hogy milyen stádiumba jutottak el a tárgyalások, mennyire volt komoly a beszélgetés a két fél között, vagy hogy mennyi esély van arra, hogy ebből lesz-e bármi, de a hírek szerint Reggie Jackson újabb sérülése nem könnyíti a megegyezést, mert jó eséllyel az ő szerződését be kell dobni a tranzakcióba, hogy pénzügyileg is megfeleljen a csere.

Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolódik, hogy egy meg nem nevezett GM azt nyilatkozta Wojnarowskinak, hogy elég langyosan csordogálnak még a dolgok a piacon, nem nagyon van mozgás és komoly érdeklődés - senki nem akar kétségbeesetten a PO-ba kerülni, a tankoló csapatok pedig túl sokat kérnek egyelőre. DeAndre Jordan neve merült fel, mint az egyik legnagyobb név, aki "gazdát" cserélhet a deadline előtt - róla annyit mondott a GM, hogy kiváló játékos, csak nem biztos, hogy bárki úgy gondolja a ligában, hogy majd ő lesz az az ember, aki miatt jelentősen jobb eredményt érhet el a csapat, vagy bajnokesélyes lehet. A szakvezető szerint azért sem nagyon akarnak pickeket adni a klubok, mert senki nem akar a Brooklyn Nets sorsára jutni.

A hét játékosai a Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan és a Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry lettek. A kanadai alakulat 3-0-s héten van túl, ami alatt 35.7 pontot, 4.7 pattanót, 6.0 gólpasszt és 2.0 szerzett labdát átlagolt DeRozan. A bajnok szintén 3-0-s hetet futott, irányítójuk pedig 35.3 pontos, 6.7 pattanós, 5.3 gólpasszos, 1.7 szerzett labdás mutatókkal tért vissza sérülését követően.

A Golden State másik nagy sztárja, Kevin Durant ma sem játszik vádlisérülése miatt. A Brooklyn Netsnél D'Angelo Russell a G-Ligás együtteshez csatlakozott, hogy velük tréningezhessen - a bal térdét műtötték november közepén, de úgy tűnik, hogy közel van a visszatéréshez Russell.

Kijöttek a heti statisztikák. A PER-listát James Harden (30.5) vezeti Giannis Antetokounmpo (30.4) és LeBron James (30.2) előtt - Steph Curry (28.8) már a negyedik, a gyengébb szezonkezdet után Russell Westbrook is már a legjobb 10 között van, a Top25-öt pedig ezen a linken találjátok. 

A New Orleans Pelicans kitette keretéből Jalen Jonest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus