Hírmorzsák 2018-01-09 (12:45)

DeRozan az első együtt töltött idényükben egy szót sem beszélt Lowry-val - ha 2013-ban elcserélték volna az irányítót a Knickshez, ő is cserét kért volna. A Thunder Paul George-ot, a Pelicans pedig Cousinst nem akarja elcserélni. Isaiah Thomas szerint sokszor szerez labdát azzal a mozdulattal, amivel kiütötte Wigginst - Tyronn Lue szerint nem kellett volna kiállítani Thomast. LeBron negatív karriercsúcsot állított fel, de nem nagyon érdekli. Karl-Anthony Towns úgy akart játszani mindig, mint Magic Johnson - fontosabbnak tartja a kosárlabdánál, hogy a pályán kívül segítsen. Draymond Green 25.000 dolláros büntetést kapott. Lowry háta megsérült. KCP újra elhagyhatja Kaliforniát. Zach LaVine már windmill és lábközötti zsákolásokat gyakorol. Jamil Wilson a Lakersnél. Trey Burke és a Knicks komoly tárgyalásokat folytatnak.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan Adrian Wojnarowski (ESPN) podcastjének vendége volt, ahol az is szóba került többek között, hogy nem volt ám túl jóban Kyle Lowry-val első együtt töltött szezonjukban. DeRozan elmesélte, hogy abban az idényben egy szót sem szóltak egymáshoz - egyáltalán nem beszélgettek, nem jártak el együtt sehova, még csak együtt sem ettek, nem egymás mellett ültek, de még csak az irányító telefonszáma sem volt meg neki.

A következő szezonban volt egy óriási feltámadásuk (7-12-vel kezdték az idényt, elcserélték Rudy Gay-t, és onnantól kezdve szárnyaltak), és az hozta össze őket, onnantól kezdve vannak ilyen jó viszonyban. Abban a bizonyos 2013/14-es idényben egyébként Lowry nagyon közel állt ahhoz, hogy a New York Knickshez cseréljék (James Dolan mondta vissza azt az üzletet), olyan közel, hogy már búcsúzkodott is a társaitól. DeRozan Wojnarowskinak elárulta, hogy ha Lowry-t akkor New Yorkba postázzák, ő is cserét kért volna, mert nem akart azok közé a játékosok közé tartozni, akik sosem játszanak a PO-ban. Amikor megvolt a Gay-csere, akkor nagyon összekapták magukat - DeRozan szerint mindenki tudta, hogy vagy ez lesz, vagy teljesen szétesnek.

Ide kapcsolható, hogy Lowry ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen hátsérülést szenvedett - egyelőre ennek súlyosságáról nem tudni pontosat.

Lesz két visszatérő is a közeljövőben. A Los Angeles Lakersnél Kentavious Caldwell-Pope próbaideje lejárt, amit még a nyári gyorshajtásáért kapott, így a továbbiakban utazhat idegenbe is az együttessel, elhagyhatja Kalifornia államot. A Chicago Bullsnál Kris Dunn tegnap azt mondta a riportereknek, hogy Zach LaVine nagyon közel van szerinte a visszatéréshez - már windmilljei és láb közötti zsákolásai vannak, úgyhogy meg is kérdezte tőle, hogy játszani fog-e ma hajnalban. Dunn azt is elmondta, hogy szerinte LaVine nem önző játékos, azokat a dobásokat vállalja el, mikor üres helyzetből próbálkozhat, de ha látja, hogy más jobb helyzetben van nála, akkor passzol.

A mai Visszajátszásban már láthattátok, hogy Isaiah Thomas egy "szárítókötéllel" állította meg Andrew Wigginst, amiért ki is szórták a meccsről. A mérkőzést követően a Cleveland Cavaliers irányítója azt nyilatkozta, hogy elég sokszor szerzett már ezzel a mozdulattal labdát - most nyakon találta Wigginst, de elnézést kért tőle azonnal, mert nem szándékosan tette, és örül, hogy jól van ellenfele. Tyronn Lue vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte nem kellett volna kiállítani Thomast.

Ugyancsak a Cavshez kapcsolható, hogy LeBron James 1101. alapszakasz meccsén pályafutása leggyengébb plus-minus mutatójával, -39-cel zárta a Minnesota Timberwolves elleni találkozót. James a meccs után elmondta, hogy abszolút nem érdekli ez a statisztika, mert korábban volt már olyan, hogy nyertek úgy meccset, hogy negatívban zárt, szóval egyáltalán nem számít ez neki.

A Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns Jerry Zgodával (Star Tribune) beszélgetett, ahol előkerült, hogy az édesapjával előbb az irányítói képességek javítására edzettek, csak aztán jöttek a centermozgások. KAT elmondása szerint kisebb korában mindig mindenki meg akarta neki mondani, hogyan kosarazzon, és az soha nem az volt, ahogy ő szeretett volna játszani. A palánknak háttal végzett centermunka nem neki való, ő sokkal inkább olyan akart lenni, mint Magic Johnson, aki a magassága ellenére irányított. A center azt is elmondta, hogy bajnok akar lenni, többször is, de leginkább arra szeretné használni a kosárlabdát, hogy másoknak segíthessen. Azt akarja, hogy elmondhassa magáról, hogy több mindent tett a pályán kívül, mint a pályán, és ha ezt eléri, akkor úgy érzi, büszke lehet majd magára és arra, ahogyan befejezte ezt a játékot.

A liga 25.000 dollárra büntette a Golden State Warriors magasemberét, Draymond Greent, miután nyíltan kritizálta a játékvezetést - erről vasárnap este olvashattatok bővebben.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet kiemelni, hogy a net ratingban (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) most is ők vezetik a ligát (+9.8), a Toronto Raptors (+8.2) azonban feljött mögéjük a második helyre, megelőzték a Houston Rocketset (+7.7) - a teljes listát ezen a linken eléritek!

A korábban már említett Adrian Wojnarowski jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder továbbra is tartja magát ahhoz, hogy végigjátsszák az idényt Paul George-dzsal - mint ismert, a nyáron cseréltek érte, de lejáró szerződése van. A hírek szerint a Thunder jó benyomást tett a kiscsatárra, de a következő off-szezonban továbbra is a Los Angeles Lakers a legesélyesebb arra, hogy leszerződtessék. Ugyanez a helyzet egyébként a New Orleans Pelicansszel és DeMarcus Cousinsszal is - Dell Dempsék sem akarják elcserélni sztárjukat, akit nem egészen egy éve szereztek a Sacramento Kingstől, de aki George-hoz hasonlóan szintén szabadügynök lesz a nyár folyamán.

Maradjunk még a Lakersnél, ha már szóba kerültek: a Clipperstől Jamil Wilson lekerült a szabadlistáról, így kapott is egy 10 napos kontraktust az aranysárga-liláktól - tegnap este volt már erről szó, hogy ők a legesélyesebbek.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) megerősítette azokat a híreket, amik már hallhatóak voltak korábban is: a New York Knicks komoly tárgyalásokat folytat a G-Ligás együttesüknél, a Westchester Knicksnél kiválóan játszó Trey Burke-kel. Burke jó eséllyel nem vesz részt a hamarosan megrendezésre kerülő G-League Showcase-en, még a hétvégén megegyezhet vele a Knicks.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus