Hírmorzsák 2018-01-10 (11:00)

A Raptors-Heat után DeMar DeRozan és Goran Dragic is összeszólalkoztak, erről beszéltek mindketten (videó). Lonzo Ball Lamar Odom nyomdokaiba lépett. Aaron Gordon kikerült a Magic kezdőjéből. Carmelo Anthony szerint rengeteget változott a játékvezetők és a játékosok kapcsolata az elmúlt 15 évben - az okokról és arról is beszélt Melo, hogy ez miben mutatkozik meg. Új játékos a Pelicansnél.

Azt a mai Visszajátszásban láthattátok már, hogy volt egy kis pitty-putty a Toronto Raptors - Miami Heat összecsapáson Serge Ibaka és James Johnson között, mindkét magasembert kiállították. A lefújás után megtalálta egymást DeMar DeRozan és Goran Dragic is, amiből lett egy kisebb perpatvar, de még azelőtt szétszedték őket, hogy túl nagy összetűzés lehetett volna a dologból. DeRozant kérdezték, hogy mi történt, amire azt mondta, hogy szerinte Dragic azt hihette, hogy a potenciális győztes dobása után meg akarta őt ütni. Neki semmi gondja nem volt addig, amíg meg nem látta, hogy nézi és ahogyan nézi őt Dragic, erről pedig inkább a szlovént kellene megkérdezni. A Heat játékmestere azt mondta, hogy semmi nem történt, volt egy kis szóváltás közöttük, de semmi komoly.

A Los Angeles Lakers újonc irányítója, Lonzo Ball 2008 és Lamar Odom óta az első Lakers játékos, aki úgy szerzett dupla-duplát, hogy abban nem voltak benne a pontok - Ball 11 gólpasszt és 11 pattanót jegyzett 5 pont (2/10 mezőny, 1/7 tripla) és 5 szerzett labda mellett a Sacramento Kings ellen, Odom pedig ugyanígy 11-11 pattanóval és gólpasszal zárt 2 pont mellett anno a Minnesota Timberwolveszal szemben.

Az Orlando Magicnél Aaron Gordon nem kezdett ma hajnalban, a Dallas Mavericks ellen, mert megsértette a csapat szabályzatát - Josh Robbins (Orlando Sentinel) úgy tudja, hogy Gordon az előző nap lekéste a csapat gépét.

A játékvezetők nagyon központi szerepbe kerültek az utóbbi időben, és Carmelo Anthony is róluk beszélt Royce Youngnak (ESPN). Az Oklahoma City Thunder sztárja elmondta, hogy rengeteget változott a liga az elmúlt 15 évben, mióta ő elkezdte NBA pályafutását - anno megvolt a közös hang a sporik és a játékosok között, előbbiek mindig engedték, hogy a kosarasok kiengedjék a gőzt, aztán megvolt az a pont, amikor odamentek, hogy ennyi elég volt, tovább kell lépni. Melo szerint manapság nagyon hamar jönnek a büntetések - ha valakire rossz szemmel néznek, ha egy rossz szót szólnak, azonnal jön a technikai. Anthony úgy gondolja, óriási különbség van a játékosok és a bírók viszonyában ahhoz képest, ami 15 éve volt, és az a legnagyobb differencia, hogy egyáltalán nem kommunikál egymással a két oldal. Megkérdezte tőle Young azt is, hogy szerinte mi miatt változott a két érintett tábor kapcsolata, amire annyit mondott Melo, hogy szerinte ez a játék változásával járt együtt - sok volt a szabályváltoztatás, felgyorsult a játék, így nincs ideje a játékvezetőknek kapcsolatokat kiépíteni, mint korábban.

A New Orleans Pelicans 10 napos szerződést ad DeAndre Ligginsnek - a swingmant vasárnap tette ki keretéből a Milwaukee Bucks.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus