Hírmorzsák 2018-01-10 (21:30)

Beal nem kuncsorog All-Star szavazatokért. A Warriors már most azt tervezi, hogyan szerzi meg Anthony Davist? Durant beszélt arról, hogy LeBron, Jordan, Kobe és Wilt után az ötödik játékos lehet, aki 30 éves kora előtt eléri a 20.000 pontot. Myles Turner legalább két meccset kihagy (könyök). Isaiah Thomast 20.000 dollárra büntették a Wigginsen bemutatott szárítókötél miatt. Ibaka úgy érzi, nem érdemel eltiltást a ma hajnali bunyójáért. Favors (is) menne Miroticért a Bullshoz. Zubac több játékidőre számított - beszélt arról, mit kért tőle a Lakers, miben fejlődjön. A Heat elcseréli valamelyik nagy szerződését a deadline előtt? Winslow a Miami Jahlil Okaforja? A floridaiak Goran Dragicot biztosan nem mozdítják.

Ma délelőtt az egyik, most a másik bunyóval kezdünk a Toronto Raptors - Miami Heat összecsapásról. Mint láthattátok már a ma reggeli Visszajátszásban, Serge Ibaka és James Johnson összeakadtak, ki is állították mindkettejüket, Ibaka pedig a találkozó után mondta el gondolatait a dologról. A spanyol-kongói elmondása szerint mindketten fizikálisak voltak, de egy kicsit túlpörögték a dolgot - ő mindent megtett, hogy ne arcon üsse Johnsont, hiába szállt el az agya, mert tudta, hogy az 2-3 meccses eltiltást is jelenthet. Azt tudta, hogy mivel meglegyintették egymást, ezért ki fogják állítani mindkettejüket, de reményei szerint a liga is látta, hogy nem arcon ütötte Johnsont, és nem érdemel eltiltást.

Zach Lowe (ESPN) írt egy hosszabb cikket a Miami Heatről, amelyben van több info is a csapatról. Lowe forrásai szerint Pat Riley-ék aktívak lesznek a deadline előtt - állítólag szeretnének elcserélni egyet vagy többet a nagy szerződéseik közül, ebben nagyon bíznak is, hogy sikerülni fog, de a rivális csapatok azért szkeptikusak ezzel kapcsolatban. Az egyik édesítő lehetne egy cserében Justise Winslow, viszont őt a többi együttesnél úgy nevezik, hogy a Miami Jahlil Okaforja - neki sem nagyon sikerült eddig bizonyítania az NBA-ben, igaz, a Heat nem is akar még tőle szabadulni, ahogy a Philadelphia Sixers akart Okafortól. Lowe azt is megírta, hogy Goran Dragic mozdítását megfontolni sem nagyon akarják Riley-ék.

A napokban többször is szó volt már az egyre szebben körvonalazódó Nikola Mirotic - Utah Jazz házasságról - Tony Jones (Salt Lake Tribune) értesülései szerint Derrick Favors is szóba került, mint a Miroticért a Chicago Bullshoz küldendő csomag része.

Az Indiana Pacers centere, Myles Turner legalább két mérkőzést kénytelen lesz kihagyni könyöksérülése miatt - ma éjszaka a Miami, péntek éjszaka pedig a Cleveland Cavaliers ellen nem léphet majd pályára.

A Cavs irányítóját, Isaiah Thomast 20.000 dollárra büntette a liga az Andrew Wigginsre mért ütéséért.

A Los Angeles Lakers centere, Ivica Zubac Tania Gangulival (Los Angeles Times) beszélgetett, akinek elmondta, hogy úgy gondolta a szezon előtt, hogy több játéklehetősége lesz, de vannak dolgok, amik változnak, neki pedig nincs mindenre befolyása - a horvát játékos Brook Lopez érkezésével került ki a rotációból. Zubac szerint egy valamit tud tenni: keményen kell dolgoznia, és reménykedik abban, hogy pályára küldik. A Lakers arra kérte a centert, hogy javítson a külső dobásán, a pick-and-roll védekezésén, azon, ahogy az alacsonyabb játékosokon védekezik a periméteren és az agresszivitásán. Zubac szerint játszott néhány G-Ligás összecsapást, ami segített neki mind kondiban, mind a külső játéka fejlesztésében, mert ott mindent elváltanak védekezésben. Úgy érzi, egyértelműen fejlődött, és bár nehezebb így, hogy nem játszik az NBA-ben, meg kell tennie, amit tud.

A Golden State Warriors egyik sztárja, Kevin Durant 25 pontra van a 20.000 ponttól, amit ötödik játékosként érhet el 30 esztendős kora alatt - LeBron James mögött a második legfiatalabb lehet, aki eléri ezt a határt, és még Michael Jordannek, Wilt Chamberlainnek és Kobe Bryantnek sikerült ez az előbb említett határon belül. Durant azt nyilatkozta Chris Haynesnek (ESPN), hogy nagyon különleges játékosok az előbb említettek, sokakról nem hitte volna, hogy valaha egy lapon emlegetik az ő nevét velük, és nagyon különleges érzés számára, hogy adatokkal alátámasztva elmondhatja, hogy ebbe a társaságba tartozik. Soha nem számolta, hogy hány pontot szerez, ezért is ilyen nagy dolog számára, hogy még 30 éves kora alatt elérheti a 20.000 pontot. Amikor a ligába került, egyetlen célt tűzött ki maga elé, az Év Újonca díj megnyerését - a második évében 25 pontot akart átlagolni, és minden évben megvoltak a céljai, de a 20.000, 30.000 pont sosem lebegett a szeme előtt, mindig rövidtávú dolgokra koncetrált. 

Szintén a Warriorshoz tartozik egy szemelvény, ami még csak nem is pletyka, csak Tim Kawakami (San Jose Mercury News) sugallta azt legutóbbi cikkében, hogy a Warriors már most elkezdte tervezgetni azt, hogy hogyan tudják megszerezni Anthony Davist - a New Orleans Pelicans magasembere 2020-ban lesz szabadügynök, de ha úgy érzik, hogy elég komoly esély van a távozására, akkor 2019 nyarán már piacra kerülhet. Durant megszerzését is már két évvel korábban elkezdték előkészíteni, amikor még szó sem volt az ő leigazolásáról, és még elég csekély esély mutatkozott rá. A kérdés az, hogy mit fizetne érte a Golden State, mert az gyakorlatilag biztos, hogy Draymond Green és Klay Thompson közül valakit fel kellene érte adni.

A végére pedig a Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal maradt, aki azt nyilatkozta a riportereknek, hogy ő ugyan nem fog All-Star szavazatokért könyörögni, nem akarja se instagramra, se twitterre, sehova kiírni, hogy voksoljanak rá. Beal szerint ez egyáltalán nem jellemző rá, és bár nem biztos, hogy negatív értelemben, de számára ez kicsit önteltséget mutat. Szerinte nem kellene, hogy így szerezzen szavazatokat, a játékának önmagáért kellene beszélni - nem elnökválasztásról van szó, csak játszani akarnak, ha jön az elismerés, akkor jön, ha nem, nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus