Hírmorzsák 2018-01-11 (10:00)

Steph Curry jobb bokája megint megsérült. A Cavs nem adja a Nets első körösét DeAndre Jordanért - talán a sajátjukat igen. Blake Griffin szerint DAJ tudja, mennyire szeretnék, hogy teljes pályafutását a Clippersnél töltse. A liga kiosztotta Ibaka, James Johnson, Dragic és DeRozan büntetéseit. Most Paul és Lillard szólalkoztak kicsit össze. Markkanen beállította Nowitzki egyik rekordját. Durant a második legfiatalabb 20.000-es. Az All-Star gála alatt összeülnek a játékosok és a játékvezetők képviselői. Játékoscsere a Dallasnál. Jamil Wilson a Lakers helyett a börtönbe mehet.

Sérüléssel kezdjük a ma délelőtti morzsát, miután a Golden State Warriors irányítójának, Steph Currynek a ma hajnali, Los Angeles Clippers elleni mérkőzést megelőző bemelegítő dobóedzésen megint megsérült a jobb bokája - Curry emiatt hagyott ki heteket, egészen pontosan 11 mérkőzést decemberben, a Clippers ellen nem is játszott. Curry azt nyilatkozta, hogy egy furcsa baleset volt ez egy rutinmozdulat közben, de azt is hozzátette, hogy nem súlyos a dolog - reményei szerint még ezen a héten vissza tud térni vagy a pénteki, Milwaukee Bucks elleni, vagy a szombati, Toronto Raptors elleni találkozón.

Ha már szóba került közvetve a Clippers, akkor térjünk át rájuk: Adrian Wojnarowski (ESPN) az ESPN Outside the Lines című műsorában azt mondta, hogy forrásai szerint a Cleveland Cavaliersen belül felmerült, hogy cserélniük kellene DeAndre Jordanért, de nem fogják odaadni a Brooklyn Nets első körös pickjét. Talán a saját első körösüket igen, de a Nets első köröséért olyan játékost akarnak, akivel komoly esélyesek lehetnek a döntőben, ezt pedig Jordan nem igazán garantálja a sokoldalú Warriors ellen.

A Clippers erőcsatárát, Blake Griffint nem is a deadline-ról, hanem a nyárról kérdezték, amikor Jordan újra szabadügynök lesz - mint ismert, a center legutóbb, 2015-ben már elkötelezte magát szóban a Dallas Maverickshez, aztán kihátrált ebből a megállapodásból, és így maradt Los Angelesben. Griffin azt mondta, hogy ez lesz Jordannek a második ilyen lehetősége, mert előtte korlátozott szabadügynök volt egyszer, de minden alkalommal ugyanazt mondta neki - szerinte a center is tudja azt, hogy mennyire szeretné az egész klub, hogy maradjon, és hogy teljes pályafutását a Clippersnél töltse. Griffin azt is hozzátette, hogy Jordannek családja van, és azt a döntést kell meghoznia, ami számára a legjobb. Bármi is legyen ez, ő támogatni fogja.

A liga kiosztotta a tegnap hajnali Toronto Raptors - Miami Heat összecsapás két bunyójának négy büntetését. Az egymást meglegyintő Serge Ibaka, James Johnson duó 1-1 meccses eltiltást kapott - Ibaka ma éjszaka fogja letölteni ezt a Cleveland ellen, Johnson már ma hajnalban túl volt ezen, ő az Indiana Pacers ellen hiányzott a Heattől, de így is nyert csapata. A másik incidens miatt DeMar DeRozan 25.000 dolláros, Goran Dragic pedig 10.000 dolláros büntetést kapott.

Volt egy összeszólalkozás ma hajnalban is, igaz, közel sem olyan vehemens. A Portland TrailBlazers - Houston Rockets mérkőzés végén Chris Paul még növelte csapata előnyét, emiatt vonta őt kérdőre Damian Lillard. Paul azt válaszolta Lillardnek a pályán, hogy senki nem védekezett tőlük, ezért ment be ziccerre, az oregoniak irányítója pedig elmondta, hogy a Rockets jobb volt náluk, többet tettek a győzelemért, de a sportszerűség és a tisztelet nem ezt diktálta volna. Lillard hozzátette, hogy nem tudja, ha fordítva lettek volna a szerepek, az mennyire tetszett volna a Rockets játékosainak.

Egy kis napi statisztika: Lauri Markkanen 8 triplát dobott ma hajnalban, a New York Knicks ellen, ezzel beállította Dirk Nowitzki rekordját - a német ikon eddig egyedül tartotta a csúcsot a hét láb magas játékosok között az egy mérkőzésen elsüllyesztett hármasok számában. A Warriors kiscsatára, Kevin Durant a Clippers elleni összecsapáson 29 évesen és 103 naposan elérte a 20.000 pontot, ezzel LeBron James mögött a második legfiatalabb lett, akinek ez sikerült - a Cavs ikonjának 28 évesen és 17 naposan sikerült ez.

A játékvezetők és a játékosok között odáig fajult a viszony, hogy február 17-én, az All-Star hétvége idején össze fognak ülni a két fél képviselői, hogy megvitassák, hogyan lehet javítani a helyzeten.

A végére pedig a rostermozgások maradtak. A Dallas Mavericks lehívta waiverről a New Orleans Pelicans által kitett Jalen Jonest, és kitették keretükből Kyle Collinsworth-t - mindkét játékos two-way szerződésen volt. A Los Angeles Lakers közben mégsem igazolta le a Clippers által szabadlistára tett Jamil Wilsont, akinek rendőrségi ügye lett időközben, ezért gondolta meg magát az aranysárga-lila alakulat - csalással és szexuális erőszakkal vádolják a játékost.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus