Hírmorzsák 2018-01-12 (10:15)

Dion Waiters bokáját műteni kell, befejezte a szezont. DeAndre Jordan bokája is megsérült ma hajnalban. LeBron a pályán osztotta ki a Cavst, Lue a meccs után mondta el, hogy az egyéni célokat el kell felejteni. Steve Clifford visszatérhet a Hornets kispadjára. A Pistons elcserélné Stanley Johnsont. LaMarcus Aldridge a nyáron cserét kért Gregg Popovich-tól, aki meghökkent - megmondta LMA-nak, mikor cseréli el. Adam Silver szerint nincs elmérgesedve a helyzet a játékosok és a játékvezetők között - szerinte a kosarasok által kapott bírságok csak szimbolikusak a bérekhez képest.

A Cleveland Cavaliers ma hajnalban 34 pontos vereséget szenvedett a Kyle Lowry-t és Serge Ibakát is nélkülöző Toronto Raptors ellen, ami után azért már nem voltak olyan nyugodtak az érintettek sem. Azt már a mai Visszajátszásban láthattátok, hogy LeBron James rendesen leosztotta a gárdát az egyik időkérésnél, Tyronn Lue pedig a mérkőzést követően elmondta, hogy javulniuk kell elöl, hátul és labdajáratásban is, és ha különböző egyéni céljai vannak egyeseknek, azoktól meg kell szabadulniuk. LeBron azt mondta erre, hogy reményei szerint ez nem igaz - három és fél éve vannak már együtt, neki nincs más célja, csak hogy győzzön a csapat, és bízik benne, hogy mindenki szeme előtt ez lebeg.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette az éjszaka folyamán, hogy a Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters úgy döntött, hogy kés alá fekszik, megműtteti a bal bokáját, ezzel viszont vége az idényének - a játékos Los Angelesben járt további vizsgálatokért, ezt követően döntöttek végül a beavatkozás mellett. Mint ismert, Waitersnél ez már a nyár folyamán is terítéken volt, de akkor úgy döntött, hogy nem operáltatja meg magát.

Ugyanez a témakör: a Los Angeles Clippers nem lélegezhet fel egy pillanatra sem, ma hajnalban DeAndre Jordan kapott a bal bokájához, miután volt egy elég szép putback zsákolása, de rosszul érkezett le a bal lábára - lebicegett a pályáról, majd be is ment az öltözőbe, és nem tért már vissza, de egyelőre nem tudni pontosan, hogy mennyit kell kihagynia.

A Charlotte Hornetsnél van egy jó hír is: vezetőedzőjük, Steve Clifford zöld utat kapott arra, hogy visszatérjen, ellássa tréneri feladatait. Clifford a hírek szerint január 16-án ott lesz már a gárda edzésén, másnap, a Washington Wizards ellen pedig a kispadra is le fog ülni.

Térjünk át a cserepletykákra. Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a Detroit Pistons készen áll megválni Stanley Johnsontól - Stan Van Gundy-ék nagyon szeretnének cserélni, a harmadéves swingman neve több tárgyalásnál is előkerült, és őt mással összecsomagolva próbálnak meg erősíteni. Johnson egyébként 2015-ben a nyolcadik helyen kelt el a drafton, de nem tudott megragadni - idén kezdett is, de Reggie Bullock átvette a helyét, mivel sokkal jobban triplázik nála.

Az még a nyárhoz kapcsolódik, hogy a San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich Michael C. Wrightnak (ESPN) elmondta, LaMarcus Aldridge cserét kért tőle. A trénerlegenda meghökkent, mert ezt még soha senki nem mondta neki - huszonsokéves pályafutása alatt még nem hallotta senkitől, hogy nem boldog, nincs önbizalma, nem bízik abban, hogy a csapatban szeretné őt látni, ezért cserét kér. Popovich azt válaszolta LMA-nak, hogy ha Kevin Durantet meg tudják érte szerezni, ő fog becsomagolni neki, kiviszi a reptérre és fel is teszi a gépre, de ha ennél kevesebb ellenértéket kapnak, akkor bizony maradni fog, mert tehetség alapján nem kapnak érte olyan játékost vagy csomagot, amit szeretnének. Felvetette, hogy jobb lenne, ha inkább megtalálnák a megoldást a problémáira - meg is tették.

Volt arról szó a napokban, hogy a játékosok és a játékvezetők képviselői összeülnek majd az All-Star hétvége alatt, hogy megbeszéljék, hogyan lehet a két oldal közötti megromlott viszonyon javítani. Adam Silver Londonban azt nyilatkozta tegnap a riportereknek, hogy szerinte nem nagyon változott a két fél kapcsolata, azt leszámítva, hogy most jobban reflektorfényben van ez a dolog - nincs több technikai vagy kiállítás, de Silver is tudja, hogy sokat beszélnek erről az emberek. A commish azt is hozzátette, hogy bár senki nem szeret pénzt bukni, de azért látni kell, hogy amilyen pénzeket keresnek a játékosok, a rájuk kirótt bírságok inkább csak szimbolikus jelentőségűek, mint tényleges büntetések.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus