Hírmorzsák 2018-01-16 (10:00)

Botrány a Clippers-Rockets után - Hardenék bevonultak a Clippers öltözőjébe, megy az üzengetés mindkét irányba. Carmelo Anthony végzett a játékvezetőkkel Westbrook ma hajnali kiállítása után. Ben Simmons és Kyle Lowry szócsatája folytatódott a mérkőzés után is - Lowry szerint úgy csinál Simmons, mintha már valaki lenne. Tyronn Lue szerint a Cavs lesz kelet legjobb csapata, mert náluk van a világ legjobb kosarasa. Goran Dragic és Lou Williams a hét játékosai. Myles Turner még legalább három meccset kihagy (könyök). Tyler Johnsont tolószékben kellett levinni a pályáról (térd). Brett Brown még soha nem látott olyat, mint ami most Markelle Fultz-cal történik. Játékoscsere a Sixersnél, Marshall Plumlee a Bucksnál.

A ma hajnal utolsó meccsét a Los Angeles Clippers és a Houston Rockets játszotta, Chris Paul visszatérése azonban kevésbé a játékról vagy a Clippers újabb győzelméről, mint inkább a botrányról marad emlékezetes. A mérkőzés közben már Mike D'Antoni és Chris Paul is összeveszett Blake Griffinnel, aztán Trevor Ariza indult el valamiért elégtételt venni a kispadon ülő Austin Rivers felé a találkozó végén - ezekből egyébként láthattatok már részleteket a mai Visszajátszásban.

A meccs után jött azonban az érdekes történet - a Staples Center titkos járatait ismerő Paul egy hátsó folyosón a Clippers öltözőjébe vezette James Hardent, Arizát és Gerald Greent, a négy texasi játékos Riverst és Griffint kereste, de a rendőrök még azelőtt kiértek a helyszínre, hogy bármilyen fizikai attrocitás ért volna bárkit, a biztonságiak megoldották a dolgot - állítólag Paul, Green, Ariza és Tarik Black már az öltözőn kívül is megtalálták Riverst, ott (is) csak a kiabálás meg némi lökdösődés ment, ütés nem történt.

Miközben négyen hátulról "támadtak", Clint Capela bekopogott az első ajtón, kinyitották azt neki, aztán mikor meglátták, gyorsan rá is csukták. Patrick Beverley kiírta twitterre, hogy "megváltozott Los Angeles, már nem az a puhány sz*r, ami volt", Paul Lou Williamst nevezte a Clippers go-to-guy-jának (lényegében vezérének, ami egyértelműen Griffin felé volt beszólás tőle), míg Griffin egy Joker-giffel jelentkezett - a két gárda február 28-án játszik egymással következőleg, de már most azért imádkoznak sokan, hogy valahogyan összekerüljön a két együttes a rájátszásban is.

Volt botrány máshol is: az Oklahoma City Thunder sztárját, Russell Westbrookot a Sacramento Kings elleni meccs végén kiállították, miután két technikait kapott reklamálásért azt követően, hogy arcon csapták, de a játékvezetők lépéshibát ítéltek ellene. Westbrook kiküldése miatt aztán Billy Donovan vezetőedző is elmondta véleményét, ő is kapott egy technikait, Carmelo Anthony pedig a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy nem akar tiszteletlen lenni, de ő végzett a játékvezetőkkel, befejezte a kapcsolatot velük.

A Philadelphia Sixers - Toronto Raptors találkozó legvégén a két gárda irányítóit, Ben Simmonst és Kyle Lowry-t szórták ki a sporik, miután a két játékos összeszólalkozott a pályán - ezt követően mutogattak egymásnak, hogy akkor "kint, az öltözőfolyosón találkozunk, öreg". Simmons azt mondta a meccs után, hogy nem volt ez semmi - azt nem tudja, hogy csak tesztelték-e, vagy mi volt ennek az alapja, de nem hagyja, hogy bárki beszólogasson neki. Ő hátrament egyébként az öltözőkhöz, de nem volt ott senki. Lowry annyit mondott erre, hogy Simmons valószínűleg úgy gondolja saját magáról, hogy már valaki.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue a Golden State Warriors elleni zakó előtt azt nyilatkozta, hogy bár jelenleg nem játszanak jól, és nem is ők alkotják a legjobb csapatot keleten, de ők lesznek a legjobbak, méghozzá azért, mert náluk van a világ legjobb játékosa.

A hét játékosai a Miami Heat irányítója, Goran Dragic, illetve a Clippers előbb már említett hátvédje, Lou Williams lettek. A floridaiak játékmestere 3-0-s héten van túl csapatával, ami alatt 23.0 pontot, 6.0 pattanót és 5.0 gólpasszt átlagolt, míg a Clippersnél bombaformában kosarazó Williams 4-0-t teljesített a klubbal az elmúlt héten, neki pedig 35.0 pontos és 4.8 gólpasszos mutatói voltak ez idő alatt.

Az Indiana Pacers centere, Myles Turner legalább három mérkőzést kihagy még, az idegenbeli túra többi állomásán sem fog pályára lépni. Turner jobb könyökében húzódott meg egy szalag, és izomsérülése is van - műteni nem kell, de fel van kötve a karja. Azt nem tudni pontosan, hogy mikor térhet vissza, ez természetesen a gyógyulás ütemétől függ majd a továbbiakban, de állapota week-to-week. A Miami Heatnél Tyler Johnson bal térde sérült meg ma hajnalban, a Chicago Bulls elleni találkozón, amikor egy betörés után rosszul ért földet a hátvéd - nem tudni még, mennyire súlyos a gond, de tolószékben kellett levinni Johnsont a pályáról.

A Philadelphia Sixers kitette keretéből James Michael McAdoo-t, és a helyére two-way szerződéssel leigazolta Demetrius Jacksont. Utóbbit nemrég rakta ki a Rockets, ahol 12 mérkőzésen szerepelt, a G-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnél pedig 15.9 pontot, 3.8 pattanót és 4.2 gólpasszt átlagolt. A Milwaukee Bucks Marshall Plumlee-nak ad two-way kontraktust.

Arról tegnap délelőtt volt szó, hogy a Philadelphia Sixers addig nem engedi a pályára Markelle Fultzot, amíg nem tud rendesen dobni. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta, hogy elég öreg már, de ő még ilyet nem látott, mint ami most az 1/1-gyel történik. A tréner elmondása szerint Fultz sosem volt egy Kyle Korver, de azt csinált a pályán, amit akart - most csak az érdekli, hogy megtalálják annak a módját, hogyan tud az irányító régi önmaga lenni

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus