Hírmorzsák 2018-01-18 (21:30)

Embiid reményei szerint még január vége előtt engedik neki, hogy back-to-backeken is játsszon. Harry Giles kihagyja a teljes idényt. Rose-t nem érdekli a szerepe vagy a statisztikái, csak hogy bizonyítsa, hogy van még benne tartalék. Damian Lillard szerint még mindig számít az, hogy valaki kis vagy nagy piacon játszik-e - a vegetáriánus étkezését abbahagyta, mert túl sokat fogyott. Carmelo Anthony elfogadta a szerepét, és egyre jobban élvezi megint a játékot. Austin Rivers és Trevor Ariza megbeszélték a problémáikat.

A sérülésekkel, illetve felépülésekkel kezdjük a ma esti morzsát. A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid azt nyilatkozta A. Sherrod Blakelynek (NBC Sports Boston), hogy reményei szerint a hónap végéig valamikor zöld utat kap arra, hogy back-to-backek, tehát egymás utáni napokon lejátszott mérkőzések mindkét felén pályára léphessen.

A Sacramento Kings bejelentette, hogy ugyan jól halad Harry Giles "felépítése", de ebben az idényben nem lép pályára az előző drafton kiválasztott center. Mint ismert, az egykor 1/1 esélyesnek tartott Gilesnak 2013-ban, 15 évesen a bal, 2015-ben, 17 évesen pedig a jobb térdében szakadt el az ACL-térdszalagja. A Kings már a drafton is úgy választotta ki, hogy kijelentették, januárig egészen biztosan nem látjuk őt a pályán, mert egy speciális edzéstervvel meg akarják erősíteni a térdeit annyira, hogy ne legyen ezzel folyamatosan gondja pályafutása során - ez az erősítés húzódik el, de jelen állás szerint a nyári, Las Vegas-i nyári ligás tornán láthatjuk majd.

A Cleveland Cavaliersnél elvileg Derrick Rose ma éjszaka visszatér bokasérülését követően, az irányító pedig Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, hogy őt nem érdeklik a statisztikái vagy a szerepe a csapatban, csak játszani akar, meg szeretné mutatni az embereknek, hogy van még benne tartalék, és képes a Cavst segíteni. Rose elmondása szerint nincsenek egyszerű helyzetben, de a szezon elején is elbuktak 5-7 meccset, aztán nyertek 13-at zsinórban, ez pedig ugyanaz az együttes most is - mindig lesznek egy szezon során hullámvölgyek, a lényeg az, hogy hogyan kezelik a vereségeket, és hogy kommunikálnak egymással ezek után. Tudják, hogy szükségük van egymásra - mindenkit formába kell hozni, mindenkit segíteni kell, hogy minél könnyebb legyen a játék számára.

Teljesen más téma: a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard nyilatkozott Chris Haynesnek (ESPN) arról, hogy bizony számít az, hogy ki mekkora piacon játszik. Lillard szerint nincs akkora szerepe ennek, mint korábban, mert neki is megvan a saját signature cipője, rengeteg követője van a közösségi médiában, nagyon sokan hallgatják a zenéjét is - a közösségi média miatt sok mindent meg tud tenni kis piacon is, mégis van különbség szerinte a nagy piac és a kicsi között. A játékmester szerint nem mondhatja senki, hogy Memphisben és New Yorkban ugyanolyan sztárnak lenni. Lillard azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül maradni akar a Blazersnél, és a Portland történetének legjobb játékosa akar lenni. Azt szeretné, hogy ahogyan az emberek a Dallas Mavericks esetében Dirk Nowitzkire, vagy a San Antonio Spursnél Tim Duncanre gondolnak, úgy a Blazers felemlegetésénél az ő neve jöjjön elő legelőször.

Lillard a RUN A.M.C podcast vendége is volt, ahol elmondta, hogy befejezte a vegetáriánus étkezést, mert túl sok súlyt vesztett a folyamatos meccsek és edzések miatt. A Blazers irányítója még szeptemberben rakta ki instagramra, hogy szeretné rendbe tenni magát, ezért vált étrendet - el is érte újoncsúlyát, a 87 kilót, viszont egy hónapja abbahagyta ezt a fajta étkezést, mert 8 kilót továbbfogyott, úgyhogy most a vegetáriánus ételeket azért keveri mással is.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Carmelo Anthony a ma hajnali, Los Angeles Lakers elleni 27 pontos győzelem után beszélt arról a riportereknek, hogy elfogadta szerepét a csapatban, és így megint egyre jobban élvezi a játékot. Melo azt mondta, hogy ha valaki elfogad valamit, legyen az élet bármely területén, sokkal kényelmesebben érzi magát - ilyenkor az ember elkezd dolgozni azon, hogy minél jobb legyen abban az új szerepben, és ez szerinte élvezetes. Decemberben kezdődött mindez, akkor lett egyre jobb a hangulat az egész csapaton belül - egyre inkább elkezdtek ülni a dobásaik, egyre több meccset nyertek, és ezt nyilván jobban is élvezték

A végére pedig a Los Angeles Clippers hátvédje, a mostanában játék nélkül is központba kerülő Austin Rivers maradt, aki Ramona Shelburne-nel (ESPN) beszélgetett. Elmondása szerint felhívta őt Trevor Ariza, beszélgettek, és semmi problémájuk nincs egymással, mindketten elnézést kértek a másiktól. Rivers állítása szerint akkor kezdett eldurvulni a helyzet, mikor Ariza elég fizikális lett Blake Griffinnel, aztán még oda is ment a padjukhoz - szerinte ha ő James Hardent darálja le, aztán még odamegy a houstoni kispadhoz, ő is megkapta volna a magáét a Rockets játékosaitól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus