Hírmorzsák 2018-01-24 (14:30)

Újabb Leonard-pletyka: távozni akar San Antonióból? Popovich szerint ugyanolyan a klub és a sztár viszonya, mint eddig. Kihirdették az All-Star kereteket. Westbrook szerint hihetetlen és vérlázító, hogy Paul George nem került be az AS gálára. A Warriors történelmet írt. Steph Curry nem, Klay Thompson és Devin Booker viszont indulnak a tripladobón. Isaiah Thomas volt az egyik "vezére" azoknak, akik felkérdezték Love-ot a megkérdőjelezett betegsége miatt. Lue változtatni fog a kezdőcsapaton. A Kings Labissiere-t vagy Malachi Richardsont cserélné a George Hill-féle tranzakció miatt. A Utah kapott egy 2.62 milliós DPE-t. A Heat bemutatta a Miami Vice mezét.

Az ESPN tovább folytatja a San Antonio Spurs és Kawhi Leonard megromlott viszonyáról szóló pletykákat. Hétfő este volt arról szó, hogy összeveszett a két fél Leonard elrontott rehabja miatt, de azt gyorsan cáfolták is több forrásból. Jalen Rose azonban az ESPN-en tegnap azt mondta, hogy úgy tudja, Leonard távozni akar a Spurstől, méghozzá két indok miatt. Az egyik az, hogy nem tudnak mellé pályafutása csúcsán lévő All-Start szerezni, a másik pedig nyilván a rehab, ahol felmerülhet, hogy félrekezelték-e - hol játszott, hol nem, majd most megint a combja miatt van határozatlan ideig a partvonal mellett.

Gregg Popovich-ot megkérdezték a dologról, a trénerlegenda pedig annyit válaszolt, hogy lassabban halad Leonard felépülése, mint ahogy azt gondolták, de ha visszaesés következik be állapotában, vagy akármilyen gondja lesz, nem fogják erőltetni a játékát - Tim Duncan is hagyott ki egy rájátszást a térde miatt, pedig játszhatott volna, Kawhi-jal ugyanezt megteszik, ha szükséges, mert hosszútávon gondolkodnak. A Spurs mestere szerint Leonard nagyon szeretne visszatérni, ezt akarja ő is, a csapattársai is ezt szeretnék, mindenki ezt akarja, és a sztár természetesen nem akar meccseket kihagyni, emiatt persze ideges is. Ettől függetlenül viszont még nem lesznek igazak a pletykák, amik róla és a klubról szólnak, ugyanolyan a viszonyuk, mint eddig.

Arról volt szó külön ma hajnalban, hogy kihirdették az All-Star cseréket, és kimaradt többek között Paul George is, amiről Russell Westbrook osztotta meg véleményét - szerinte hihetetlen és vérlázító, hogy George kimaradt. Westbrook megemlítette, hogy PG vezeti a szerzett labdák listáját, minden mérkőzésen odateszi magát, a posztján a két legjobb játékos között van, aztán mégsem kerül be, ami elképesztő. Szóvá tette azt is, hogy van egy csapat, ahonnan négy All-Star van, vannak, akik egyfolytában csak ezért panaszkodnak és sírnak, aztán végül azok, akiknek pedig ott lenne a helye, nem kerülnek be végül. Azt is elmondta Westbrook, hogy attól, hogy valaki bekerül a gálára, még nem lesz All-Star játékos, a kimaradók pedig lehetnek olyan szintűek akkor is, ha nemt választják be őket.

Ha már szóba került közvetve a Golden State Warriors , akkor itt említsük meg, hogy az övék az első klub a liga történetében, amely két egymást követő gálán is négy játékost delegál a keretekbe. Szintén ide kapcsolódik, hogy Steph Curry nem indul a tripladobón, Klay Thompson viszont a hírek szerint igen, ahogy a Phoenix Suns feltörekvő csillaga, Devin Booker is.

Tegnap délelőtt írtunk róla, hogy a Cleveland Cavaliersnél hétfőn kihívták a hóra Kevin Love-ot többen is - Frank Isola (New York Daily News) információ szerint Isaiah Thomas volt az egyik vezére azoknak, akik felkérdezték az erőcsatárt. Love azt nyilatkozta, hogy nem érezte magát különösebben célpontnak, mert az öltözőben nagyrészt olyanok voltak, akik mind célpontok - mindenki nagyon sokat vár el magától, olyan keretük van, ami sokáig juthat, úgyhogy nem ő volt a lényeg, hanem hogy megoldást találjanak a problémákra. Ő azt csinálja, amit eddig is: nem jár a szája, hanem dolgozik a csapatért, hogy minél inkább segíteni tudja az együttest.

A Cavs egyébként az utolsó 13 meccséből 10. alkalommal kapott ki ma hajnalban a San Antoniótól, a gárda vezetőedzője, Tyronn Lue pedig elmondta a mérkőzés után, hogy változtatni fog a kezdőcsapatban.

Arról tegnap este volt szó, hogy a Cleveland tárgyal a Sacramento Kingsszel George Hill megszerzéséről, de mivel Channing Frye és Iman Shumpert is menne a kaliforniaiakhoz cserébe, ezért takarítania kell a Kingsnek előbb a rosterben, hogy beférjenek a maximum 15 fős keretlétszámba. Adrian Wojnarowski és Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint Malachi Richardsontól és Skal Labissiere-től szabadulna a Sacramento, kettejüket elkezdték árulni több együttesnek is.

A Utah Jazz kapott egy 2.62 millió dolláros DPE kivételt - Thabo Sefolosha egész idényre szóló kiesése miatt járt ez a Jazznek.

A végére pedig a Miami Heat maradt, amely bemutatta a Miami Vice mezét:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus