Hírmorzsák 2018-01-25 (13:00)

Kihirdették a Rising Stars (első- és másodévesek meccsének) főszereplőit. Luke Walton marad a Lakers vezetőedzője a következő idényben is. Clarkson szerint LeBronnak Lonzo Ballt kéne elsőként választania az All-Star-drafton. Dan Gilbert el akarja adni a Cavst? James még mindig mérges, hogy a nyáron se Bledsoe-t, se George-ot nem tudta megszerezni a Cleveland. JR Smith szívesen lesz csere, ha ezzel segít csapatán. Paul soha nem lesz vezetőedző az NBA-ben. Mike D'Antoni kiakadt, hogy Paul nem lett All-Star. Lillard csalódott, hogy Westbrook beszólt neki. Paul George szerint Westbrook miatt egyre könnyebb döntést hoznia arról, hol folytassa. Kembát is kinézte magának a Bucks. Már a nyáron is terítéken volt Jason Kidd menesztése. Flip Saunders este lesz a Minnesotánál február 15-én. Legalizálná az NBA a sportfogadást egy kis részesedésért.

A Los Angeles Lakers tulajdonosa, Jeanie Buss Ohm Youngmisuknak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy abszolút semmilyen veszélyben sincs Luke Walton állása, nincs kérdés vagy gondolkodás azzal kapcsolatban, hogy ő marad a következő idényre is a Lakers vezetőedzője. Buss szerint Walton kiváló munkát végez, és az egész klub mögötte áll.

Ha már a Lakers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy mintha Jordan Clarkson nem igazán ismerné az idei All-Star gála szabályait: a TMZ Sports megkérdezte, hogy kit kellene szerinte LeBron Jamesnek elsőként választania, mire azt mondta, hogy Lonzo Ballt - mint ismert, a két kapitány először a két kezdőből választ, és bár a cseréket csak Clarkson "interjúja" után jelölték ki, az már biztos volt akkor is, hogy Ball nem lesz első pick.

LeBronnal kapcsolatban lehet megemlíteni, hogy Stephen A. Smith (ESPN) információi szerint Dan Gilbert el akarja adni a Cleveland Cavalierst, ezért akarja, hogy James elkötelezze magát hosszútávon a franchise-hoz, de épp ezért nem kötelezi el magát az ohióiak ikonja. Ha James 3-5 évre aláírna, sokkal vonzóbb lenne a klub bármelyik érdeklődő számára, LeBron nélkül viszont valószínűleg jóval kevesebbért tudja majd értékesíteni csapatát Gilbert, már amennyiben tényleg el kívánja adni.

Továbbra is LeBron: Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy James még mindig mérges amiatt, hogy a nyáron a Cavsnek nem sikerült megszereznie Eric Bledsoe-t és Paul George-ot, szerinte ugyanis legalább az egyikre, de inkább mindkettőre reális esélyük volt.

És még mindig Cavs: tegnap délután írtunk róla, hogy változások jönnek a Cleveland kezdőcsapatában, JR Smith pedig azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy szívesen lesz csere, ha ezzel segíteni tud csapatán.

Három rövidhír tartozik a Houston Rocketshez. Egyrészt annak ellenére, hogy a legtöbbször Chris Pault jelölik meg a kérdőívekben, mint azt a játékost, aki legvalószínűbben vezetőedző lesz majd az NBA-ben a jövőben, az irányító Lee Jenkinsnek (Sports Illustrated) elmondta, hogy nem lesz az soha, mert rengeteg utazással jár ez a munka.

Másrészt a Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni nagyon kiakadt azon, hogy Paul nem lett All-Star - szerinte nagyon érdekes, hogy azok az emberek, akiknek elvileg nézniük kellene a meccseket, nézik, de nem látják, hogy mennyire fontos az irányító számukra. A tréner szerint Paul teret enged mindenkinek, az egyéni elismeréseit teljesen a háttérbe szorítja az együttes eredményessége érdekében, és így is az egyik legjobb idényét tudhatja eddig maga mögött. Ő ledöbbent attól, hogy nem lesz ott Paul a gálán, a játékmester viszont azt mondta, hogy neki teljesen rendben van ez így.

Harmadrészt szintén Jenkins cikkében lett leírva, hogy James Harden az előző idény utolsó előtti mérkőzését követően már érdeklődött Paulnál, hogy mit akar csinálni - mint ismert, a játékmester szabadügynök lehetett volna, de szólt a Los Angeles Clippersnek, hogy mik a tervei, és ha tudják, akkor cseréljék el a Houstonhoz, akkor belép szerződése utolsó évébe. Hardennek a hírek szerint nagy szerepe volt Paul meggyőzésében - rengeteget beszélt CP3-vel az azt megelőző hetekben, hogy az irányító lehívta volna szerződése utolsó idényét, és létrejött volna a csere.

Térjünk vissza egy kicsit az All-Star jelölésekhez. Tegnap délután arról is olvashattatok, hogy Russell Westbrook beszólt néhány embernek, akik folyamatosan amiatt sírnak, hogy a gála főmérkőzésén lenne a helyük, Damian Lillard pedig magára vette ezt. A Portland TrailBlazers irányítója szerint csalódott volt, mikor látta, hogy mit nyilatkozott az Oklahoma City Thunder sztárja, főleg azért, mert évek óta egymás ellen játszanak - Westbrook is tudja, mit ért el az elmúlt években, de szerinte egy valami a lényeg, méghozzá az, hogy idén megérdemelten került be az All-Star keretbe.

Ehhez a Westbrook-monológhoz tartozik, hogy alapvetően Paul George kimaradása miatt akadt ki az előző alapszakasz MVP-je, George pedig elég biztató nyilatkozatot adott a jövőre nézve, ha az OKC-drukkerek szemszögéből nézzük a dolgokat. PG13 szerint Westbrook személyisége az, ami miatt egyre könnyebb döntést hoznia azzal kapcsolatban, hol folytassa pályafutását. Elmondása szerint az irányítónak kezdőnek kellene lennie az All-Star gálán, hiszen ő az MVP, a legjobb játékos a ligában a posztján, de ez más téma - a lényeg az, hogy Westbrook mindig és minden esetben a csapattársai mellé áll, és emiatt egyre nyilvánvalóbb az, hogy hogyan fog dönteni a nyár folyamán.

A Milwaukee Buckshoz is két hír tartozik. Egyrészt Marc Stein (New York Times) forrásai szerint Eric Bledsoe megszerzése után is keresnek irányítót, és az egyik célpontjuk a Charlotte Hornets játékmestere, Kemba Walker. Másrészt Jared Zwerling (Sports Illustrated) értesülései szerint már a nyáron is felmerült Jason Kidd menesztése, mert keveset kommunikált, és a videózásokon nem volt éppen egyenes. Az sem tetszett a vezetőségnek, hogy régi vágású edző volt, szerintük túl kemény volt a játékosokkal.

A Minnesota Timberwolvesnál Flip Saunders estét tartanak február 15-én, a Los Angeles Lakers elleni találkozón - ekkor felhúznak a néhai vezetőedzőnek és elnöknek egy zászlót a mennyezetre.

A Dallas Mavericks adott egy második 10 napos szerződést is Kyle Collinsworth-nek - idén 6 mérkőzésen 11.7 perc, 1.8 pont és 1.3 pattanó az átlagai a Mavsnél.

A liga a többi major sporttal rengeteget küzdött az utóbbi években, évtizedekben a sportfogadás ellen, de úgy tűnik, legalizálnák azt, méghozzá nem más, mint a pénz, a profit érdekében - úgy járulnának ehhez hozzá, ha minden tétből 1% az NBA-hez folyna be. Persze vannak más szabályozások is, amiket be akarnak vezetni, de a lényeg ez.

A végére pedig térjünk vissza a cikkben már emlegetett All-Star gálára - a Rising Stars meccs csapatait is kihirdették ma hajnalban:

United States

Lonzo Ball, Los Angeles Lakers
Brandon Ingram, Los Angeles Lakers
Kyle Kuzma, Los Angeles Lakers
Jaylen Brown, Boston Celtics
Jayson Tatum, Boston Celtics
Donovan Mitchell, Utah Jazz
Kris Dunn, Chicago Bulls 
Malcolm Brogdon, Milwaukee Bucks
Dennis Smith Jr, Dallas Mavericks
John Collins, Atlanta Hawks

World

Joel Embiid, Philadelphia 76ers
Dario Saric, Philadelphia 76ers
Ben Simmons, Philadelphia 76ers
Bogdan Bogdanovic, Sacramento Kings
Buddy Hield, Sacramento Kings
Dillon Brooks, Memphis Grizzlies
Lauri Markkanen, Chicavo Bulls
Jamal Murray, Denver Nuggets
Frank Ntilikina, New York Knicks
Domantas Sabonis, Indiana Pacers

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus