Hírmorzsák 2018-01-25 (20:45)

Lue lépett: Tristan Thompson visszakerült a kezdőbe Jae Crowder helyére. A Cavs nincs annyira közel George Hill megszerzéséhez, mint amennyire az első hírek szóltak. A Játékosok Szakszervezete vétózta meg, hogy a TV közvetítse a ma esti All-Star "draftot". DeMarre Carroll iránt érdeklődik a Pistons és a Pelicans. A Mavs egy első körösért elcserélné Wes Matthewst. Ellington indul a tripladobón. A Jazz Willy Hernangomezt nézegeti. Kidd még az első ACL-szakadása előtt el akarta cserélni Jabari Parkert. Antetokounmpo kényelmetlenül érzi magát Kidd menesztése után. Ben Simmons Steve Francis nyomdokaiba lépett. Durant elnézést kért az egyik játékvezetőtől, a sporik jó néven vették. Carlos Boozer a BIG3-ben.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője meghozta döntését: Tyronn Lue úgy próbálja felrázni csapatát, hogy Jae Crowder helyett visszateszi a kezdőbe Tristan Thompsont, ezt maga a tréner nyilatkozta - Kevin Love tehát visszatér a négyes posztra.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Joe Vardon (Cleveland.com) értesülései szerint egyáltalán nincsenek közel a megegyezéshez a Sacramento Kingsszel arról a bizonyos George Hill-féle cseréről, ami az elmúlt napokban felmerült. Úgy tűnt, hogy már csak a helyet csinálja a Kings ahhoz, hogy átvegye Iman Shumpertet és Channing Frye-t, ezzel spóroljon, de most nagyon úgy néz ki, hogy nem a közeli jövőben lesz megállapodás a két klub között, ha egyáltalán lesz.

Magyar idő szerint ma este 9-től lesz az All-Star csapatok kiválasztása, Steph Curry és LeBron James most "draftolják" újra a beválogatott játékosokat, de ezt a TV nem közvetíti - hajnalban kerül nyilvánosságra, hogy kik jutnak Curryhez és kik Jameshez. Marc Stein (New York Times) információi szerint a Játékosok Szakszervezetében volt ellenállás azzal szemben, hogy ezt a draftot a televízió is közvetítse - nem volt egyöntetű a tiltakozás, de elég volt ahhoz, hogy a liga végül úgy döntsön, hogy egy konferencia-beszélgetés keretein belül választ majd Curry és James. Mint ismert, LeBron húz először, de Curry dönti majd el, hogy milyen színben játsszon csapata, és a cserék közül is ő fog elsőként szemezgetni.

Ha már All-Star, akkor itt térhetünk ki arra, hogy Chris Haynes (ESPN) jelentése szerint a Miami Heat dobóhátvédje, Wayne Ellington indulni fog a tripladobóversenyen.

Szintén az előbb említett Stein jelentette, hogy a Dallas Mavericks nem gördít akadályt Wesley Matthews elcserélése elé, de egy első körös draftjogot kell a swingmanért adni.

Az ESPN forrásai szerint a Detroit Pistons és a New Orleans Pelicans érdeklődik DeMarre Carroll iránt. A Brooklyn Nets kiscsatára az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés előtt elmondta, hogy elég idős már ahhoz, hogy tudja, hogy a pletyka az csak pletyka, nem kell rá odafigyelni. Tavaly sokat volt sérült, gyenge éve volt a Toronto Raptorsnál, és a fizetését akarták csak elpasszolni, most viszont több klub is szeretné megszerezni a játéktudása miatt.

Stefan Bondy (New York Daily News) úgy tudja, hogy a New York Knicks centerét, Willy Hernangomezt a Utah Jazz szeretné megszerezni. A spanyol középjátékos azt mondta, hogy jó tudni, hogy vannak a ligában, akik úgy is érdeklődnek iránta, hogy kevesebbet van a pályán - szerinte ez mutatja, hogy valamit jól csinált, és vannak még olyanok, akik hisznek abban, hogy megállja a helyét az NBA-ben.

Az még egy korábbi időszakhoz tartozó pletyka, hogy Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint a Milwaukee Bucks előző vezetőedzője, Jason Kidd el akarta cserélni Jabari Parkert még a kiscsatár első ACL-szakadása előtt.

Az sintén a Milwaukee-hoz és Kiddhez kapcsolódik, hogy Giannis Antetokounmpo Matt Velasqueznek (Milwaukee Journal Sentinel) elmondta, hogy nagyon kényelmetlenül érzi magát a tréner menesztése miatt, mivel az egyik legfőbb tulajdonságának a hűséget tartja. 19 évesen érkezett a ligába, és Kidd volt az, aki először azt mondta, hogy a kezébe adja a labdát. Eleinte nem volt erre kész, és ezt meg is mondta mesterének, Kidd viszont azt válaszolta neki, hogy kivárják, mire elég jó lesz ehhez - a következő idényben is megkapta a labdát, akkor pedig már készen állt erre a feladatra. Azt is hozzátette a görög, hogy természetesen a vezetőségé a döntés, és amelyik lépésről úgy gondolják, hogy javulhatnak vele, bajnokesélyesek lehetnek, azt meg is fogják húzni. Ha őt kell elcserélni vagy az edzőt kell kirúgni ahhoz, hogy eljussanak a csúcsra, akkor az a helyes lépés saját bevallása szerint is.

A Philadelphia Sixers újonc irányítója, Ben Simmons ma hajnalban 19 pontos, 17 pattanós és 14 gólpasszos tripla-duplát ért el - ez olyan masszív produkció, hogy újonctól egyetlen egyszer láttunk ilyet: Steve Francis majdnem 18 évvel ezelőtt 25 ponttal, 17 pattanóval és 14 asszissztal zárt. Francisen kívül egyébként összesen heten értek még el ilyen statisztikát a liga történetében, most Simmons lett a kilencedik delikvens.

A Golden State Warriors sztárját, Kevin Durantet még tegnap hajnalban állították ki két technikai után, de már nem először reklamálásért. A találkozó után Durant még nagyon mondta a magáét, hogy utaztak rá, meg direkt figyelték, hogy mikor lehet kiküldeni, lehiggadva azonban visszanézte a felvételt, és elnézést kért, amiért "f*szfej és gyökér" volt. A Játékvezetők Szakszervezete twitteren jelezte, hogy elfogadta a bocsánatkérést, és ilyen közös nevezőt szeretnének majd találni az All-Star gála alatt, mikor a Játékosok Szakszervezetének képviselőivel leülnek tárgyalni arról, hogyan tudnának javítani a jelenlegi elég hűvös viszonyon.

A végére pedig ma is a BIG3 maradt - ma Carlos Boozert jelentette be a liga, aki a Ghost Ballersnél fog játszani Mike Bibby és Ricky Davis mellett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus