Hírmorzsák 2018-01-27 (11:30)

Kiszivárogtak információk az All-Star csapatok választási sorrendjéről - Embiid kelt el utolsónak a kezdők közül. Cousins befejezte a szezont (Achilles-szakadás). Marcus Smart két hétre ütötte ki magát a hotel falán. Irving tagadja, hogy megfenyegette volna a Cavst - szerinte a bajnoki kötelék sosem szakad el közöttük. D'Antoni irányítja Curry csapatát az All-Star gálán. Joe Prunty marad a Bucks trénere az idény végéig. Wade határozatlan időre távozott a Cavstől. Kanter most Devin Bookert, majd Jared Dudley-t találta be. LeBron nem örült a "quadruple double"-jének. Noah összeveszett Hornacekkel a távozása előtt. Durant szerint fölösleges terápiát tartani a játékosok és a játékvezetők között. A Magic kirakta Adreian Payne-t egy szexuális zaklatás ügy miatt. Megsokkolták a rendőrök a Bucks újoncát.

Sajnos a nap híréről reggel már külön is beszámoltunk - a New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins Achilles-szakadást szenvedett, meg kell műteni, és természetesen befejezte az idényt, részleteket ezen a linken találtok. Ugyanez a témakör, hogy a Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart két hétig nem játszhat a jobb kézsérülése miatt - ő maga kért elnézést twitteren mindenkitől, csapattól, szurkolóktól, játékostársaitól, hogy hülye volt, mint a ... Beleütött a falba egyet, és akkor sérült meg a keze. Arról tegnap már írtunk, hogy egy szállodai szobában vágta szét a kezét Smart, és hogy vizsgálja az ügyet a Celtics is - sokáig nem kellett vizsgálódni...

Mint ismert, tegnap hajnalban kihirdették az All-Star csapatokat, majd a tegnap délutáni morzsában olvashattátok már, hogy Kevin Durant elkotyogta, hogy ő volt az első választott. Marcus Thompson II (The Athletic) értesülései szerint egyrészt ez igaz volt, másrészt Steph Curry Giannis Antetokounmpo nevét mondta ki elsőnek, harmadjára pedig Anthony Davis kelt el, ő LeBron James csapatába került.

Annyit tudni még a kezdőkről, hogy James Harden került negyedikként, DeMar DeRozan hatodikként, Joel Embiid pedig nyolcadikként Curryhez, de hogy Kyrie Irving és DeMarcus Cousins közül ki volt az ötödik és ki a hetedik, az nem ismert - Thompson II egyébként Duranttől, illetve közvetve Currytől tudja ezeket. A cseréknél Curry húzhatott először, és hátvédtársára, Klay Thompsonra esett a voksa, míg LeBron Russell Westbrookot rántotta be elsőként a cserék közül. Az szintén biztos, hogy Kevin Love-ot kiválasztotta James, nem az utolsó, 24. pickkel jutott neki, de hogy pontosan hol kelt el, illetve a többi csere milyen sorrendben került egyik vagy másik gárdába, arról nincs információ (egyelőre).

Az All-Star gála alatt fog összeülni a Játékosok Szakszervezete és a játékvezetők képviselete, hogy megvitassák, hogy tudnának javítani a két fél közötti viszonyon. Nyilvánosságra is hozták ennek a programját, de Kevint Durant elmondta, hogy szerinte teljesen fölösleges egy terápiás órát tartani a kosarasok és a sporik között - egyetlen játékos sem fekszik le úgy aludni, hogy a játékvezetőkre gondolna, hogy mit mondott nekik, vagy hogy úgy érezné, hogy mérges rájuk, és szerinte ez fordítva is így van. Tisztázni kellene a szabályokat, szerinte ennyi lenne a lényeg.

Két edzői téma. Az egyik az All-Starhoz kapcsolódik: a Houston Rockets mestere, Mike D'Antoni irányítja majd Curry csapatát a főmeccsen, miután a San Antonio Spurs vereségével eldőlt, hogy február 4-én övék lesz a legjobb mérleg nyugaton a szóba jöhető csapatok közül - mivel tavaly Steve Kerr irányította nyugatot, így a Golden State ilyen szempontból hiába vezeti a főcsoportot. A másik hír az, hogy a Milwaukee Bucksnál ebben az idényben végig maradni fog Joe Prunty a vezetőedző, utána keres majd új trénert a wisconsini alakulat - a segédedzői helyét egyébként Vin Baker veszi át, aki a csapat kommentátora volt, korábban pedig 13 szezont lehúzott a ligában.

Váltsunk egy kicsit témát: a Boston Celtics irányítójáról, Kyrie Irvingről tegnap írtuk meg, hogy a hírek szerint megfenyegette a Cleveland Cavalierst, hogy megműtteti a térdét, ha nem cserélik el még az idény kezdete előtt. Irvinget megkérdezték a dologról, mire annyit mondott, hogy nem történt ilyen, és őrület, hogy mi mindenből próbálnak meg hírt csinálni az emberek - hozzátette, hogy ez hozzátartozik ahhoz, ha valaki az NBA-ben van, mert ilyen a ligát körülvevő média, de ő azért már túllépne ezen a dolgon. Beszélt arról is Irving, hogy a bajnoki cím egy olyan kötelék, amely sosem szakad el - olyan dolgot vittek véghez azzal, hogy 3-1-ről fordítottak a fináléban, amelyre még egyetlen másik együttes sem volt képes, és ez már örökre ott lesz a nevük mellett. Elmondása szerint jó lesz megint együtt játszani Love-val és Jamesszel, és az egész All-Star hétvége a szórakozásról szól.

LeBron ma hajnalban majdnem quadruple-double-t csinált, csak annyi a baj, hogy a 26 pontja, a 10 pattanója és a 11 gólpassza mellé karriercsúcsnak számító 11 eladott labda párosult, amiről maga az érintett azt mondta, hogy förtelmes volt ez. Úgy érezte, hogy néha túlságosan passzolni akart, a társait akarta megjátszani ahelyett, hogy a gyűrűre nézett volna, és úgy helyezett volna nagyobb nyomást az ellenfélre. A győzelemnek örül, az rendben van, de ezekről az elszórt labdákról le kell szoknia.

A Cavsnél közben Dwyane Wade nem játszott ma hajnalban, az Indiana Pacers ellen, és lehet, hogy nem is fog még egy ideig - Dave McMenamin (ESPN) jelentette, hogy családi vészhelyzet van, ezért távozott a klubtól és utazott vissza Chicagóba. Azt nem tudni, mikor térhet vissza, egyáltalán nincs információ erről.

Hasonló témakör, de mégsem ugyanolyan: arról tegnap délután írtunk már, hogy a New York Knicks centere, Joakim Noah személyes okokra hivatkozva távozott az együttestől egy időre. Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a Warriors elleni mérkőzés végén Noah elkezdett kiabálni Jeff Hornacek vezetőedzővel, mikor lecserélte őt - láthatóan ideges, mert alig kap lehetőséget, és amikor pályára kerül, akkor sem túl sok ideig, a Golden State ellen 4 perc 20 másodpercet kapott. A tréner nem árult el semmit, azt mondta, hogy Noah távozásának okairól nem fog beszélni, legyen elég annyi, hogy a francia center most egy kicsit nem lesz az együttessel.

A Knicks másik magasembere, Enes Kanter most a Phoenix Suns sztárjába, Devin Bookerbe kötött bele, miután összekaptak a pályán is - a török ezt a képet tette ki twitterre azzal a szöveggel, hogy vagy szépen beszéljen hozzá "a kölyök" vagy sehogy. Booker csapattársa, Jared Dudley visszaszólt Kanternek, hogy úgy beszél, mintha ő PO-csapatban játszana, de ő nem Russell Westbrook. Hozzátette, hogy a Knicks-hype ne tévessze meg, és már tudják, hogy úgy csinál, mintha kemény lenne, de csak a twitteren osztja az észt, és látták, ahogy LeBron becsicskította nemrég. Kanternek erre is megvolt a válasza, mondván Dudley-nak el kéne mennie edzeni, mert olyan a testalkata, mint aki visszavonult.

Az Orlando Magic kitette keretéből a two-way szerződéssel rendelkező Adreian Payne-t, miután tegnap kiderült, hogy főszerepet játszott egy 2010-es szexuális zaklatási ügyben. Payne a Michigan State játékosa volt akkor, és Keith Applinggel együtt kerültek bajba, de Ingham megye bírósága akkor nem emelt vádat ellenük - ettől függetlenül Payne akkor azt mondta, hogy megérti, hogy a hölgy úgy érezte, hogy nem távozhat a köreikből szabadon. Akkoriban a campuson kezdtek tiltakozni az ellen, hogy Payne és Appling továbbra is játszhat a Spartansnál, illetve hogy az egyetemen maradhatnak, de ennyiben maradt a dolog.

A végére pedig még egy kék-fény rovat maradt - a Milwaukee Bucks újoncát, Sterling Brownt először sokkolóval "lenyugtatták", majd letartóztatták. Brown két mozgássérülteknek kijelölt helyen parkolt keresztbe a kocsijával, amikor jött két rendőr, és ki akarták állítani a bírságot. A hírek szerint a játékos elég harciasan kezdett viselkedni, mire bevetették a sokkolót ellene.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus